Vierailija

Lapsi täyttää siis kohta 4v. Hän on tosi sosiaalinen tapaus, mutta vähän arka. Viihtyy siis muiden lasten seurassa, mutta vetäytyy herkästi jos joku vähän tönii, huutaa tms. Tiedän että hän haluaisi pitää synttärit, mutta olen vähän hukassa semmoisten järjestämisessä. Aikaisemmin on vaan pidetty sukulaisten kesken pienet juhlat, mutta viime vuonna hän sai kutsut parin naapurin lasten juhliin, suorastaan rakasti koko juttua, innoissaan oli harjoitellut onnittelulaulu päivänsankarille ja rupesi juhlien jälkeen kyselemään omista synttäreistä. Joten ajattelin että tänä vuonna pitää järjestää, muuten hänelle tulee varmaan paha mieli kun jo viime vuonna häntä mietityttyettä milloinkaan ne hänen synttärit pidetään. Hän kutsuisi innoissaan varmaan lähes kaikki tutut lapset, mutta esim näiden naapureiden kanssa ei ole kovin läheiset välit, en tiedä miksi mutta arvelisin johtuvaan siitä etten itse ole kovin sosiaalinen/ viihdyttävä, ja tässä iässä lapset kai monesti vierailevat niiden luona, kenestä vanhempien mielestä on kiva olla. Aikaisemmin yritin kyllä useammankin kerran kutsua porukkaa ihan muuten vaan meille käymään, muttei tuntunut kellekään kelpaavan. Minusta olisi kiva järjestää synttärit, mutta hirvittää ajatus jos sitten järjestetään, eikä kukaan tulekaan. :(

Kommentit (3)

Onko kellään ideoita mitä tämmöisessä tapauksessa kannattaisi tehdä?

Pitääkö luopua ko ideasta ja lapselle selittää jotain miksei meillä pidettäis synttäreitä? Vai pitääkö jotain järjestää ja sitten keksiä tekosyitä lapsen lohduttamiseksi? Tai kutsua ja olla kokonaan kertomatta lapselle ennenkuin joku imoittanut tulevansa? Tää on meidän esikoinen, joten ei kauheasti kokemuksia näistä jutuista. :(

Tarkoitatko, että teillä ei ole koskaan käynyt lapsia leikkimässä? Onko lapsesi kerhossa tai päiväkodissa? Meillä ainakin juuri päiväkotikaverit tulevat todella hyvin juhliin, jos joku järjestää synttärit. 

Ei kai siinä mitään isoa ongelmaa ole, jos voitte pitää juhlat kotona. Eri juttu on, jos ajattelitte vuokrata jonkun tilan, silloin on tylsää, jos kukaan ei tule.

Laitatte kutsut hyvissä ajoin ja kutsutte riittävästi vieraita. Kaikki tuskin pääsevät, joten mun mielestä voi kutsua niin paljon, kun maksimissaan kotiin mahtuu. Laittakaa ilmoittautumisen takaraja vaikka viikkoa ennen juhlia. Sitten jos vieraita ei ole tarpeeksiv (tai lainkaan?), voi yrittää vielä houkutella vähän vähemmän tärkeitä kavereita juhliin.

Ei kai lapselle voi olla kertomatta juhlista ennen kuin vieraat ovat ilmoittautuneet? Kyllähän jo melkein nelivuotias puhuu aiheesta kavereiden kanssa. 

Ainakin meillä synttärit ovat olleet iso juttu nelivuotiaalle, joten on varmaan lapselle tosi kiva, jos jaksat alkaa järjestää. Ja kyllä meillä ainakin on se linja, että ystävien synttäreille mennään, jos ei ole oikeasti jotain syytä olla menemättä.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Päiväkodissa on, sieltä on kyllä pari hyvää kaveria, toinen heistä on meillä käynyt. Toistakin ajattelin muuten vaan kutsua kylään, kun kuulemma molemmat tykkäävät leikkiä keskenään. Olen vaan vähän siinä arastellut kun on huonoja kokemuksia, siis lapset leikkivät kivasti keskenään mutta toisen vanhemmille ei syystä tai toisesta kelpaa meille tulla vaikka on kutsuttu.

Kotona varmaan pidettäisiin, nämä olisivat ekat kaverisynttärit. Ehkä pitäis vaan yrittää löytää ajanmohta joka näille kahdelle bestikselle käy.

Niin se kertomatta jättäminen varmaan vaatii selityksensä, ymmärrän nyt että kuulostaa oudolta. Lapsemme siis ei vielä osaa monta sanaa suomeksi, kun kaikilla sukulaisilla muu äidinkieli kuin suomi. On kuitenkin niin pieni vielä, että ollaan hieman varovaisesti otettu se oppiminen; muutama sana siellä täällä arjessa, Pikku Kakkonen telkkarissa jne. Naapureiden lapset ovat kaikki suomenkielisiä, ja niiden kanssahan tulee sitten leikittyä pihalla, vaikkei yhteistä kieltä vielä olekaan. Heitä olen sitten välillä kutsunut kylään muuten vaan, mutta ei tunnu kelpaavan, siksi epäilyttää tulisivatko edes vaikka olisi oikein synttärit... :(

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat