Seuraa 

Meillä oli vähän aikaa sitten 4kk lääkärintarkastus ja lääkäri

ei löytänyt toista kivestä, toinen tuntui nivuskanavassa.

Outoa oli vielä sekin että syntymän jälkeen sairaalan lähtötarkastuksessa oli lääkäri merkinnyt että molemmat tuntuvat.Kysyin kyllä lääkäriltä että onko kuinka epätavallista ettei ole vielä tässä vaiheessa molemmat paikoillaan, ei oikeen saanut selkeää vastausta, muuta kuin että 8kk lääkärissä seuraava kontrolli ja jos ei 1v mennessä ole paikoillaan, niin operoidaan.Osaisikohan joku kenen vaavilla ollut vastaavaa valaista aiheesta?

Ja millainen toimenpide tuo on, jos sinne asti joudutaan?

Kiitos paljon jo etukäteen! :)

Kommentit (4)

Jo synnärillä huomattiin ettei toinen kives ole laskeutunut. Asiaa seurattiin neuvolassa ja koska se ei itsestään laskeutunut niin lastenklinikalla päivystysleikkauksena asia korjattiin pojan 1,5-vuotispäivän tietämissä.Ihan helppo ja yksinkertainen toimenpide, niinkuin edellinen kirjoittaja kirjoittikin. Kivespussiin ja nivustaipeeseen tehtiin pieni viilto joihin sitten tosiaan tuli sulavat tikit (pari hassua muistaakseni). Operaatio oli ohi nopeasti ja kotiin päästiin ihan heti.Kyllä minäkin silloin hermoilin ja jännitin operaatiota mutta hyvin kaikki sujui. Ja mitä nuorempana asia korjataan niin sitä vahemmän lapsi itse operaatiota pelkää tai jännittää.Asia on syytä korjata sillä jos kives ei ole alhaalla on kohonnut kivessyövän riski olemassa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

operoitiin poika 6-vuotiaana kun toinen kives ei ollut laskeutunut vaikka neuvolassa sanoivat että saa " vedettyä" kivespussiin niin kirurgi sanoi ettei koskaan ole ollut oikealla paikallaan. Meille sanottiin synnärillä, että vuoden iässä operoidaan, mutta eipä operiotu.

No, sitten kun leikattiin niin aamulla mentiin sisään ja nukutettiin, sain olla mukana, sit 1½ tunnin jälkeen heräili ja kun pissalla oli käynyt niin päästiin kotiin. Hyvät lääkkeet saatiin mukaan ja tikit suli itekseen. Ei tarvitse jännittää tuota operaatiota :)

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat