Vierailija

Miten estetään lapsen vaeltelu yöllä pois sängystä ja omasta huoneesta? Onko lapsi koskaan pudonnut sängystä, siinähän voi tulla pahaakin jälkeä, varsinkin kun meidän lapsella on tapana kääntyillä pitkin yötä jalkopäähän nukumaan ja sitten taas toisinpäin. meillä siis 1 v 3kk.

Ja lisäksi vielä, minkä ikäisille annetaan tyyny? En uskalla vielä peittoakaan antaa juuri tuon levottoman nukkumisen takia...

kiitos avusta!

Kommentit (13)

Meillä taidettiin siirtyä normisänkyyn, kun poika oli 1.5-vuotias. Jännitin tuota vaeltelua aluksi myös, mutta meillä vaeltelu päätyi aina äidin ja isän viereen nukkumaan. Nukkumaan meneminen tosin vaikeutui aluksi, kun sängystä oli niin " kiva" tulla pois miljoona kertaa illassa, mutta se meni ohi...Kaksi kertaa poika tipahti alkuaikoina sängystä, mutta niistä selvittiin säikähdyksellä. Lattialla oli pinnasängyn patja pehmentämässä pudotusta. Sellainen ohkanen tyyny muistaakseni annettiin samoihin aikoihin isoon sänkyyn siirtymisen kanssa.Eihän ole mikään pakko siirtyä vielä pois pinniksestä, mikäli lapsi sinne mahtuu. Voithan odotella unien rauhoittumista, jos kolhiintuminen pelottaa :)Vierailija:

Lainaus:


Miten estetään lapsen vaeltelu yöllä pois sängystä ja omasta huoneesta? Onko lapsi koskaan pudonnut sängystä, siinähän voi tulla pahaakin jälkeä, varsinkin kun meidän lapsella on tapana kääntyillä pitkin yötä jalkopäähän nukumaan ja sitten taas toisinpäin. meillä siis 1 v 3kk.

Ja lisäksi vielä, minkä ikäisille annetaan tyyny? En uskalla vielä peittoakaan antaa juuri tuon levottoman nukkumisen takia...

kiitos avusta!

mennyt ok. Ei ole pudonnut sängystä koskaan, opetettiin heti miten sinne kiivetään ja miten sieltä pääsee pois itse. Vaeltelua on joskus. Silloin palautetaan lapsi sänkyyn ja sanotaan että nyt nukutaan vielä. Jos lähtee heti uudelle vaellukselle niin sitten jompi kumpi vanhemmista menee lapsen sängyn viereen patjalle köllimään, ja rahoittaa pienen vaeltajan takaisin uneen (usein saa pitää ihan kättä rinnan päällä, joskus 10 min, joskus tunnin)Tyynyn voi antaa yli vuoden ikäiselle tai sitten kun siltä tuntuu. Lapsen niskojen pitäisi kuitenkin olla hyvässä asennossa, eli tyynyn anto ikään vaikutta esim lapsen haartioiden leveys ja lapsen koko yleensäkin. Usein lapsen alkaa itsenäisesti hamuamaan peiton tai unilelun kulmaa päänsä alle, siitä ainakin tietää että lapsi kaipaa tyynyä.mitä tarkoitit ettet ole uskaltanut antaa lapselle peittoa? Kyllä meillä on aina ollut peitto lapsella unilla, eikä ole mikään rauhallinen nukkuja vaan sängyssä vedetään kasikkoa pitkin yötä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Vierailija:

Lainaus:


Miten estetään lapsen vaeltelu yöllä pois sängystä ja omasta huoneesta? Onko lapsi koskaan pudonnut sängystä, siinähän voi tulla pahaakin jälkeä, varsinkin kun meidän lapsella on tapana kääntyillä pitkin yötä jalkopäähän nukumaan ja sitten taas toisinpäin. meillä siis 1 v 3kk.

Ja lisäksi vielä, minkä ikäisille annetaan tyyny? En uskalla vielä peittoakaan antaa juuri tuon levottoman nukkumisen takia...

kiitos avusta!
Millä estetään tuon ikäisen lapsen vaeltelu ylipäätään, meillä kiipesi pois pinniksestä joten tavallinen jatkettava sänky on paljon turvallisempi. Joskus nukkuu vieläkin yönsä lastenhuoneen sohvalla, rahaa sinne itse peittonsa ja tyynynsä.

Tyynyn annoin vasta jatkettavaan tokalle, eka sai " tyynyn" (=tyynyliina ja vähän jotain pehmustetta, esim. viltti taitettuna) pinnikseen kun oli vähän päältä vuoden.

Jatkettavasta ei siis kumpikaan meidän tenavista ole nukkuessaan pudonnut ja pahempaa jälkeä kyllä tulee hereillä olevan pudotessa pinniksestä kuin jatkettavasta.

Lastenhuoneen ovi on kiinni yön, jos kuitenkin tulevat pois viedään takas sänkyyn ja peitellään uudelleen.

Ajan kanssa oppivat, että yöt on nukkumista varten.

Meillä kaks lasta ja siirretty aika pieninä lastensänkyyn, mutta ei koskaan pudonneet, vaikka varsinkin nuorimmainen levoton nukkuja. Vaeltamiseen sen verran että esikoinen nukuteltiin n. 3 v:Ksi, mutta kuopuksen kans en siihen ryhdy vaik tuppaa vaeltaa (alkoi kuntutista luovuttiin, siihen asti jäi nätisti sänkyyn. Tutin luopumisesta kuukausi ja nyt alkaa helpottaa. Peitto toimii nuorimmaisella unikaverina ja tyyny ollut aina isommassa sängyssä.

Meille syntyy myös toinen lapsi kuukauden sisällä ja esikoinen on nyt 1,4 vuotta, siksi meilläkin siirrettiin lapsi pinnasängystä jatkettavaan lasten sänkyyn.Kannattaa ehkä tosiaan piakkoin yrittää siirtoa mutta jos homma ei tunnu onnistuvan niin ainahan voit nukuttaa vauvaa useita kuukausia esim äitiyspakkauksen laatikossa ja esikoinen saa jatkaa vielä pinniksessä.t. 4ps. mukavaa loppuodotusta!

1v 4 kk iässä siirtyi pois pinniksestä, nyt 2 v eikä kertaakaan ole pudonnut sängystään. Turvaportti estää vaeltelun portaisiin, äidin viereen saattaa joskus kömpiä, mutta harvoin. Nukuttaessa on pakko olla vieressä koko ajan, muuten kiipeää pois sängystä ja alkaa leikkiä (vaikka pimeässä..). Tyyny (lasten lituskainen) on ollut käytössä vuoden iästä, peittoa ei suostu pitämään vaikka sellainen sängyssä onkin. Sänkyynhän voi tehdä tai ostaa sellaisen irtolaidan joka estää putoamiset, peitosta yms. ei ole tukehtumisvaaraa kun lapsi osaa jo itse vaihtaa asentoa.

(ei onneksi ole korkea) eikä siinä mitään käynyt.laitoin sen jälkeen pari isoa tyynyä sängyn viereeen lattialle olis ollu pehmeempi pudotud mut ei ole sen jälkeen tippunu...

miksipä et voisi ostaa toisen pinniksen. Meinaan että miksi tehdä asiasta ongelma turhan takia. Niitä saa käytettynä puoli-ilmaiseksi. Vaikka täältä meiltä voit hakea yhden käyttöä vailla olevan =) Hehe, tosin on aika epätodennäköistä että asumme samalla paikkakunnalla.Meillä numero ykkönen ryhtyi nukkumaan tavallisessa sängyssä suunnilleen juuri tuon ikäisenä kuin teidän pikkuinen on nyt. Siinä oli vielä ihan olematon laita, mutta koskaan ei tippunut. Ensialkuun laitoin patjaa varuiksi lattialle sängyn eteen, mutta koskaan ei tippunut. Pienikin laita riitti hänelle.Numero kakkoselta jäi pinnis käyttämättä jo vähän vajaa 1v iässä, jolloin hankimme lastenhuoneeseen kerrossängyn ja pikkuinen nukkui/nukkuu osan yöstä siellä ja aamuyöstä meidän välissämme. Tässä sängyssä on kyllä reilut laidat, n. 20 cm korkeat, joten nukkuessaan sieltä ei tod pääse putoamaan. Sen sijaan päiväsaikaan heppu on pari kertaa pudonnut, juuri viime viikolla tuli nenä edellä lattiaan. Ei käynyt kuinkaan.On tämä kakkonen muuten pinnasängystäkin pudonnut, nimittäin 10kk ikäisenä mökillä (siellä on sellainen vanha pinnis jossa on hieman matalammat laidat) putosi semmoisesta tilanteesta että seisoi pinniksessä laitaa vasten ja alkoi hivuttaa itseään siitä yli. Se oli kuin hidastetussa filmissä: lapsi tippuu ja minä juoksen ottamaan sitä kiinni. Mutta ei, pää edellä se kolahti lattiaan. Kylläpä säikähdin. Paljon hurjempi lento tuo korkean laidan yli putoaminen oli kuin mikään matalasta sängystä putoaminen konsanaan!Ei sinun lapsesi ikäinen enää tukehdu peittoon. Hän nukkuu ihan samalla tavalla kuin sinäkin, eli jos jotain kasvoille tulee niin hän vaihtaa asentoa unissaan tai siirtää käsillään esteen pois. Eikös sille tule kylmä? Tyyny ei ole välttämättön eikä meilläkään ole pienimmälle hankittu tyynyä yksinkertaisesti siitäkin syystä, että hän on kääntyileväinen unissaan ja ei siinä menossa yksi pieni tyyny pysy mukana =) Jos haluat korotusta pääpuoleen, niin tyynynhän voit laittaa vaikka patjan alle! Tai sängynjalkojen alle kirjat korotuspaloiksi.Muuten, levottoman nukkujan rauhoittamiseen (ja äidin mielen :) voisi olla hyvä idea hankkia/tehdä unipussi!Onnea sulle pian syntyvän vauvan johdosta! Kyllä teillä on kohta säpinää. Siinä kuule varmasti sultakin unohtuvat tuollaiset turhat pelot peitoista ja tyynyistä! =)

en tiedä, miksi pelkään edelleen että lapsi tukehtuu peittoon. Ehkä juuri tuon pyörimisen takia....sama juttu tyynyn kanssa. meidän on kuitenkin pakko siirtää lapsi nyt pois, sillä uusi vauva syntyy kuukauden sisällä. Kai se on vaan uskallettava antaa lapselle se peitto ;)ja katsottava mitä tapahtuu.tuosta vaeltelusta, voin kuvitella että meidän muksu tekisi sitä...eniten pelottaa, ettei vaellakaan meidän makkariin vaan jonnekin pitkin taloa. Eikä meistä kumpikaan siihen varmasti herää.....kiitos kaikille! lisää vinkkejä ottaisin mielelläni vastaan :)

Meillä talossa lukittavat ovet, joten kaikki vähänkin vaarallinen on lukkojen takana.

Meillä nukahtiminen toisen kans jopa helpottui kun siirrettiin jatkettavaan, oli enemmän tilaa pyöriä. Joskus löytyy varpaat tyynyltä ja pää peiton alta, muksut nyt 3v4kk ja 1v9kk

eri asia onko sitä käytetty. Meillä poika jokusen kuukauden vanhempana jatkettavaan ja siinä ainaki sitä laitaa oli pikkasen ja sen yli ei tosiaan pääse tippumaan ellei sitten hyppää!! kierähtämään ei pääse vaikka miten ottais vauhtia (meillä siis myös levoton nukkuja)tyynyn sai heti uuten sänkyynsä mutta tyyny on tosi ohut lituska . LÄhinnä vain muodollinen merkitys sillä. Peittoakin oppi käyttämään heti kun jatkettavaan siirtyi (hankittiin siis pikkasen isompi peitto kun siihen asti oli pinnikses ollut se äippäpakkauksen peitto) jota ei käyttänyt.vaeltelusta en osaa sanoa koska meillä sitä ei ole ollut. poika vain viedäänsänkyyn ja sinne jää itsekseen hakemaan unta ja nukahtaa. Ihan samoin kuin pinniksessäkin. Jos taas on ollut nukahtamisongelmaa pinniksessä ja on tarvinnut nukuttajan vierelle niin voi olla vaikeempaa kenties uudessakin sängyssä. en tiedä...opettaisin ainakin ensin pinnikseen nukahtaan itsekseen, niin vois sujuu jatkettavassakin helpommin.mut kyl se siitä. tsemppiä

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat