Seuraa 

Sivut

Kommentit (46)

meillä lastenlapsia hemmotellaan ihan antamalla jokaiselle huomiota,leikkien heidän kanssaan ja ruaksi tehdään heidän lempiruokaansa...Tällähetkellä lapsenlapsia on neljä ,ensi keväänä jo kuusi.Vanhempien säännöistä pidetään kiinni myös mummilassa...jos ei ole karkkipäivä nin silloin ei karkkia syödä ja ruoka pitää syödä samoin kuin kotona.Elokuvissa ja videopeleissä olemme pitäneet aina kiinni ikärajoista (eipä niitä pelejä kuitenkaan juurikaan pelata )samoin kuin nukkumaan meno ajoista.Rakkautta ja hemmottelua voi lapsenlapsille osoittaa olemalla aidosti läsnä ja kuuntelemalla lapsen asioita.Olemme myös tehneet pieniä retkiä lähimetsään.Ja kovin mielellään lapset mummilaan tulevat.Lapsenlapsemme ovat nyt 9v.3,5v,2.5v ja 1.5v.

Saa jossain määrin hemmotella, mut mummulsassa tehdään kaikkea erilaista kun kotona. Kesällä kaikenlaista remppaa, mökillä ja kotona. Marja ja sieni retkiä, samalla tutustutaan kaikenlaisiin kasveihin, puihin, sieniin! Ruoka on aina lasten toivomus, ei joka kerta sama, vaan vaihdellen, sekin ihan tavallista kotiruokaa! Letut pitää joka kerta paistaa, kun äiti ei kuulemma osaa... 

Karkkipäivistä pidetään kiinni, mut sen harvan kerran kun ovat yökylässä, niin aina shoppaillaan jotain tarpeellista! 

Lasken myös hemmotelluksi sen, että lapselle antaa aikaa ja kuuntelee, lukee satuja, kertoo omasta lapsuudesta, kuinka kaikki oli toisin! Välillä ei tarvii iltasatukaan kun kertoo mitä mummu on pienenä tyttönä tehnyt!

kolmen lapsen mummu vm.-69

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

No, myönnän, että mummolassa poiketaan välillä säännöistä. Silleen sopivasti. Eikä kaikkia kerrota isälle ja äidille, meillä on salaisuuksia, varsinkin jos lipsutaan karkkipäivästä tai jos ei heti nukutakkaan.

Lastemme toiset isovanhemmat asuvat lähellä ja näemme heitä useita kertoja viikossa, heiltä en hyväksy jatkuvaa hemmottelua ja herkkujen antoa (toki silloin tällöin saa hemmotella). Usein joudummekin puuttumaan jatkuvaan herkutteluun. Toiset isovanhemmat asuvat taas kauempana ja näemme heitä muutaman kerran vuodessa ja he saavat hemmotella vähän enemmän. Mutta rajansa kaikella :) 

en pidä hemmottelua tarpeellisena lastenlapsille. Tulee jotenkin sellainen olo että ostaisi jotenkin hyväksyntää. Omille lapsilleni toinen mummo oli juuri tuollainen hemmottelija eikä varmasti ollut mitään mitä hän ei olisi heiltä kieltänyt. Lapset eivät kuitenkaan erityisesti viihtyneet hänen huomassaan joten sitä vahvemmin tuli tunne että ostaa "rakkautta lapsilta". Yhdessä olon ja yhdessä tekemisen mihin vanhemmat eivät arkena ennätä sen hemmottelun hyväksyn isovanhemmilta. Ja isovanhemmilla ollessaan sallisin pienen lipsumisen nukkumaan menossa (lomilla) ja toiveruat.   

Tottakai saa hemmotella! Sehän on isovanhempien oikeus! Lapset ovat niin fiksuja, että ymmärtävät kyllä mummolan ja kodin erot. Ja sehän isovanhempien rooli onkin, ettei heidän enää tarvitse pitää kuria ja järjestystä 24/7. Minulla on jo tänä päivänä aikuiset lapset ja heidän isovanhempansa valitettavasti eivät enää ole tässä maailmassa mutta mukavat muistot sen sijaan eivät kuulemma häviä ikinä. Ne mummon ja papan kanssa tehdyt jutut, joita ei aina äidille kerrottu ja karkkipäivä, joka vähän lipsui - siihen ei todellakaan maailma kaatunut. Kotona sitten pidettiin omista säännöistä kiinni ja hyvin meni. Ja hei, ovathan ne isovanhemmat jo yhden sukupolven kasvattaneet, joten kokemusta löytyy enemmän kuin nuorilta vanhemmilta. Minä ainakin luotin lasten isovanhempien taitoihin. Ja kyllä siellä mummolassakin säännöt löytyivät, kun lapset olivat siellä pidempään, ei minun siitä tarvinnut huolehtia. Nyt vain odottelen omia lapsenlapsiani ja kyllä aion heitä hemmotella, sitä iloa en anna kenenkään minulta viedä, kun se aika koittaa.

Tietysti isovanhemmat saa hemmotella ja miksi ei vanhemmatkin.En näe asiassa mitään pahaa.Kyllä tenavat saavat kokea maailman sellaisena kuin se sitten oikeasti on,jahka kasvavat aikuisiksi.Minä hemmottelen lapsieni kaveritkin,kun meille tulevat ja käyvät kyllä hyvin usein meillä.Voisi sanoa,että melkein asuvat meillä,kun meillä on niin kivaa.

Mitä harvemmin mummoa tapaa sitä enemmän saa mielestäni hemmotella. Mummo joka puolestaan kuuluu lähes arkipäiväisiin asioihin ja viikottaisesti tapaa tai hoitaa lapsia, niin sellaisen mummon kyllä täytyy alkaa puhaltaa yhteen hiileen vanhempien kanssa ja osallistua kasvatusvastuuseen, kun kerran selvästi on yksi arjen opettajista.

Näin olen asian ilmaissut omallekin äidilleni. Jos hän haluaa olla tiiviimmin tekemisissä lastenlasten kanssa, niin hänen täytyy kunnioittaa minun asettamiani rajoja. Selkäni takana ei anneta jätskejä, katsota tv:tä, vaan kaikkeen kysytään lupa. Jos homma ei toimisi kuten minusta lapsilleni on parhaaksi, ottaisin etäisyyttä ja siirtäisin mummon "lomamummoksi", jota tavatessa arjen säännöt ja vastuut eivät paina, sillä tapaamisia on niin harvoin.

Saa hemmotella. Hemmottelu on meillä 100% yhdessäoloa ja kaikenlaisen kivan tekemistä.

Arjen askareet tehdään mahdollisuuksien mukaan yhdessä pois alta. Sitten voidaan läiskytellä lätäköissä, käydä ongella ja soutelemassa. Paistaa nuotiomakkaraa ja poimia marjoja. Yhdessä pelataan pelejä (lauta ym.) ja luetaan joku mieleinen kirja. Herkkujakin syödään jos niitä sattuu olemaan.

Hemmottelun rajat on keskusteltu vanhempien kanssa ja en pidä hyvänä että lapset joutuisivat salaamaan asioita vanhemmiltaan. Eli jos jotain "luvatonta" tehdään niin kyllä se kerrotaan.

Lastenlapsia saa hemmotella, mutta aina on kunnioitettava vanhempien kasvatusperiaatteita ja sääntöjä. Vanhemmatkin ovat varmaan valmiita hieman joustamaan normaalista arkijärjestyksestä, kun heidän kanssaan keskustellaan ja sovitaan pienestä "ekstrasta" isovanhempien luona. Itse en kannata linjaa, että salaa vahemmilta tedään asioita.

Meillä mumma hylkäsi lapsenlapsensa (nyt 4 v.) kaksi vuotta sitten kesämökin perintöriidan takia. Ei ole Mumma nähnyt pojan kasvavan vauvasta päättäväiseksi ja ihanaksi pieneksi mieheksi. Luen näitä juttuja "isovanhemmat haluavat lomaa lastenlasten kesähoidosta" haikealla mielellä, haluaisi nyt edes nähdä tyttärenpoikansa....

 

Tottakai saavat hemmotella, kunhan normaalit käytössäännöt ym muistetaan. Isovanhemmat ovat kasvatustyönsä jo tehneet ja nyt heillä täytyy olla oikeus ottaa rennommin lastenlasten kanssa! Meillä lapset tietää, että isovanhemmilla on heidän "säännöt" ja kotona palataan " arkeen" - toimii mainiosti ja kaikki ovat tyytyväisiä.

Lapset tarvitsevat hemmottelua mumppalassa. Meillä on oven pielessä kyltti että lapset hemmotellaan piloille odotellessa. Mutta,mutta.. Mitään kotona kiellettyä nämä lapsukaiset eivät suostu ottamaan vastaan! Ei karkkia muulloin kuin lauantaina, tietokonetta saa käyttää vain puolituntia pv. Televisiosta vain juniori kanavaa noin kaksi tuntia pv. eikä sitäkään yhteen jaksoon. No ruoka on mumppala ruokaa mummon tekemää mummonmuusia ja papan tekemää lihapataa erilaisissa muodoissa,(nuudeleita välipalaksi) siis jotain ei kylläkään kiellettyä mutta lasten suurta herkkua. Jos tulee vastustamaton tarjous jostain mitä ei tiedä onko luvallista, soitetaan äidille!!! Ja lapset ovat onnellisa sekä kotona että mumppalassa

Meillä on niin että keskustelimme isovanhempien kanssa rajoista. Tietyt säännöt ovat ja täytyy pitää mutta heille sallitaan myös hemmotelu. En vedä hernettä nenään jos nyt karkkipäivästä on lipsuttu tai menty tuntia myöhemmin nukkumaan.
Mummit ovat kuitenkin jo meidät kasvattaneet joten on vain oikein että lastenlasten kanssa saavat nauttia enemmän oikeuksista kuin velvollisuuksista.

 Rajat ja rakkaus kuuluu niin kotona kun mummolassa .hemmotella ei koskaan liikaa mutta välin pitämättömyys ,ei välitetä ei kuunnella lasta , olen 5 syksyllä 7 lapsenlapsen mummu .ja olen siksi paljon niitä hoitanut vielä murros¨ikäisinä haluavat luokseni ei ain anneta mummun hellittely on paljon sitä kuuntelen heidän asioitaan pelaan leikin luen heidän kanssaan laitan kyllä herkkuja ja aika paljon on sama sääntö kotonakin vaikka sanon äitille joskus ,et meillä tehdään nyt meidän sääntöjen mukaan tehkää te omien laitan joskus herkku ruokia .LASTEN LAPSENI ON MAAILMAN IHANIMPIA JA RAKKAIMPIA ON AINA IHANA SAADA ITE TEHTYJÄ KORTTEJA JOSSA LUKEE maailman rakkaimmalle mummolle.             

Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat