Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Seuraa 

Siinä se jo tulikin... ;) Eli onko sellaisia myynnissä Suomessa ollenkaan? Tuntuu, että matkarattaat on ainoa vaihtoehto, jos haluaa peräkkäinistuttavat, mutta niillä ei kyllä meidän pöpperö-seuduilla eteenpäin päästä!Auttakaa miestä mäessä ja äitiä vaunuviidakossa! :)

Kommentit (9)

Meille syntyy maaliskuussa pikkukakkonen ja käytiin ostamassa tänään ABC-merkkiset peräkkäinistuttavat. Niissä on ilmakumirenkaat joten pitää sitten pumppailla aina välillä, ovat ehkä hitusen paremmat kuin ihan nuo ' matkaratas' -renkaat. Kovasti myyjä koitti myydä Gracon Stadium Duoja mutta ei tykästytty. Meillä esikoinen on 1v5kk ja ABC:n vaunut tarjosivat mielestäni parempaa suojaa myös edessä istuvalle, takana laidat olivat korkeammalle ja vauvalle löytyi paremmin tilaa. Meinasin tilata Saksasta mutta täältä löytyi samaan hintaan tarjouksesta.Osann-merkkiset ovat kuulemma myös hyvä vaihtoehto, itsellä ei kokemusta niistä. Onnea etsintään, aikamoinen tuo vaunuviidakko jos vielä edullistakin etsii :)


X-Adventurella on malli nimeltä (muistaakseni) Twin Swivel, mutta se on loppu Suomesta ja ilmeisesti vähän muualtakin (kannattaa tarkistaa vielä maahantuojalta www.littlepurpleonion.com). X-Adventure on hollantilainen merkki.Englannista (kai myös muuallakin) löytyy myös mielenkiintoinen vaihtoehto Jane Powertwin (liekö espanjalainen merkki?). Vastaavantyyppinen kuin tuo toinen mainitsemani kulkupeli.Mekin arvoimme tätä aikamme (aivan päänsäryksi asti) ja lopulta päädyimme kuitenkin vierekkäin istuttaviin X-Adventuren Twincoihin (matkaratashenkinen, mutta kunnollisilla pyörillä, kapeimpia malleja myynnissä (lasten mahtuminen ja kuinka pitkään jää nähtäväksi, se ei pelaa joka pelkää :)). Tilasimme Hollannista, vajaa 150¿ edukkaammin kuin Suomesta olisi saanut. Nyt sitten toivotaan ettei tehtyä päätöstä tarvitse katua!T. MaalisPapu rv29+6

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

on juuri nuo X-Adventuren Twin Swivelit, ja ainakin tyhjänä lykättäessä ovat hyväntuntuiset. Renkaat ovat kunnolliset, asutaan myös maalla joten aika heppoisilta vaikuttivat nuo matkarattaiden pyörät. Saapi nähdä oliko kuitenkin turha ostos, vielä ainakaan en taaperoa ole saanut rattaisiin istumaan, ehkä sitten vauvan tullessa =) Mä halusin peräkkäinistuttavat siksi, että molemmilla lapsilla on oma rauhansa, jotenkin tuntuu että vierekkäin istuttavissa taapero olisi kaivelemassa vauvan koppaa koko ajan. Ja meillä muuten on noissa Teutonian kantokoppa joten se ainakin sopii.

Ainakin sellaisella merkillä kuin Christiane Wegner on peräkkäin istuttavat kaksosten rattaat. Niitä myy Suomessa ainakin Baby Center Helsingin Pukinmäessä. Malleja voit katsoa www.christianewegner.deMyös Teutonialla on ainakin ollut peräkkäin istuttavat rattaat, Phoenix malliset. Näitä on aina välillä myynnissä tuolla osta ja myy palstalla.Molemmat ovat kunnon kuomurattaat ilmakumeilla ja molemmat saa käyttöön myös vain yhdelle lapselle.Meillä on ollut nuo wegnerit, joten varoituksen sana on paikallaan. Sisarusrattaina tuplat ovat todella todella raskaat työntää, varsinkin talvella, vaikka niissä olisi mitkä pyörät. Kaksosilla varmaan vielä menee, mutta kun kyydissä on parivuotias isosisko ja vauva niin kyllä äidillä hauis kasvaa ja kunto kohoaa. Peräkkäin istuttavissa huomasin taakan helpottuvan sillä, että isosisko oli lähellä työntäjää ja vauva siellä kauimmaisena - hiukan epäloogisesti siis. Peräkkäin istuttavat kuomurataat on myös melkoiset hyökkäysvaunut koska molemmilla on tilava oma ratasosa.Hyvää peräkkäin istuttavissa on se, että mahtuu kulkemaan kassoilla, hisseissä ja busseissa ihan ok. Monet pelkäävät että peräkkäin istuttavat kippaavat nurin helposti mutta ainakin nuo wegnerit oli aika hyvin suunniteltu -varsinkin jos isompi lapsi tosiaan istui siinä lähellä aisaa. Hyvää on myös se, että molemmilla lapsilla on oma rauha olla, isompi ei tyrki vauvaa jne. Myös talvikamppeissa molemmat lapset mahtuu kyytiin hyvin, kapeimmissa vierekkäin istuttavissa tämä on melkoista tuskaa.


Jos jollain on mahdollisuutta päästä lukemaan kilpailevan vauvalehden oliko-se-nyt toiseksi/kolmanneksi viimeistä numeroa, niin siinä on varsin kattava artikkeli tuplarattaista.Mainitsen tämän lähinnä siksi, että mulla kaihertaa mielessä muistikuva ko. artikkeliin pohjautuen jonka mukaan noita i´coon kankaita ei voisi irrottaa pesuun. Minusta se on hivenen huono asia.No, voin kyllä sekoittaa johonkin toiseenkin vaunuun. Mutta ainakin asia kannattaa tarkistaa ennen ostamista jos pitää sitä tärkeänä?

Miten niitä ohjattaisiin? Pitkien rattaiden eturenkaiden kuuluu olla kääntyvät, jotta rattaita voi ohjata. Pituus aiheuttaa sen, että massiivista runkoa, joka isot renkaat vaatisivat, ei pysty ohjaamaan kuin hyppyyttämällä takarenkaille tai nostamalla takarenkaat ylös (en oikein osaa selittää...). Kokonaispaino on aika iso, kun kyydissä 2 lasta ja joskus kauppkassi.Me asumme maalla, eli tiet on mitä on, mutta yllätykseksemme kaupungissa vielä asuessamme ostetut peräkkäinistuttavat kulkevat täällä oikein hyvin! Nyt kun lapset ovat 1v ja 2v, lasten yhteispaino on n. 25kg...olen iloinen, että vaihdoimme 17-kiloiset vierekkäin istuttavat emmaljungat näihin kevyisiin rattaisiin. Jaksan edelleen, talvellakin lumessa, työntää rattaita. Suosittelen tutstumaan, ainakin meillä ovat toimineet täällä lumisessa ja sohjoisessa miljöössä...aura tulee kun ehtii ;-)http://www.lastenturva.fi/tuotevalikoima/tuplarattaat/xadventure_tuplat....Ja malli oli tuo kesimmäinen, nuo mustat. Takaosaan saa vauvan maate, myös etuosan voi kääntää alas. Toinen vaihtis vois olla nuo ekat joggerit, mutta meidän mielestä takaosa oli todella pieni vauvalle. Plussaa oli, että takaosa oli ylempänä etuosaa.

Jep, meillä oli sama ongelma. Mutta onnekseni ystäväni toi omille lapsilleen muutama vuosi sitten ihanat kiesit, joissa on edessä irroitettava istuin ja takana vaunupaikka. Renkaat on isot, mutta kääntyvät etupyörät auttaa kääntämään rattaat ahtaammissakin rakosissa. Ostin myös melko isoilla pyörillä varustetut matkarattaat, jotka tosin oli jotain poistoerää, eli ei varmaan enää myydä. Merkki oli Emma ja malli jotain... Mutta kattelin myös niitä ABC:n ilmakumirenkaallisia, jotka mun mielestä vaikutti suht päteville.Onko jollain kokemuksia noista X-Adventure Twin Swivel-rattaista?! Ne näyttää aika hyville, mutta näkemättä en kyllä ostaisi.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat