Vierailija

Venäjä on luisumassa KGB-Putinin käsissä sotilaalliseksi diktatuuriksi ja on uhka myös Suomelle. Meitä ei suojele kuin Nato. Halonen " Putinin ystävä" taas vie meidät yhä kiinteämmäksi osaksi Venäjää. Älkää äänestäkö missään nimessä Halosta, sillä näissä vaaleissa on vaakalaudalla Suomen tulevaisuus, vaikka ette sitä vielä näe tai usko. Niinistö tai Lax ovat parhaat vaihtoehdot äänestää sellaista ehdokasta, joka on Suomen ja suomalaisten puolella.Kopioin tämän Jippiiltä tänne, koska jokaisen on syytä saada tietoa siitä mihin suuntaan Putinin Venäjä on kehittymässä. Tästä Suomen media on vaiennut. Varsinainen linkki keskusteluun on tässä: http://www.jippii.fi/jsp/forum/thread.jsp?b=politiikka& t=65497&p=21" Olen viime päivinä hiukan penkonut Venäjän taisteluharjoitusta.Tapauksesta näyttäisi ensimmäisenä raportoineen uutistoimisto BNS. Se on muuten suomalaisen Alma Median tytäryhtiö.Virolainen Päevaleht julkaisi BNS:n tietojen perusteella uutisen 26. elokuuta. Sen mukaan venäläiset olivat harjoitelleet hyökkäystä. Rynnäkkökoneita oli ollut kaikkiaan 15-20, ja ne lensivät provosoivasti kohti Viroa ja Latviaa.Täydessä varustuksessa olleet koneet olivat kiihdyttäneet kolmena aaltona kääntyen vain pari kilometriä ennen rajaa sivuun. Harjoitus oli tapahtunut todennäköisesti torstaina 18. elokuuta.Joulun alla Viron entinen suurlähettiläs Mart Helme vahvisti Ylen radiouutisten haastattelussa, että harjoitus todella oli tapahtunut. Helmen mukaan harjoitus oli ollut mittava."Venäjä siis harjoittelee hyökkäyksiä lennellen naapureitaan kohti täysin laivuein ja täysin aselastein ja 5 sekuntia ennen Viron ilmatilaan saapumista kääntyivät takaisin (pikainen laskutoimitus kun maanopeus/lentonopeus ollut arviolta 1600 km/h)." Samanaikaisesti oli käynnissä laajoja sotaharjoituksia myös muualla Venäjällä. Niin ikään Kaliningradissa harjoiteltiin 11.-19. elokuuta hyökkäystä mereltä ja ilmasta.

Harjoituksista on kerrottu useissa venäläisissä tiedotusvälineissä. Esimerkiksi Nezavisimoje Vojennoje Obozrenije ¿lehden (n:o 31/ 19.-25.8.2005) mukaan Venäjän puolustusvoimat aloitti 16. elokuuta neljä suurta sotaharjoitusta. Lehti kuvaa tapausta ennenkuulumattomaksi.Pohjoisen laivaston lähes kaikki pinta-alukset ja muutama ydinsukellusvene osallistuivat harjoitukseen, jonka kohokohta oli ollut ballistisen ohjuksen laukaisu sukellusveneestä.Weibein harjoitusalueella taas oli meneillään ¿Rauhantehtävä 2005¿ ¿ harjoitus, johon osallistui 10.000 venäläistä ja kiinalaista sotilasta. Kolmannen, ¿Kaspia Antiterror 2005¿ ¿harjoituksen aiheena oli tuholais- ja terroristitoimien estäminen.Neljäs, suomalaisittain kaikkein kiinnostavin sotapeli oli kolmen strategisen Tu-160 ¿pommikoneen suorittama harjoitus, jossa ammuttiin yhteensä neljä risteilyohjusta Vorkutan harjoitusalueella. Yhdessä koneessa lensi myös itse ylipäällikkö, presidentti Vladimir Putin.Lehden jututtamat ¿entiset kenraalit¿ ihastelivat harjoituksia, jollaisia ei heidän muistamansa mukaan järjestetty edes Neuvostoliiton voimanpäivinä.Ylipäällikön 37. ilma-armeijan komentaja oli tiivistänyt harjoituksen tarkoituksen meikäläisittäin hieman uhkaavasti. News ru.comin mukaan kenraaliluutnantti Igor Hvorov oli kertonut Putinille, että presidentin lento on osa taktista harjoitusta, jonka tavoitteena on perustaa luoteiselle strategiselle suunnalle kaukotoimintailmavoimien ryhmittymä taistelutehtäviä varten.¿Luoteisella strategisella suunnalla¿ sijaitsee muun muassa Suomi.Krasnaja Zvezda hehkutti harjoituksia tähän tapaan: ¿Koska strategiset pommikoneet siirretään erittäin lyhyessä ajassa Venäjän keskiosasta luoteissuunnalle, on mahdollista luoda mahtava lentokoneryhmittymä. Koneiden miehistön [---] mestarillisesti suorittama ohjushyökkäys vakuuttaa ajatellulle vastustajalle, kuinka pelottava voima ryhmittymällä on.¿Mitäpä muuta tämä on kuin suorasukainen viesti Suomelle?"

Kommentit (4)

" Putin KGB-koulutuksellaan vie ja ammattiyhdistysjuristi, homoaktivisti Halonen ei tajua mihin meitä viedään sormesta juottaen. Osa kansasta näkee, mutta muut vain tarkkailevat painoaan tai haaveilevat silikonitisseistä."

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat