Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Seuraa 

Kommentit (4)

Ainakaan meillä ei loma koettele suhdetta. Jos suhde on kunnossa loma menee hyvin. Itse koen asian näin.

Meillä mies tekee niin paljon töitä,että on ihanaa olla yhdessä tiivisti lasten kanssa lomalla.

Omasta kokemuksesta: Jos lomalla tulee riitaa, sen aihe on tuotu kotoa jo mukana, yhdistyneenä epärealistisiin toivomuksiin että lomalla 'kaikki olisi toisin'. Jos suhde taas on kunnossa, ei lomalta odotakaan muuta kuin sitä, että on aikaa olla yhdessä, eikä riitaa tule.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Mielestäni kyse voi olla yksinkertaisesti siinä, ettei vaan osata relata lomalla. Pitäisi kai olla samanlaiset odotukset loman suhteen. Loma voi tarkoittaakin eri ihmisille eri asioita: toiselle lisäänytyttä aktiivisuutta, kiinostuneisuutta ja esim. tiedustelua -  toiselle rauhoittumista, relaamista ja vähemmän tekemistä. Ehkä pitäisi yhdessä miettiä, mikä on loman tavoite. Arki voi sujua mutkattomasti, koska jokainen tietää oman roolinsa ja tavoitteensa. Tietää miten osaa rentoutua eikä ole toisen "tiellä". Lomalla meillä ainakin on menneet molemmat sekaisin. Ja loppujen lopuksi molemmat tarvitsevat lomaa loma jälkeen :)

Jos on (pieniä) lapsia, niin järjestäkää asiat niin, ettei äiti yksin väännä aamusta iltaan ruokaa, pese pyykit, siivoa, viihdytä jne. Isän tulee yhtä lailla osallistua arjen pyöritykseen, että äidillä riittää voimia vielä isänkin "viihdyttämiseen", eikä hän kaadu rättiväsyneenä illalla sänkyyn. Tai sitten lapset muutamaksi päiväksi isovanhemmille. Kyllä nykypäivän työelämä on niin vaativaa, ettei kukaan sitä jaksa ilman ihan totaalista lepäämistä.
Muistakaa pariskunnat, että tulee vielä aika jolloin olette eläkkeellä ja yhdessä 24/7, silloin arjen pitää sujua rakkauden ilmapiirissä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat