Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Pitääkö Espoossa tai muualla Suomessa käydä Jumalanpalveluksissa rippikoulua? Muistelen, että ómassa nuoruudessani piti näitä seurakunnan tapahtumia kerätä 10-12 kpl....

Kommentit (7)

Kyllä, ainakin täällä Kanta-Hämeessä teinari kävi ehkä n.6x seurakunnan erilaisissa tilaisuuksissa. Mutta harvakseltaan niitä oli, ehkä kerran kuussa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tämän keskustelun aloittajalle:

Pitää. Rippikouluhan on vapaa valinta - tai sen  pitäisi olla - eikä kenenkään ole pakko sitä käydä. Se loppuu konfirmaatioon jossa nuori vahvistaa (to confirm) seurakuntansa edessä, että tämä usko, johon hänet lapsena on kastettu, on hänen uskonsa. Kyllä minun mielestäni ennen tällaista vahvistusta on tärkeää tutustua uskon lisäksi (rippikoulun aikana) myös seurakuntaansa (nimeen omaan jumalanpalvelusten kautta, nehän ne ovat sitä näkyvintä toimintaa). Joten mitä tällaista oikeastaan kyselemäänkään? Kerrotko mistä on kyse? Pitäisikö vain saada konfirmaatio ja sen tuomat lahjat ja - oh niin ihanaa - se kirkkohäämahdollisuus rinsessapuvussa ja 'ihanassa tunnelmassa', ilman että haluaa oikeasti tutustua uskoon ja seurakuntaan??

Miksi tällaista oikein kyselemään? No ehkä koska haluaa tietää? äly hoi. Vastasit vähän asian vierestä, aloittaja ei mitenkään ilmaissut vakaamustaan tai edes mielipidettää asiaa kohtaan, pohdiskeli yksinkertaisesti? Ei tarvitse tehdä omia johtopäätöksiä, päätellä toisen aikeita ja loukata aiheettomasti jotain sillä.

Juu, juuri siksi kyselin, koska juttelimme tyttären kanssa taannoin tulevasta riparista ja aloin muistella, että aikoinaan piti näitä kirkko yms. käyntejä kerätä. Kiitos tiedoista :)

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat