Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Nuori 15-vuotias tyttö kysyy nuorten lääkäri "Ekiltä", että onko 19-vuotiaan pojan kiellettyä seurustella hänen kanssaan?

Linkki juttuun

http://www.iltasanomat.fi/kukatjamehilaiset/art-1288594062329.html

Eki vastaa tähän julkiseen kysymykseen julkisella vastauksella, että "tokihan olet lain edessä alaikäinen, mutta eihän se nyt seurustelua estä".

Alempana vastauksessa Eki kehottaa ajoissa puhumaan ehkäisyasiat selviksi - muttei missään korosta tai edes mainitse, että kaikenlainen seksuaalinen kanssakäyminen yli 18 vuotiaan ja 15 vuotiaan välillä on lain mukaan lapsen seksuaalista hyväksikäyttöä.  Myös muu seksuaalinen toiminta kuin yhdyntä. Ja varsinkin ne "muut seksuaaliset teot" - hyväilyt yms. - kuuluvat aika yleisesti jo nuortenkin väliseen seurusteluun.

Jäin aikuisena jutun lukeneena miettimään, miten lääkäri voi sanoa noin. Moni tämän vastauksen lukenut nuori mies voi kantaa raskaan vastuun tullessaan tuomituksi "lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä" - koska nuorten lääkäri ei mitenkään korostanut, että seksi yli 18-vuotiaan ja alle 16-vuotiaan välillä on kiellettyä - päinvastoin - kehoittaa vain huolehtimaan ehkäisystä. Nuori mies voi joutua seksuaalirikollisten rekisteriin, tulla tuomituksi seksuaalirikollisena ja leimautua pedofiiliksi. Mutta nuorten lääkäri vain kehoittaa olemaan kiirehtimättä ja puhumaan ehkäisyasiat ajoissa selväksi.

Olisiko tässä, nuoren itse kysyessä - nuorten lääkärin vähintään pitänyt mainita ehkäisyasioiden lisäksi - että aikuisen seksuaaliset teot alle 16-vuotiasta kohtaan on lapsen seksuaalista hyväksikäyttöä.

Olisi tärkeää, että jos vakavan rikoksen määrettä noudatetaan sanatarkasti myös nuorille annettavan neuvonnan yhteydessä - eikä edes rivien välistä vähätellä sitä ja sen mahdollisia seuraamuksia - kummallekin osapuolelle.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat