Vierailija

Olen jäämässä äitiyslomalle huhtikuussa -14. Minulla ulosotossa noin 16 000e jota olen nyt työssä ollessani maksanut kuukausittain n. 500-700e, riippuen tietysti tilin suuruudesta, vaikuttaa kaikki pyhä-ilta ym lisät. Nyt on kuitenkin palkkaa jäänyt käteen kuukausittain noin 1200-1500e kun ulosotto vienyt eka omansa. Mistä äitiyspäiväraha lasketaan? (joo löytyy varmaan vastaus Kelankin sivulta) Lasketaanko siitä mitä tienaan ennen ulosottomaksun vähentämistä vai tuosta mistä uo-maksu otettu eli 1200-1500e.

Kommentit (7)

käsittääkseni ulosotto ottaa sen saman summan sulta pois joka kuukausi. Sen jälkeen haet sossusta rahaa jos jää alle sen minimisumman minkä sinä ja sinä ja lapsi on oikeus saada sen jälkeen kun vuokra on maksettu. Onko se vähä alle sen 700 euroa kuukausessa sen jälkeen kun vuokra on maksettu. Jos olet vaikituisessa työpaikassa niin saat täyden palkan, en tiedä kuinka monta kuukaudelta, ja sitten sen jälkeen elät vaan kelan ja sossun rahoilla eikä ulosotto siitä summasta voi ottaa mitään. Sitten taas kun palaat takas töihin niin ottavat.

ulosotto ei ota aina samaa summaa vaan se riippuu tuloista. ja vaikuttaa myös huollettavat lapset. ja myös äitiyspäivärahasta ottavat ulosottoon.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Sossussa ei huomioida ulosottovelkoja menoksi. tiedän kun itse kokenut. eli ei kannata laskea sen varaan. Ota yhteyttä ulosottomieheesi ja neuvottele hänen kanssaan tilanteestasi, yleensä tulevat vastaan elämäntilanteiden muuttuessa.

Alkuperäinen vastaa: ei tässä olla sossuun menossakaan :D kyse siitä mistä summasta se äitiysraha lasketaan.... siitä palkkasummasta mistä ei ole uo-maksua vähennetty vaan siitä mistä on, eli n.1200-1500e/kk.

mut edelleen olen mieltä, ota yhteys ulos ottoon, näillä palstoilla on kaikenmaailman neuvojia. Ainakin tääl mis mäasun, ulosotto tosi ymmärtäväinen ja neuvoo, ei oo ns rahankiilto silmissä niinkuin jotkut luulee

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat