Vierailija

Mikä on perhepäivähoitajan ylityötä? Mikä on siis työaika? Kun meidän pph sanoi pitävänsä talviloman yhteydessä myös ylityövapaita, niin ihmetyttää nuo ylityöt.

Kommentit (22)

Minulla lapset ovat hoidossa 6.30-16.30 välillä. Jokaisella lapsella on n. 8-9t työpäivä, mutta yksi kun tulee 6.30 ja lähtee 15.30-16 välillä, mutta kun toinen tulee vasta 8.30 ja lähtee 16.30 siitä kertyy hoitajan työaika. Meilä saa ylityöt rahana, mutta on toivottavaa pitää niitä myös vapaana varsinkin jos niitä kertyy paljon. Jokainen työkokous ja koulutus tuo lisää ylitöitä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

on kahdelta viikolta muistaakseni 86 tuntia + risat, kaikki sen päälle menevä työaika on ylityötä. Päivittäinen työaika alkaa kun ensimmäinen lapsi tulee hoitoon ja loppuu kunnes viimeinen haetaan. Meidän kunnassa ei saa " kerätä" ylitöitä muuten kuin kahden viikon jaksossa, mutta joissain kunnissa saa säästää niitä ja pitää kerralla enemmän.

Iltapalavereista ja koulutuksista tulee helposti päivä tai pari kuukaudessa. Onhan se inhottavaa lapsen ja vanhempien kannalta, mutta niin se vaan menee. Monet ottaisivat mielellään rahassa, vaan kun ei makseta.

Noita ylitöitä ei niin vaan pysty pitämään, niissä on aina kauhea sopiminen, kaikille vanhemmilta harvoin löytyy sopivaa päivää ylitöiden pitämiseen. Kuukausien aikana ylitäitä kertyy todella paljon ja todella paljon niitä jää myös pitämättä, eli ilmaista työtä tehtyä.Vierailija:

Lainaus:


siksi ihmettelen että voi pitää 2,5 päivää ylityövapaita, kun ei kai niiitä palaverista voi niin kauheesti kertyä...
Meidänkin pph jo vanhempi ihminen ja varmasti osaa hommansa ilman kokouksiakin. Kuka noista hyötyy? Ei ainakaan lapset ja vanhemmat kun saa olla varakotiin raahaamassa alvariinsa.

Mielestäni kokoukset ihan turhia kun heillä kuitenkin jutteluhetket pph ohjaajan kanssa

Kyselin tätä sen takia, kun meidän pph on talvilomalla 2,5 viikkoa ja hän ilmoitti sopineensa pph:n ohjaajan kanssa, että voi pitää vielä tuon kolmannen loppuviikon ylityövapaita. Hoito on kyllä järjestetty kun on mahdollisuus viedä tuon 3 viikon ajaksi varahoitoon.

Työaikani on klo.7-17.30, sen mukaan saan palkkaa.Ylitöitä kertyy silloin tällöin siitä yhdestä lapsesta jota tullaan hakemaan vasta klo18. (Hänen ilmoitettu hoitoaika on 17.30 asti)

Loput ylityöt kertyvätkin juuri noista iltakokouksista.

Muistaakseni se on n.88 tuntia kahdessa viikossa ja kaikki ylimenevät tunnit ovat ylitöitä, jotka voi pitää vapaana. Eli, jos hoitajalla lapsia, joilla pitkät päivät, noita ylitöitäkin kertyy. Lisäksi vanhemmilla hoitajilla on ehkä täydet ikälisät ja lomat, joten lomiahan kertyy.Kunnallisella sektorillahan palkat ei paljonkaan nouse, mutta ikälisiä ja lomia kertyy.t.pph

Yksi erillinen lapsen haku tai vapaa ei siihen vaikuta.Mutta jos pph on ilmoittanut työnsä loppuvat esim.klo17 niin sen jälkeen menee ylityöski.Luonnollisesti tämän pph:n kaikkein lasten hoitoaika on tuon tyajan puitteissa.Eli siis silloin kertyy ylitöitä jos jonkun lapsen kohadalla päivä päättyy POIKKEUKSELLISEEN , ei sovittun aikaan. Nuo iltapalaverit vievät aikaa, meillä niitä on joka 2.viikko klo.18-20. Siitä ei saa erikseen palkaa vaikka haluaisikin vaan tunnin pitää ottaa takaisin juuri noilla vapaapäivillä.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat