Seuraa 

Moi!

Meillä reilun 7kk ikäinen tyttö ja hänen ruokailurytminsä on hyvin epäsäännöllinen. Yöllä hän ei syö, mutta päivällä syö kylläkin usein. Hän syö päivällä n.2-2½ tunnin välein joko rintaa tai kiinteää ruokaa.

Onko muiden lapsille tälläistä ongelmaa?

Antaisiko joku vinkkejä miten saisin ruokailuvälit pidemmiksi? Tyttömme ei syö tuttia. Eikä hänelle saa yhdellä ruokailukerralla annettua enempää ruokaa (kiinteää ruokaa syö aina sellaisen purkillisen 125g ja puuroja n.½-1dl +tissiä päälle)

Kommentit (4)

Tuli vain mieleen kun luin kysymyksesi uudestaan...anteeksi kun en vastannut kysymykseesi, kysyit miten ruokailuväliä saisi pidennettyä! :) Mielestäni lapsi syö sen minkä jaksaa....ajan myötä välit pitenee.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Heippa! Meidän pian 7kk täyttävä tyttömme syö myös melko tiuhaan, enkä pidä sitä ongelmana. Tarjoan soseita 3-4 tunnin välein ja siinä välissä tyttö ottaa maitohuikkaa, joten ruokailuvälit ovat kutakuinkin samanlaiset kuin teillä. Yöt meilläkin nukutaan, joten ei pääse yönälkä yllättämään, kun on päivällä tullut maha täyteen=). Eli kantani on, että ei syytä huoleen!

Meillä 10kk tyttö ja meilläkin syödään kolmen tunnin välein. Ei siis öisin. Joskus väli voi olla neljä tuntia mutta se johtuu esim. päikkäreistä tms. Mielestäni on parempi että lapsi syö useammin. Onhan sen sanottu olevan terveellisempää meille aikuisillekin :) Lapsi ei voi/osaa syödä varastoon vaan syö vain sen minkä jaksaa. Jotkuu useammin, jotkut harvemmin.

Tuttavani lapsi (nyt puolitoista vuotias) on pitkään syönyt vain kolme kertaa päivässä. Eli aamupuuro, ruoka ja iltapuuro. Syö hirveät määrät noilla kerroilla. Mielestäni parempi että lapsella on 4-5 ruokailukertaa päivässä. Vaikka vähemmän kerralla. Tästä keskustelimme tuttavani kanssa, hän " kauhisteli" kun meillä syödään 5 kertaa päivässä. Kysyin neuvolasta ja vastaus oli että puolivuotiaana pitäis syödä se 6 kertaa vuorokaudessa ja nyt 10kk 5 kertaa. Tuohon lasketaan siis kaikki syötöt, vaikka antaisi maitoakin.

Eli mielestäni ihan ok että lapsesi syö noin!

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat