Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

kilpirauhasen mahdollinen toimintahäiriö? Jos ei mitään lääkitystä ole, esim. kortisoni?

Kommentit (28)

Syvennyppä hieman asiaan tarkemmin!Terveydenhoitajana on otettava huomioon kaikki mahdollisuudet. Sen olen huomannut että lapset syövät nykyään huonosti ja liikkuvat vähämmän, mutta nykyään tutkitaan todella paljon myös sitä perinnöllisyyttä ja aineenvaihdunnan erillaisuutta ihmisillä. Juuri oli luento asiasta. Aineenvaihdunta erot ovat suuria. On olemassa testi ryhmiä joissa eri perheiden lapset syövät ja liikkuvat saman verran, tästä tutkimuksesta on olemassa hyviä tuloksia siitä miten ihmisten elimistöt toimivat erillailla. Kun tutkimus on valmis se varmasti julkaistaan.

Minä terveydenhoitajana tein tutkimuksen aikuisten syistä lihavuuteen. Et ei noihin mitään maisterin ammattia tarvita. Ihan meistä jokainen voi alkaa tutkimaan jotain jos vaan rahkeet riittää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

painaa silti 100 kg, vaan että geeneissä peritään eri taipumuksia. Toiset joutuvat tekemään töitä pysyäkseen hoikkana, toiset ovat " läpipaskoja" .

ns. vesivatsa, jossa askitesnestettä kerääntyy vatsaonteloon. Lisävaivana vielä turvotus muuallakin vartalossa, kasvotkin ovat pöhöttyneet.

Niin vähän tuota aineenvaihduntaa epäilinkin, kun kyseessä sisarukset 7 ja 5-vuotiaat, joilla likimain sama ravinto. Nuorempi (se lihava) vielä syö enemmän kasviksia ja hedelmiä kuin vanhempi, mutta on silti huikean pyöreä. Ylipainoa pituuteen suhteutettuna on peräti 60% painosta.. menevät ensinnä lääkärille, sitten ravintoterapeutille ja sitä rataa..

Geenit, kyllä geenit vaikuttavat. Aineenvaihdunta on osittain perinnöllinen. Ja nykyään erillaisia aineenvaihdunta ja ruoansulatus häiriöitä on paljon lapsilla ja aikuisilla.Esimerkkinä oli pienet kaksostytöt(serkkuni kaksoset) jotka saivat täysin samaa ravintoa(myös siis aina samanverran) kahden vuoden ajan ja liikkuivat suunnilleen samanverran. Painoero oli silti lähes 2.5kiloa. Verikokeissa yms. ei mitään eroa, molemmat terveitä. Molemmat söivät lähes saman verran jokaisella ruokailu kerralla. Lähtöpaino oli sama. " Testi" tehtiin yhdestä kolmeen ikävuosina. Sen jälkeen kun lapset siirtyivät rasvattomaan maitoon!

Tein siis päättötyönä asiasta tutkielmaa. Ammatiltani olen terveydenhoitaja.Asia oli ehkä selitetty huonosti tuossa, mut yritin siihen kiteyttää pääasiat.

Vierailija:

Lainaus:


No nyt kyllä alkoi kiinnostaa kakkosen ammatti, koulutus ja tieteenala

sen verran epäammattimaiselta kuulosti ainakin teksti.
Siksi en ole kovin vakuuttunut ei-yliopistotason " tieteellisen" tutkimustyön tasosta. Mitään standardeja ei ole, ja lähteeksikin saa laittaa mitä haluaa, kukaan ulkopuolinen ei arvioi jne. Mutta toisaalta, eipä niiden perusteella mitään hoitoja kehitellä tai päätöksiä tehdä, että eipä niistä kai suurta haittaakaan ole.Terv. nro 11.

Sinäkin teidät että tuo terkkarin tutkielma on täysin totta! Vai oletko joku hoopo? Väitätkö että kaikki ihmiset on samanlaisia ja heidän aineenvaihduntansa samanlaisia? Vittu miten tyhmää porukkaa taas!sivusta seurannut

paino ei laskenut. Tämä lääkäri sanoi, että joissakin tapauksissa peritään TAIPUMUS lihoa. Äitini laihtui vasta, kun kaloreita oli 700!

Syitä tähän miksi toinen on 2.5kg painavampi ei löytynyt. Lääkäri ei voinut selittää sitä muuten kun että lapsien aineenvaihdunnat oli erillaisia.Kaikkien pitäisi muistaa että ruoansulatus on jokaisella erillainen. Sen huomaa siitäkin että joku käy kakalla 2kertaa päivässä ja joku 2kertaa viikossa. Ruoka sulaa ja erittyy meillä jokaisella erillailla. Jonkun ruoansulatus voi olla sellainen ettei se sulata esim. lihaa oikeanlailla tai sulattaa sen niin että kaikki " huono" ravinto siitä jää sisuksiin! Syitä on paljon!

Vai ei ulkopuolinen arvio ja lähteeksi saa laitta amitä tahansa, hah!Etpä taida missään yliopistossa olla kun et ton vertaa tiedä.. Tai sit toi sun " tietos" on sekoittanut sun pään!Nykyään sitäpaitsi terveydenhoitajan ja lääkärin ero ei edes ole suuri.. Et taida tuntea montaakaan terveyskeskuksen terveydenhoitajaa...

Poikkeuksena erittäin harvinaiset aineenvaihduntahäiriöt. Sen sijaan vanhemmilta " peritty" ruokailutottumusten ja liikunnan malli vaikuttaa. Kurja, jos terveydenhoitajatkin alkavat viljellä tällaisia uskomuksia. Siihenhän on sitten helppo vedota: mässään kun on " tuo laiska aineenvaihdunta" .

jos ihmisen peruslämpötila on 36 ja toisen ihmisen taas 37, niin tämä jolla on yksi aste enemmän peruslämpöä , kuluttaa 30 prosenttia enemmän energiaa. Eli jokainen aste lisää sen 30 prossaa kulutusta. Mulla on 35.4 peruslämpö, ja totta totisesti voin sanoa, että mulla on apinonhallinta vaikeeta! Johan tuon sanoo perusfysiikanlait.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat