Seuraa 

Itse aloitan linssikeitolla.

1 littrra vettä

pussi punaisia linssejä

1 sipuli silputtuna

(valkosipulia)

1 purkki tomaattimurskaa

jotain chiliä, maun mukaan, ite tykkään hiukan makeasta



Näitä kiehutellaan tunti, jahyvää tulee, ja kevyttä!

Kommentit (5)

mitä on tomaattipassaatta? Mistä sitä saa?



Kävin vilaisemassa antamaasi linkkiä ja päätin tutustua siihen ajan kanssa ihan, vaikutti mielenkiintoiselta.



Nyt vuoden alusta asti kevyttä linjaa pitäneenä (housut ei purista enää!), olen tehnyt taas yksinkertaisen havainnon. Melkein kaikkea ruokaa voi tehdä kevyenä versiona. Vieläpä aika vähällä miettimisen vaivalla, ehkä pikkisen luovuutta täytyy käyttää. Pitää vaan ajatella kevyesti .. ja totutella siihen keveyteen.



Tämä ei tietenkään ihan kaikkea koske. Monet piirakat, pasteijat ja vaikkapa läskisoosi, jossa jo perusraaka-aine on niin rasvainen, voi olla mahdottomia kevyiksi muutettavia. Enpä muista, että meillä kyllä olisi läskisoosia koskaan ollutkaan!



Mutta jauhelihakastikkeen voi tehdä paistijauhelihasta ja kasviksista teflon pannulla lähes rasvatta, makaronilaatikon samoin + rasvatonta maitoa ja vaikka vielä raejuustoa, kiusaukseen voi laittaa 5%:n tuorejuustoa lihaliemeen sekoitettuna nesteeksi jne.je.



Aina hyvä keino on lisätä ruokaan HIRVEÄ määrä vähässä rasvassa freesattuja kasviksia, jolloin ruokaa voi myös syödä huoletta määrällisesti PALJON. Jne.



Ja jos tekee ruokia ohjeiden kanssa, niin silloinkin vähentää vaan rasvaa ja korvaa kermoja ym. Esim. intialaisissa ruokaohjeissa on aina niin hirveitä öljymääriä käytetty, että normaalistikin käytän vain ehkä puolet ohjeessa mainitusta öljymäärästä. Nyt olen vähentänyt vielä siitäkin ihan teelusikalliseen tai kahteen - ja kyllä vaan edelleen intialaisilta maistuvat.



Että tällaista tuli tällä kertaa mieleen, ei mitään varsinaista ohjetta.



(Vielä kun joku keksisi oikeasti hyvän, mutta kevyen Auran .. samoin laihduttavat juustokakut olis nannaa ja miksei suklaakakutkin ja hyvänmakuinen light-Fazerin sininen ois kiva ja keveydestä huolimatta MAUKKAAT karkit, ei mitään Dietorelleja, yöks ... )





pellegrino:

Lainaus:


Oheinen linkki antaa paljon hyviä vaihtoehtoja. Chili on suosikkini, laitan siihen vielä hieman tomaattipassaattaa joka pehmentää sitä sopivasti. Lisäksi se on siitä hauska, että päivän parin jääkaappi seisotuksen jälkeenkin vain paranee. Takuuterveellistä!

http://www.veganvillage.co.uk/recipes/mains.htm




...ärsyttää täälläkin, vaan kun on hyvää, ja helppoa :)

Täs tulee eilinen nuudeliherkku!



Paista paketti broilerin fileesuikaleita, (ei kai tarviii sanoa et vähässä rasvassa...), kypsymisvaiheessa " kastikkeeksi" ketjap manisia ja tilkka vettä, ja kun kypsiä, sekaan pussi pakasteparsakaalia. Sivussa keitin nuudeleita, ja sit vaan nää kaikki sekaisin, nam!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Vähän kiukuttaa se, että tulee tungettua tomaattimurskaa (purkista tai tuoreista, jos jaksan) nyt vähän joka paikkaan. Mutta tomaatit nyt on vaan niin hyvä, kevyt pohja mihin vaan.



Olen tehnyt mm.

- kevyitä lihapullia paistijauhelihasta, ilman rasvaa uunissa ja kastikkeeksi tomaattikastike (TODELLA VÄHÄSSÄ rasvassa freesattua sipulia + valkosipulia, lihaliemikuutio, mustaa pippuria ja se tomaattimurska)



- tomaattimurskapohjaisen pastakastikkeen kylmäsavulohesta (kastike kuten yllä, mutta lihaliemikuution tilalle kalaliemikuutio tai jotain kala-, hummeri- tai muuta vastaavaa -fondia, valkoviiniä vähän/sitruunakin käy + tilliä ja kalakuutiot lisätään juuri ennen tarjoilua)



- leivän päällä käytän vain 0%:sta rahkasta+kevytmargariinista tehtyä levitettä (muuten olisin ihan voin ystävä, nyyh ...)



- tonnikalasalaatti



- kanankoipia ja kosteaa vihannesriisiä (niin ei tarvitse kastiketta), kanat ilman nahkaa!



- ja kanankoipien tähteistä l. pilkotusta kanan lihasta kanarisottoa, lisään vain riisin ja kasviksia: parsakaalia, paprikaa jne.



- lämpimiä toasteja, joissa täytteenä tomaattia, paprikaa ja raejuustoa



- salaatti kevytfetasta



- lampaanfile-kasvis couscousia: en lisää couscousiin rasvaa kuin ihan vähän, vaikka ohjeessa muuta käsketäänkin ja lampaanfileet paloittelen pieniksi suikaleiksi ja paistan kevyesti ennen seokseen lisäämistä, ON NIIN HYVÄÄ, ja päälle käy (erityisesti, jos on käyttänyt tulisia mausteita) rasvattomaan jugurttiin tehty raita-kastike ... joka ei tietenkään ole yhtä hyvää kuin ruoanvalmistusjugurttiin tehty ...



- lauantaina aiomme herkutella sushilla, kevyttä!





Tämmöisiä alkuvuonna meillä syötyjä ruokia tuli äkkiseltään mieleen.

Ööö, siis ostan sitä joko pahvitetrassa tai lasipullossa, hieman ripeämpi rakenne kuin tomaattisoseessa, vähän niinkuin olisi puristettu tomaattimurska tasaiseksi ja vähennetty veden määrää. Ei ehkä saa kaikista kaupoista, mutta tomaattimurskan määrälla voi yhtä hyvin säädellä rakennetta ja tulisuuttakin.



Kiitos vaan omista vinkeistänne!

- ja Mukavaa Viikonloppua

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat