Seuraa 

Hei!

Tässä jo vähän aiheesta keskulteltiin, mutta aloitan oman pinon. Meillä on eräs tuttava,jota joudumme tapaamaan joskus ystäväperheen takia, joka aina tavatessamme muistuttaa, että kun poikamme on syntynyt viimeinen päivä joulukuuta niin kannattaa varmaan koulunalkua lykätä. Tämä ihminen siis on opettajana ala-asteella. Onko niin, että kaikki viimeinen päivä syntyneet pitäis muka laittaa kouluun vasta seuraavana vuonna. Lapsemme on nyt 2.V. ja puhuu ikäisiään paremmin, leikkii ja liikkuu tosi hyvin ikätasoonsa nähden. Ainut, että on hiukan ujo ko. tutun ja ystäväperheen poikien seurassa. Pojat ovat 3 ja 4-vuotiaita ja aika meneviä.Päiväkodissa alun jälkeen menee tosi hyvin eikä siellä ujostele. Ei kai ujous ole kriteeri, jonka takia pitää koulunalkua lykätä? Poikamme on kuitenkin vielä niin pieni, että ennen koulunalkua ennättää tapahtua vielä paljonkin! Ärsyttää vaan, kun nyt aletaan jo jauhaa kouluunmenosta vaikka toinen on 2.V.. Tosin jos myöhemmin näyttää siltä, ettei poikamme ole koulukypsä siihen aikaan, kun aloittaa koulun, lykkäämme tietenkin alkua, mutta eikö nyt vielä ole vähän ennenaikaista puhua ko. aiheesta?Ärsyttää..en ole kyl itse vielä hirveästi ko. juttua pohtinut, mutta nyt asia on alkanut vaivaamaan, kun koko ajan asiasta toitotetaan!

tv: huolestunut äippä

Kommentit (3)

ei syntymäaika. Ehkäpä opettajatuttavasti yrittää vain pohjustaa jo nyt sitä, että jos lapsi sitten eskarivuotenaan vielä tuntuu kovin pikkuiselta, on ihan järkevää lykätä kouluunmenoa. Kyllähän minusta pitää voida puhua siitäkin faktasta, että loppuvuonna syntyneet voivat olla liki vuoden nuorempia kuin osa luokkakavereista. Luokalla on kuitenkin paljon lapsia. Osa on aina syntynyt alkuvuonna, osa keskellä vuotta ja osa loppuvuonna. Koulukypsyys riippuu monista asioista ja ikä on niistä vain yksi. Minustakaan asiaa ei siis ole vielä syytä vatvoa yhtään enempää, vaan odottaa rauhassa eskaria ja sieltä saatua kokemusta lapsen koulukypsyydestä.Mar1annalle vielä haluaisin muistuttaa, että tottahan toki opettajat toivovat, että ekaluokkalaiset olisivat _koulukypsiä_ kouluun tullessaan. Se on parasta ekaluokkalaiselle itselleen ennen kaikkea, mutta jos luokalla on yksikin, joka ei ole vielä koulukypsä, kärsii siitä helposti luokan kaikki oppilaat. Ja toki opettajakin tuskailee, kun näkee ja tuntee, että pikkuisen pitäisi vielä saada olla yksi vuosi lisää eskarissa. Kouluun meno liian aikaisin ei siis ole kenenkään etu. Luokkakokoonhan ei tällaiset asiat sinänsä vaikuta. Lapsi, jonka koulunalkua lykätään tänä vuonna, kasvattaa luokkakokoa seuraavana vuonna. :)terveisin Tituliini, ope

Kuullostaa siltä että opettaja on turhautunut lapsiin ja haluaisi karsita luokasta puolet alemmalle luokalle.Toisaalta jos lykkäätte on lapsenne kaikkein vanhin. Ja se ei myoskään välttämättä ole ihanteellista.

Jokaisessa luokassa on kuitenkin aina vanhin ja nuorin. Useinmiten onglema lapset eivät ole vanhimpia eikä nuorimpia. Ongelma lapsilla on usein ongelma vanhemmat ja opettaja ei välttämättä pidä kaikista oppilaista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Meidän tyttö on syntynyt 28.12. On nyt kolmannella luokalla, meni aikoinaan ihan normaaliaikaan kouluun. Eskarissa olivat sitä mieltä, että ehdottomasti kouluun. Tytölle eka syksy ja oikeastaan eka vuosi kokonaan oli välillä vaikeaa. Hän väsyi koulupäivästä ja kaikista niistä ihmisistä niin kovin, että ei jaksanut iltapäivällä tavata kavereita tms. Tykkäsi silti koulusta, eikä esim. oppimisongelmia onneksi ollut lainkaan. Ainoa mitä hän vieläkin välillä harmittelee on se, että hän on luokan nuorin ja kolmanneksi lyhin. Mutta meistä " persjalkasista" vanhemmista ei mitään pitkää lasta ole odotettavissakaan ;) Me ollaan välillä tytölle aina muistutettu, että jos hän olis syntynyt 4 pv myöhemmin, hän olisi nyt vasta tokalla. Se aiheuttaa aina yökkäilyä, kun ne on kuulemma ihan vauvoja ne tokaluokkalaiset ;DMun mielestä tuota asiaa ei todellakaan kannata vielä pohtia ja anna kaverisi sanomisten jäädä omaan arvoonsa. Mistäs hän sitä tietää miten poikanne kehittyy. Kyllä sen esikouluvuonna sitten huomaa jaksaako hän olla koulussa vaiko ei, turha murehtia etukäteen.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat