Vierailija

Ajateltiin antaa tulevalle koululaiselle oma soppi käyttöön. Kysyin pojaltakin, mutta sen mielipide muuttuu kysymysten mukaan. Kaikki jutut, joita ehdottaa, olisi niin kivoja. En kerro mitä olen ehdotellut, jos vaikka täällä tulisi uusia ideoita. Okei, sen verran kerron, että Spiderman-kuviot oli yksi niistä.

Kommentit (3)

Eli nykyinen jatkettava sänky, vaaleansiniset seinät ja tähtiboordit, lelulaatikot ja pieni valkoinen lipasto vintille ja tilalle yhden hengen " normaalisänky" , kirjahylly työpöytätasolla ja ehkä säkkituoli tms nurkkaan. Ajateltiin ihan peruslundiaa ostaa; sellaista joka käy sitten ihan koko kouluiän. Ehdottaisinkin, että kalusteet ostatte jo tässä vaiheessa ihan kunnolliset ja " oikeat" , siis sellaiset, joita ei enää tarvitse lapsen lapsuusikänä vaihtaa. Pikkupoikamaisuutta voi sitten tehdä erilaisilla rekvisiitoilla, joita voi iän karttuessa karsia ja vaihtaa. Esim. Spider-man tai vastaavat lakanat/päiväpeitto ja verhot, lapsekkaat sisustustyynyt tai matto, boordi seinään yms.

Lundia tai muu vastaava muunneltava hylly on huonekaluna käytännöllinen, sillä siihen saa esim. pöytätason, jonka korkeutta voi nostaa lapsen kasvaessa ja hyllyjä voi lisätä tai poistaa, laskea tai nostaa tarpeen mukaan. Itse ajattelimme tehdä juuri näin ja ostaa vanhojen lelulaatikoiden tilalle pienempiä muovilaatikoita, jotka voivat olla kirjahyllyssä/kaapissa leluja varten. Meillä poika tykkää kaikesta avaruus-jutusta, joten kehystämme seinälle ison avaruus-aiheisen julisteen ja kattoon laitamme roikkumaan aurinkokunta-himmelin. Päiväpeitto ja matto tulevat olemaan murrettua sinistä. Erittäin hauskana vinkkinä voisin antaa magneettimaalin, jolla voi maalata vaikkapa yhden seinän huoneesta. Magneettimaalin voi vetää minkä tahansa värisen maalin päälle seinän väriä muuttamatta ja sen jälkeen seinää voi käyttää " magneettitauluna" . Siihen saa näin kätevästi kiinni piirustuksia, julisteita ym. tekemättä seinään naulanreikiä tai teipinjälkiä. Sitten voi eskarilaiselle ostaa vaikkapa sellaisia numero- ja kirjain magneetteja, joita hän voi itse seinään sommitella sanoiksi ym.

Korostaisin tuon ikäisen sisustuksessa nimenomaan muunneltavuutta, sillä 6-vuotiaalla ja 8-vuotiaalla on jo ihan eri maailmat. Eli ostakaa kunnolliset, neutraalin väriset kalusteet; tekstiileitä, leluja, julisteita ym. voi poistaa ja vaihdella vaikka kerran vuodessa.

Niin ja pieneen tilaan parvisänky on aina kätevä: Pelkästä nurkastakin saa hienon huoneen, kun parven alle laittaa työpöydän ja hyllyn pätkän.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat