Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Ja oikeasti pelkkää roskaa, roskiin heitettävää kertakäyttötavaraa.  Vaatteiden laatu oli siedettävä pari ensimmäistä toimintavuotta (Suomessa), mutta nykyään: lähes kaikki trikoovaatteet saa heittää roskiin jo heti ensimmäisen pesun jälkeen, koska vaatteet eivät kestä enää konepesua. Ensimmäisessä pesussa sivusaumat kiertyvät eteen ja taakse kuin sata kertaa pestyssä paidassa. Tai kangas nyppyyntyy heti pilalle. Farkut ja housut, samaa roskalaatua, saumat kiertyvät. Lasten talvikengät=pohjan saumat vuotavat kosteuden läpi heti ensimmäisestä käyttökerrasta asti. Hello Kitty juomapullo lapselle = niin tiukka, ettei aikuinenkaan saa sitä auki, korut = osat irtoavat heti alkuunsa  jne jne.

H&M suostuu ottamaan pestyt ja kiertyneet vaatteet takaisin kuitin kanssa. Joten käyttäkää sitä oikeutta ja palauttakaa ne vääntyneet vaatteet sinne liikeeseen! Mutta kun tämä tapahtuu uudestaan ja uudestaan joka kerta kun sieltä ostaa jotain. Raivostuttavaa. Eikö tälläiselle roskafirmalle pitäisi laittaa +50% luonnontuhoamisverot jätehuollon muodossa aiheuttettujen kulujen takia? Roskiinhan kaikki sieltä ostettu kuskataan hyvin nopeasti. Yhteiskunta maksaa jättisummia kaatopaikkojen ja jätehuollon toimivuudesta, ja sitten täällä annetaan toimia H&M:n kaltaisten halpamyynti kaatopaikantäyttäjäfirmojen. Voisi luulla, että vaatteillekin olisi joku kestävyysraja mitä sen pitää kestää, kuten muillakin kulutushyödykkeillä. Esim vaikka: kestää vääntymättä ja nyppyyntymättä 50 pesua ohjeiden mukaan pestynä tms. Sekin olisi edistystä. Mutta ei. H&M boikottiin.

t.kurkkua myöten täynnä kertakäyttötavaraa

Kommentit (1)

Itse tein juuri toiselle keskustelufoorumille tästä aiheesta keskustelun, kun taas äsken otin paidan pesusta, ja aivan pilalla,  vaikka 30 asteessa pesin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat