Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

.

Sivut

Kommentit (30)

Av:lla? Meidän perse -lehdessä? Tai siellä Tuusulassa, jonne ap on juuri muuttanut 30 vuoden lainalla rahoitettu 250 neliöiseen taloon?Katselkaas vaan tilastoja ja kas kummaa, näette, että edelleen enemmistössä on kaksilapsiset perheet.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Eli nykyään ei enää kahden jälkeen tuttavatkaan oleta, että se oli siinä, vaan aletaan mietiskellä että tuleekohan kolmatta lasta ;)Mutta toisaalta, nykyään hyväksytään myös aiempaa paremmin esim. 1 lapsi. Mutta kyllä se täysmäärä on noussut kolmeen nyt lähivuosina. Kukaan ei enää kauhistele kolmatta lasta kun se on vielä ihan normi, toisin kuin jokin aikaa sitten vielä.

Tosin aika monella on neljäkin lasta ja yhdessä perheessä 5. Parissa perheessä on 1 ja samoin parissa 2.Omassa lapsuudessani melkein kaikkien kotona oli kaksi lasta ja meidän 6-lapsinen perhe oli todella omituinen ja usein sai kuulla, että olemmeko lestaadiolaisia.

Keskiarvohan ei juurikaan kerro mitään tästä asiasta. Nykyään on esim. paljon 1-lapsisia joka laskee keskiarvoa ja näin se saattaa olla lähempänä 2:ta kuin 3:a vaikka 3-lapsisia olisikin enemmän kuin 2-lapsisia. Aika yhtä paljon tuntuisi olevan 2- ja 3-lapsisia perheitä.

..että nykyään yhä useampi jää lapsettomaksi ja ne ketkä lapsia tekevät, tekevät niitä useamman. Kyllä täälläpäin ainakin on 3 se "normi" mikä pitäisi lapsia olla.

Kaksi lasta aikasemmasta suhteesta ja sitten pitää uuden kanssa vielä pykätä ainakin se yksi ja sitten ne miehen entisetkin kakarat ovat joka toinen viikonloppu riesana.

Lainaus:

ole perhe ollenkaan.Ei vaan silloin kun meillä oli vaan yksi lapsi, niin en mä tuntenut meitä perheeksi ollenkaan. Vasta kun lapsia oli kaksi, koin, että me oltiin perhe. Nyt lapsia on sen kolme, saa nähdä tuleeko vielä lisää.
Kunpa et olisi enempää saanut lapsia.

ole perhe ollenkaan.Ei vaan silloin kun meillä oli vaan yksi lapsi, niin en mä tuntenut meitä perheeksi ollenkaan. Vasta kun lapsia oli kaksi, koin, että me oltiin perhe. Nyt lapsia on sen kolme, saa nähdä tuleeko vielä lisää.Lainaus:

joten minkäslainen perhe me ollaan?

koska:-on pitkät vanhempainvapaat ja hoitovapaat

-on subjektiivinen päivähoito-oikeus

-ilmapiiri on konservatiivisempi, kotiäitiyttä ja perinteisiä perhearvoja ihannoiva

-monet 70-luvun lapset olisivat toivoneet enemmän sisaruksia itselleen

Kaikki lomamatkapaketit, kauppojen tuotteet ms. on aina kahdelle lapselle! Eikös se silloin tarkoita, että 2 aikuista ja 2 lasta on se normi.

Sivut

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat