Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Ajatus tuntui aluksi hyvältä, lapsethan oppivat helposti uusia tapoja ja kulttuureja vaan kenen ehdoilla päiväkodissa toimitaan?

Helsingin kaupunki on julkaissut mucca.fi (monikulttuuriset lapset ja aikuiset päiväkodisassa) hankkeesta raportin jossa kerrotaan mm.

 

"Vältämme esim. islaminuskoisia loukkaavia satuja ja kuvia. Emme anna

lasten askarrella kiellettyjä asioita vaan eriytämme. Musiikkituokion ajaksijotain muuta toimintaa.‖ (tutkimuskysely; lastenhoitaja, 55
- 64v)
‖Kun ollaan monikulttuurisessa ympäristössä, vältetään uskonnollisten kuvien/ piirrosten esilläpito[a].‖ (tutkimuskysely / joulukuu 2008 / lto / 35
-44v)"
 
eli kaikki sadut joissa kerrotaan vaikka kolmesta pienestä porsaasta tai hiiri kissalla räätäloinä ovat pannassa - näitä satuja ei lapsi kuule monikulttuurisessa päiväkodissa.

Eikö lapseni omalla kulttuuriperinöllä ole samaa arvoa kuin joillan toisella?
 
 
 
 
 
 

Kommentit (1)

Tämä on tositarina suomalaisesta arjesta: Isä tuo itkevän pikkupoikansa päiväkodin johtajan puheille. ”Poikani kunniaa on loukattu hänen sukunsa edessä”, isä sanoo. Poika on kertonut isälleen päiväkodin arjesta.

”Poikaani ei saa nukuttaa kerrossängyssä, jonka yläpetillä tai viereisessä vuoteessa on tyttö”. Isä vaatii uskontoonsa ja kulttuuriinsa vedoten, että suomalaistytöt on eristettävä oikeauskoisista pojista.

Koska tarina on Suomesta, päiväkodin henkilökunta eristää suomalaistytöt maahanmuuttajapojista. Samassa päiväkodissa opetetaan, että kaikki ihmiset ovat tasa-arvoisia ja kaikkia tulee kohdella yhdenvertaisesti. Tämä perustuu tasa-arvolakiin ja YK:n ihmisoikeuksien julistukseen.

Kellään ei ole erioikeuksia uskontonsa tai ihonvärinsä vuoksi, eikä ketään tulee syrjiä uskonnon, kulttuurin tai ihonvärin perusteella. Tämä perustuu lakiin syrjinnän kieltämisestä.

Koska tarina on Suomesta, päiväkodinohjaajat hyväksyvät maahanmuuttajien erioikeudet. Oikeauskoisia poikia kohdellaan päiväkodeissa jo pienestä pitäen etuoikeutettuina. Naisten alistaminen alkaa jo kapaloiässä, Suomessa. Mitä sanovat lapsi-, nais- ja ihmisoikeusjärjestöt?

 

Lainaus: http://www.vauva.fi/keskustelu/1133178/ketju/tyttojen_alistaminen_alkaa_paivakodista

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat