Vierailija

Tampereen yliopisto etsii 2008 syntyneitä lapsia Tampereen ja
ympäristökuntien alueelta tutkimukseen, joka käsittelee lasten median käyttöä.

Medialla on suuri merkitys tämän päivän lasten ja nuorten elämässä. Televisio, netti, pelaaminen, kännykät jne. kuuluvat lasten elämään usein jo päiväkoti-iästä alkaen. Tutkimuksessa eri-ikäisiä lapsia pyydetään kirjoittamaan viiden päivän ajalta mediapäiväkirjaa, ottamaan valokuvia tai piirtämään mediaympäristöstään ja tutkimuksen lopulla heidän kanssaan jutellaan mediaan liittyvistä aiheista. Uskomme, että lapsilla itsellään on paljon kerrottavaa mediaympäristöstään.

Tutkimus on tarkoitus toteuttaa huhti-toukokuussa 2013.

Varsinkin nuoremmat lapset tarvitsevat vanhempien apua mediapäiväkirjan täyttämisessä. Näin vanhempien panosta – ainakin kannustajina – tarvitaan. Vanhemmille tutkimukseen osallistuminen antaa mahdollisuuden miettiä lasten kanssa miten perheen media-arki ja lasten mediamaailma oikein rakentuvatkaan. Tutkimukseen osallistuneet lapset saavat pienen palkkion kahden elokuvalipun muodossa.

Tutkimus uusitaan kolmen vuoden kuluttua osin samoja lapsia haastatellen. Silloin jututetaan uudelleen vuosina 2008, 2005 ja 2002 syntyneitä. Lisäksi uutena ikäryhmänä mukaan otetaan vuonna 2011 syntyneet. Tutkimuksen toteuttaa Tampereen yliopiston Comet-tutkimuskeskus ja se on Helsingin Sanomain säätiön rahoittama.

Tutkimuksesta lisätietoja antaa:  

Elina Noppari, tutkija/ COMET, email. elina.noppari@uta.fi

Voit ilmoittautua suoraan tutkijan sähköpostiosoitteeseen.

Ilmoita sähköpostissa vanhemman nimi, osoite, puhelinnumero ja sähköpostiosoite. Lisäksi lapsen nimi ja syntymävuosi.
        

Olisi hienoa jos sinä ja lapsesi voisitte osallistua tutkimukseen!

Kommentit (1)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat