Seuraa 

Sivut

Kommentit (24)

Puolet lapsilisästä käytetään elämiseen, toinen puoli on pantu säästöön ajokorttia/koulutusta ym. varten. 18 vuotta täytettyään lapsi saa kertyneet varat käyttöönsä. Isompi pojista saa tammikuussa noin 9000 euroa tililleen. Sillä ostaa auton, hankkii ajokortin ja toivottavasti säästää/sijoittaa taas osan pesämunaksi seuraavaa isompaa hankintaa varten.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Meillä suurinosa käytetään lapsen vaatteisiin ym tarpeelliseen ja jos jää jotain,se loppuosa menee lapsen tilille. Joskus jää ja joskus ei piisaakaan.

Näin yksinhuoltajana menee kyllä lapsilisä kokonaan lapsen vaate ja ruokakuluihin sekä tarha maksuun. Työssä käyviltä yksinhuoltajilta peritään mielestäni ihan kohtuuttomia tarha maksuja, kun se tarhakin on pakollinen jos meinaa töissä käydä :/

meillä lapsilisät menevät kyllä ihan elämiseen: vaippoihin, vaatteisiin ja ruokaan. Joskus yritän laittaa kympit kaikkien viiden säästötileille.

Meillä menee suoraveloituksena 10e/kk lapsen tilille, loput menee vaate ja lelu hankintoihin. Itseeni niitä en ole koskaan käyttänyt, enkä onneksi ole vielä tarvinnut ruokarahana käyttää. eli lapsen hyväksi. Harkitsen kyllä kun tyttäreni kasvaa, että saako esim puolet itselle kuukausi rahana vai miten jatkossa mut tällä hetkellä näin :)

Myös meidän perheessä lapsilisä menee elämiseen, käytännössä siis ruokaan. Meillä on erikseen ns. ruokarahapussi, johon aina lapsilisäpäivänä laitamme rahat. Ei se tietenkään mihinkään riitä, tilipäivänä lisäämme vielä rahaa, sekä tarpeen tullen muutenkin. Ei siis todellakaan jää lapsen käyttöön, vaikka toki niin haluaisinkin.

Menee ihan normaaliin elämiseen. Suurin osa hankinnoista on lapsille joten sinne ne käytännössä menevät, mutta varmaan on tullut muuhunkin (lähinnä sitten eläimiin liittyen) käytettyä, ei meillä rahojen alkuperää mihinkään erikseen merkitä.

Meillä laitetaan 30€ molempien lasten tileille ja loput käytetään elämiseen. Nyt lapset 5 ja 6, kun lapset kasvavat niin mietitään sitten tilanne uudelleen.

Me ollaan laitettu koko summa lapselle säästöön. En aio antaa rahoja kun täyttää 18v, silloinhan se vasta turhaa olisi, menisi vain bilettämiseen. Annan rahat "yllätykseksi" sitten kun hän aikoo ostaa oman asunnon. Kun lapsilisien maksaminen loppuu 17v, aion laittaa omasta taskusta kuukausittain satasen hänen tililleen... näin siis suunniteltu, toivottavasti kerrankin menisi suunnitelmien mukaan :)

Kyllä lapsilisä on perheelle suunnattu tuki, eikä mikään lasten karkkiraha! Minä ainakin keitän sillä sopat ja ostan vaatteet enkä edes harkitse säilöväni sitä naperoitten tileille.

Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat