Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Seuraa 

Päivät menee töissä ja viikonloput raksalla, joten ihan hirveesti aikaa ei ole. Entäpä mitä juttuja pitää muistaa tai olis hyvä tietää (osoitteen muutos, sähkö, vesi jne.), mutta onko muita vinkkejä???

Kommentit (4)

Jos raksasta kysymys, onko talo vielä kuinka totaalisen kesken. Me edellisessä muutossa tehtiin uudessa asunnossa remonttia 2 vkoa ennen muuttoa ja joka kerta kun tultiin paikalle toin pikkuauton täydeltä tavaraa. Näin käytännössä kaikki kaappitavara oli jo perillä, purettu ja paikalleen laitettu kun muuttopäivä koitti. Älyttömän paljon helpompaa, koti oli lähes asumisvalmis heti muuttopäivänä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

¿ muuttolaatikot: pakkaa ajoissa! (pese/imuroi KAIKKI

ennen muuttoa, saat puhdasta ja pölytöntä uuteen kotiin

¿ tavaroiden kuljetus (vuokra-auto/muuttofirma)

¿ ilmoitus talonmiehelle:

varaa tilaa muuttoautolle kadunvarteen

¿ osoitteenmuutos posti/sähköposti

¿ sähkö

¿ tietoliikenne

(internetyhteys, liittymän siirto/palveluntarjoajan vaihto)

¿ lastenhoitaja muuttopäiväksi

(keskittyy vain lasten hyvinvointiin ja viihdyttämiseen)

¿ Muuttopäivänä molempiin osoitteisiin ¿partio¿

lähettämään ja vastaanottamaan tavarakuormaa

¿ muuttoporukan ruokailu

(soppa kätevä, kertakäyttöastiat, juotavaa jne)

Mussla:

Lainaus:


Päivät menee töissä ja viikonloput raksalla, joten ihan hirveesti aikaa ei ole. Entäpä mitä juttuja pitää muistaa tai olis hyvä tietää (osoitteen muutos, sähkö, vesi jne.), mutta onko muita vinkkejä???

Pakkaamisessa on ihan hirveä työ ja laatikoita menee aina monta kertaa enemmän kuin mitä luulisi.Jos siis kaikki aika ei kulu rakennuksella, niin minä rupeaisin jo pikkuhiljaa pakkaamaan tavaroita. Etenkin esimerkiksi särkyvät astiat ovat hitaasti pakattavia, ja usein niitä on niin paljon, että harvemmin käytettävät voi pakata hyvissä ajoin. Samoin voit jo nyt pakata kaikki kesävaatteet, -kengät, uimalelut, kesäpelit, joulukoristeet, jne, varmaan suurimman osan kirjoista, kaiken sellaisen, mitä ei ole käytetty kuukausiin kumminkaan jne...Sitten niitä osoitteenmuutoksia voi tehdä etukäteenkin. Osaan virallisista paikoista ja sitten ne tuttaville lähetettävät kortit voi hyvin tehdä vaikka heti kun uusi osoite ja muuttopäivä on tiedossa. Muuton aikaan ja sen jälkeen on kuitenkin niin kiireinen, että esim. osoitteenmuutoskortit ovat jääneet monelta kokonaan...Yksi, mitä minä myös tekisin ja mikä kannattaa tehdä varsinkin jos on vierasta väkeä auttamassa muuttopuuhissa, on tavaroiden sijoittelun suunnittelu uudessa talossa. Meillä on aina kaikkiin pahvilaatikoihin kirjoitettu mihin huoneeseen ne ovat menossa, jolloin ne voi kantaa suoraan sinne ja järjestelyyn muuton jälkeen menee paljon vähemmän energiaa. Myös sen, mihin kaappiin mitäkin laitetaan voi suunnitella etukäteen, jolloin ei tarvitse kuin purkaa tavarat miettimättä sen enempää. Minä esim. olin tehnyt tarkan listan piirroksineen keittiömme kaappeihin tulevista tavaroista, jolloin anoppi osasi purkaa oikeisiin paikkoihin kaikki keittiöön tulevat tavarat ihan itsekseen! Myös huonekalujen järjestys kannattaa suunnitella pohjapiirrokseen piirtämällä.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat