Seuraa 

Mitä puette lapselle talvihaalarin alle kun menette ulkoilemaan ja lumiseen hiekkalaatikkoon istumaan kun pakkasta on pari astetta?

Sivut

Kommentit (25)

Meillä on -2 asteen pakkasessa ollut lapsella (2,5v) toppiksen alla vain sukkikset ja collegemainen t-paita (ei siis ihan semmoinen ohut, vaan vähän enempi kangasta). Hyvin on pärjännyt. Sitten -5 asteeseen ja sen alle laitamme päälle uuden, paksun toppapuvun, ja vasta jossain -8 asteessa sen alle puetaan college-housut ja paksumpi paita.Tosin meidän tyttö on helposti hikoilevaa, innokkaasti liikkuvaa sorttia, ja lisäksi saa vielä hiki-ihottumaa, joten mieluummin puen niukemmin kuin pistän lapsen kärsimään kutisevasta ihosta yöllä :/

Meidän 1v9kk tytöllä on tänään päiväkodissa sukkahousut, t-paita, collegepuku. Ulos pukisin itse tuohon päälle tällä kelillä (+2) vain ulkohaalarin, toppahanskat, kaulurin, pipon ja goretex-kengät, joissa villasukat. Päiväkodissa on kuitenkin kassissa mukana villahaalari, varalapaset, varacollege. Yleensä päiväkodista hakiessa ovat ulos pukeneet kaiken mahdollisen päälle, eli villahaalarin ja toppahanskojen alle lapaset, jopa ylimääräisen collegen. Pitäisi varmaan sanoa, että mielestäni on liikaa, mutta olen olettanut, että siellä on niin kokeneet hoitajat, että tietävät minua paremmin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

kyllä meillä ainakin on niin viluinen poika,että vaatetta pitää olla reilusti.meidän poju ei ainakaan ole kovin liikkuvaa sorttia,joten vilu tulee helposti.ja onhan se paljon kiinni noiden toppapukujen paksuudestakin,mitä alle laittaa.meillä ainakin on ihmeen ohut tuo talvihaalari.pakkasella laitan pojalle sukkikset,housut,villasukat,pitkähih.body,pitkähih.paita,neulepaita,kengät hanskat ja talvikypärämyssyn.kerran kun jätin juuri parin asteen pakkasella tuon yhden pitkähih.paidan välistä laittamatta,niin koko käsivarret oli ihan kylmät.niin ja pojalla on ikää 1v 2kk

Eli yleensä näillä leudoilla ilmoilla on lyhythihainen body, collaripuku, sukat. Jos enemmän kun 10astetta pakkasta laitan sukkahousut collarihousujen alle.

laitan t-paidan, pikkuhousut, kalsarit, collegepuvun ja sit talvihaalarin villasukat talvirukkaset kypärämyssy ja talvihattu. Eli sisävaatteet talvivaatteiden alla. Sit kun pakkasta alkaa olla viitisen astetta laitan villahousut ja villapaidan alle ja rukkasiin villalapaset.

body,sukkikset ja sukat alle,sitten ohut pitkähihainen poolo ja college-haalarihousut.

Toppahaalari,kypärämyssy (paksu) ja lämpimät hanskat.

1v8kk vanhalle taaperolle : Sukkahousut, ohut pitkähihainen paita, villlapuku, villasukat, kypärämyssy, toppahattu ja hanskat ja sitten se toppahaalari.Jokainen tavallaan !

Villainen aluspuku, villahaalari, villasukat, villatumput, villainen kypärämyssy, ticketin baby baggien, nahkakarvarukkaset, huopikkaat, fredriksonin lämmin hattu. Ja sanottakoon, että poika touhuaa koko ajan ja tällä varustuksellakaan ei ole hikinen sisään tultaessa.

Moni pitää tätä varustusta hulluutena, mutta minkäs teet kun muuten lapsi itkee koko ulkoilun ajan kylmää ja on ulkoilun jälkeen selvästi kivuissaan kun on niin palellut. Viime talvena en häntä vielä siinä määrin tuntenut, en tajunnut että polo voisi noin palella ja poika huusikin kaikki ulkoilureissut :((Isommat tytöt (2,5v kaksoset ja 3v) pärjäävät sukkikset, ohut trikoopaita-yhdistelmällä reimateccien alla. Näin on eroa...

Hänelle siis riitti tavalliset sisävaatteet toppahaalarin alle ainakin -8 asti, eikä villasukkia kenkien alle tai lapasia rukkasten alle. Mutta tilanne toisen lapsen kohdalla on aivan toinen. Hän tarvitsee jo nollakelissä villahaalarin, -lapaset ja -sukat. Ja todellakin ihmettelen, mitä laitan sitten, kun pakkasta on 10-15! Lapset ovat siis erilaisia.

Meillä pueteen pienessä pakkasessa (alle -5 astetta) ulkoilupuvun alle vain sisävaatteet eli trikoo/collegehousut, sukkikset, t-paita ja pitkähihainen paita. Kun pakkanen on lähentelee -10 astetta laitetaan lisäksi villahaalari. Ikinä ei ole tytöllä ollut kylmä ulkona, joten oletan vaatetuksen riittävän.

Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat