Vierailija

Toivoisin hyväksi koettuja vinkkejä ja toimintatapoja tähän viestiketjuun syksyllä aloittavien ekaluokkalaisten vanhemmille. Esim.

Miten uusi ekaluokkalainen oppisi parhaiten huolehtimaan avaimesta, kännykästä ym. asioistaan?

Miten saa sujumaan aamut yksin kotona ja kouluun ajoissa lähtemisen?

Minkä ikäisenä teidän lapsenne on uskaltanut olla yksin kotona koulun jälkeen?

Jne..

Kommentit (2)

Kovin yksilöllisiä ovat nuo asiat, milloin kukakin on valmis jäämään yksin kotiin tai osaa huolehtia tavaroistaan. Moni ekaluokkalainen tarvitsee vielä aikuisen tukea tavaroistaan huolehtimisessa, johdonmukaisuus ja selkeät säännöt on tässäkin auttava asia; esim.avaimelle ja kännykälle aina sama paikka ja tavaksi laittaa ne aina omalle paikalleen, kun tulee kotiin. Sitä pitää toistaa ja harjoitella monta kertaa, ennen kuin alkaa sujua itsestään. Toiset ekaluokkalaiset eivät uskalla/halua/"osaa" olla yksin kotona, toiset ovat mielellään ja nauttivat hetken rauhasta hiljaisessa kodissa. 

Koulun aloittaminen vie aikaa vanhemmiltakin, ja on hienoa, että olet kiinnostunut lapsesi koulutaipaleen aloituksesta. Se on jo paljon tehty! Vastaan voi tulla yllättäviäkin juttuja, toisaalta kaikki voi sujua oikein hienostikin. Itse ajattelen, että kesä mennään vielä huolettomasti koulunalusta paineita ottamatta. Lapset saavat alussa myös tehdä virheitä ja olla keskeneräisiä, kuten me aikuisetkin. 

Lämmöllä suosittelen lukemaan Jari Sinkkosen ja Timo Parvelan kirjan Kouluun! Opas ekaluokkalaisen vanhemmille (meniköhän se noin..). Siinä on kuvattu hauskalla ja samalla asiallisella tavalla koulutulokkaan kehitysvaihetta ja toisaalta kerrotaan myös koulun ja opettajan näkövinkkelistä asioita.

Aurinkoista kesää ja mukavaa ekaa lukuvuotta sitten, kun aika koittaa toivoo ope & koulutulokkaan äiti itsekin

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat