Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Seuraa 

Tiedän, että olen menossa töihin vuoden kuluttua tammikuussa ja nyt kysyisin että koska haen kahdelle lapselle päiväkotipaikkaa jos haluan että he sellaisen saavat paikasta jossa lapsia on paljon ja päiväkodit täynnä..

Kauanko päiväkotihakemus on voimassa, tiedän,että syksyisin paikkoja on enemmän tarjolla kuin tammikuussa. Joten koska aikaisintaan voin hakemuksen täyttää jotta se on vielä voimassa? Kiitos vastauksista!!

Kommentit (7)

Ja tuossa 4 kk:ssa kaupungin pitää pystyä osoittamaan paikka jostakin päiväkodista, ei välttämättä juuri siitä, mihin on ensisijaisesti hakenut.AarneAnkka:

Lainaus:


Viimeistään 4 kk ennen hoidon alkua paikkaa pitää hakea, mutta isoissa kaupungeissa suositellaan puolta vuotta ennen.

Nimittäin tammikuussa moni aloittaa työt, mutta hoitopaikkoja ei vapaudu samassa suhteessa eli päiväkodit tulevat täyteen viimeistään vuodenvaihteessa, vaikka syksyllä vielä olisikin ollut tilaa. Elokuussahan paikkoja vapautuu aina, kun lapsia siirtyy kouluun.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Itse laitoin hakemukset reilu vuotta ennen, koska tiesin palaavani töihin, kun hoitovapaa päättyy. Mitä sitä suotta pitkittämään, jos tieto töihin palaamisesta on.Suosittelen myös omaa aktiivisuutta hakemisessa, sillä omakohtaisesti kannatti " pitää itsensä esillä" , vaikka hakemukset olivatkin sisällä. Lisäksi ainakin omassa kunnassani on ollut tapana, että päiväkotitoimistosta pidetään yhteyttä asian tiimoilta, kun haluttu alkamispäivämäärä lähestyy - ei siis unohdeta arkistoihin.Tammikuussa todellakin on tunkua päiväkoteihin, ja totta, että syksyllä koulujen alkaessa paikkoja olisi enemmän tarjolla. Vielä tuosta, että paikkaa ei pidettäisi, jos on aikaisemmin hoitotarvetta omaavia, sekään ei aina pidä paikkansa. Ainakin itselläni kävi niin, että olisin aloittanut työt vasta helmikuun puolella ja näin ollen lapset päiväkodin, kun päiväkodista ehdotettiin, että alkamispäivämäärä aikaistettaisiin jo tammikuuksi, sillä muuten olisimme " pudonneet kelkasta" . Näin teimme, mutta silti lapset menivät tarhaan vasta helmikuussa.

Itse tiedustelin samaa asiaa jokin aika sitten ja sain vastauksen HETI. Kauanko hakemus on voimassa tms. en tiedä, mutta paikat ainakin _pitäsi_ jakaa hakemusten tulojärjestyksessä eli mitä aikaisemmin hakemus on sisässä, sen parempi.Itse aion laittaa hakemuksen heti kehiin, kunhan tälle kolmoselle saadaan vähintään sosiaaliturvatunnus. Eli eka homma kun päästään kotiin :) Pääasia on, että päikyssä tietävät tällaistenkin lasten tarvitsevan hoitopaikkaa tulevaisuudessa, jos aloituspäivä ei olisikaan vielä kiveen hakattu.T. MaalisPapu rv29+6

on voimassa vuoden - ja sitä voi tarvittaessa jatkaa, jos hoidon aloitusaika siirtyy - eli kannattaa laitta hakemus sisään saman tien! Hoitopaikathan jaetaan toki tarpeen mukaan eli se, kenen hakemus on tullut ensin, on ratkaisevaa vain jos kaikki muut seikat ovat tasoissa. Muita seikkoja ovat esim. samassa pk:ssa olevat sisarukset ja harkinnan mukaan asuinpaikka yms. Ja tietysti ensin paikan saavat ne, jotka sitä myös ensin tarvitsevat; paikkoja ei pidetä varattuna myöhemmin tuleville jos joku muu tarvitsee hoitoa aiemmin.Syksyllä (elo-syyskuussa) on tosiaan etenkin pienille enemmän tilaa päiväkodeissa, kun eskarit lähtevät kouluun ja ryhmät nytkähtävät eteenpäin. Keskellä vuotta paikkoja vapautuu lähinnä kun joku muuttaa tai jää kotiin vauvalomalle. Kannattaa soitella alueen päiväkoteihin ja kysellä tilannetta ja sitä mitä kannattaisi tehdä - omasta aktiivisuudestakin voi olla hyötyä paikkoja jaettaessa...

Mulle sanottiin Helsingissä, että kuukauden tai korkeintaan kaksi voivat pitää tyhjää paikkaa ennen kuin täyttävät sen kiireemmin hoitoa tarvitsevalla lapsella. Tämän vuoksi esim. syksyllä hoitopaikkaa hakevan kannattaa laittaa aloitusajaksi viimeistään syyskuun päivämäärä - muuten ryhmä pyritään täyttämään lapsilla, jotka aloittavat jo elokuun alusta.Se että aloituspäivämäärä on esim. tammikuun 1. ei tietenkään tarkoita, että lapsi pitää silloin viedä täyspäiväisesti hoitoon. Ihan hyvin voi olla ekan kuukauden vaikka harjoittelemassa silloin tällöin (maksuista ei kyllä taida saada alennusta?) ja aloittaa vars. hoidon vasta helmikuussa. Joskus ja jossain on kai jopa ollut mahdollista hakea paikkaa vaikka 1.8. lähtien ja paikan saatuaan ilmoittaa lykkäävänsä hoidon aloitusta esim. kaksi kuukautta, jolloin paikka pysyy ilmaiseksi sen kaksi kuukautta - ainakaan Helsingissä tämä ei tosin taida onnistua vaan jotain joutuu aina maksamaan jos paikan otta vastaan.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat