Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Seuraa 

kuinka usein vauvanne kylpevät? minkä ikäinen vauva on? kestääkö iho hyvin vai kuivuuko? käytätkö kosteusvoiteita tai öljyjä tms?monta kysymystä =) meille neuvottiin alussa ettei saa liian usein kylvettää jotta iho ei pääse kuivumaan. ja että pienelle vauvalle kosteusvoiteet yms. ovat turhia, jotta ihon oma rasvoittuminen alkaa toimimaan kunnolla. nyt voisi jo ehkä useamminkin kylvetellä, sillä tässä kyselen miten teillä muilla toimitaan?

Kommentit (17)

Meidän poika 7kk:tta kylpee joka toinen ilta,iho ei ole kuivunut,kylvyn jälkeen öljytään,vähän niinkuin varoiksi,kun poika oli pienempi kylvetettiin vain 2 kertaa viikossa.

Muuten suihkutellaan tietystikin peppupesujen yhteydessä, ja välillä jos on pakko, niin käytetään kokonaan suihkussa, ei kylvyssä siis.

Rasvataan ja öljytään mahdottomasti kylvyn jälkeen ja ongelmakohdat joka vaipanvaihdolla, joka päivä muutenkin kerran ainakin ihan lumiukoksi. Poika reilu 3kk tykkäisi kyllä uida ja olisi kuin kala vedessä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Meillä 7kk:n ikäinen tyttö, joka kylpee joka toinen ilta. Näin on tehty jo ainakin 5 kk:n ajan, eikä rasvaa tms. ole tarvittu kertaakaan. Kylpyyn en laita öljyä. Hiukset pesen ehkä kerran viikossa vauvashampoolla. Tyttö on hyväihoinen, mutta jos iho olisi kuivumiseen taipuvainen, pitäisi varmaan harventaa kylpemistä ja ottaa rasvat käyttöön. Jos iho kestää ja vauva tykkää, voi kylvyn mielestäni laittaa vaikka joka ilta.

Meidän 7 kk tyttö kylpee 2 kertaa viikossa. Lorautamme veteen hieman Natusanin Top-to-toe -pesuainetta. Iho on kestänyt hyvin, rasvaan kuitenkin perusvoiteella kädet, jalat ja kasvot kylvyn jälkeen. Kylpyjen lisäksi tyttö käy " lavuaaripesuilla" 2krt/pvä eli pestään kasvot, kaula ja niska sekä kädet. Peppua pestään useita kertoja päivässä.

käy suihkussa+kylvyssä 2-3kertaa viikossa. Aiemmin ei iho kuivunut mitenkään, mutta nyt alkaa vaikuttaa vähän kuivalta ja kerran jo rasvasinkin pojan jalat... Taitaa periä sittenkin äidiltä ja isiltä kuivan atooppisen ihon =(

Meillä vauva (4kk) kylpee n 1-2 kertaa viikossa. Useammin ei ole ollut tarvetta. Kaulapoimut ja reisimakkarat yms. putsaan tarvittaessa jos on kertynyt likaa. En laita rasvaa kylvyn jälkeen , mutta jos iho alkaa selvästi kuivahtaa rasvaan kyllä. Myös isommat lapset kylpee 1-2 kertaa viikossa. Hygienai pesu joka päivä. Heillä iho aika kuiva joten rasvaaminen on joka kylvyn jälkeen pakollista.

Meillä kylvetään kerran-kaksi viikossa. Veteen lorautan hiukan natusanin bedtime kylpyöljyä. Muutoin rasvailen vain tarvittaessa, nyt pakkasilla iho vähän kuivahtaa. Likan iho kyllä kestäisi useampaakin kylvetystä mutta ei olla koettu tarpeelliseksi.

Meillä on joka päivä pari kertaa naama, käsi ja pyllypesut ja samalla huuhtasen selkää jne. Joskus likka istuu lavuaarissa innoissaan loiskuttamassa :)

Ikää nyt 10kk.

Tai siis kylpenyt tai käynyt suihkussa.

Nyt kun liikkuu konttaamalla ja istuu itse, kävisi vaikka joka ilta, mutta ei voi kun iho näin talvella kuivuu muuten liiaksi. Kun kylppärin ovi aukeaa ja vesihanan ääni kuuluu, poika on salamana paikalla =)En ole missään vaiheessa rasvannut pojan ihoa kun on pysynyt hyvänä ilmankin, ennen kuin nyt viime aikoina kun on kuivunut. Bepanthenia olen laittanut taipeisiin jos ovat punoittaneet ja talkkia kainaloihin pari kertaa kun " hikosi" .


Meidän kuusi viikkoinen Onni-poika käy kylvyssä joka ilta. Rauhottuu lämpimässä vedessä ja nukkuu kuin tukki öisin. Iho on erittäin hyvässä kunnossa, eikä mitään voiteita/öljyjä olla jouduttu käyttämään.

Hän nimenomaan nauttii kylpemisestä todella paljon, joten olemme halunneet tämän ilon hänelle suoda. Vauvallamme on atooppinen iho ja laitamme kylpyveteen aina joko kosteusvoidetta tai öljyä. Ihon kunto ei ole siitä pahentunut.Juuri lueskelin allergialiiton ohjetta atooppisen lapsen hoidosta. Siinä sanottiin, että esim. uimahallissa voi atoopikko uida kolmekin kertaa viikossa, luonnonvesissä lähes joka päivä. Että ennen kiellettiin vedellä läträäminen mutta nykyään on huomattu, ettei siitä ole haittaa.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat