Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Olen perustamassa ravintolaa, jossa toivoisin, että myös lapsiasiakkaat viihtyisivät vanhempineen. Itse olen kuitenkin lapseton ja tarvitsisin vinkkejä siihen mitä tulisi ottaa huomioon. Onko Helsingissä ylipäätään tarvetta tällaiselle ravintolalle vai onko niitä jo liiaksi? Kannattaako edes harkita?

Kommentit (2)

Moikka! Kuulostaa mielestäni todella hyvältä.:D Itselleni ei tule just nyt mieleen stadissa yhtäkään ravintolaa joka mainostaisi olevansa lapsiystävällinen (ellei sitten Rossoja yms. lasketa). Todellakin tilausta löytyy. Siis sellainen ravintola jossa olisi valkoiset pöytäliinat ja lapsiystävälliset tarjoilijat. Itselläni on kaksi lasta. Toinen on 2,7v ja toinen 6kk. Ehkäpä lapsiystävällisessä ravintolassa myös sosetta syövät lapset olisi huomioitu ruokalistalla niin, ettei vanhempien tarvitse raahata niitä kaupan/omatekoisia purkkeja mukanaan ravintolaan. Ruokalista lapsille voisi olla jotain muutakin kuin nakit ja muusi. Myös lentokoneissa käytetyt lämpimät käsipyyhkeet ruokailun päätyttyä toisi hymyn kaikkien kasvoille. Niillä siis voisi pyyhkiä lapsosten naaman ja kädet. Hyvä olisi riittävä määrä tukevia syöttötuoleja, ruokalaput talon puolesta ja jotakin virikettä lapsille jos eivät jaksa pöydässä viihtyä.  Esim. laadukkaat värikynät (ei aina niitä puuvärejä), jokin leikkinurkka jossa myös kunnon kirjoja. Vessassa tietysti tulisi olla potta ja hoitopöytä. Jos jotakin musiikkia haluaa soittaa tiloissa niin sen olisi hyvä olla jotain klassista ja soida hiljaa taustalla.Tässä nyt muutama ajatus alkuun...

Hollannissa oli eräs lapsiystävällinen merirosvo-teemainen ravintola, jossa oli hieno leikkihuone. Sieltä löytyi monenikäiselle tekemistä. Myös isommille (mm. videopelejä). Leikkihuoneessa oli kamerat ja jokaisessa ruokapöydässä oli pieni näyttö, josta saatoit nähdä mitä leikkihuoneessa tapahtui. Näin jokainen aikuinen saattoi syödä ruokansa rauhassa ja nähdä mitä lapsi puuhaa leikkipaikalla. Ei haitannut, vaikka ei saanut pöytää leikkipaikan vierestä eikä tarvinnut vähän väliä käydä ovella kurkkimassa. Pienemmäkin saattoi päästää sinne leikkimään.

 

Vessasta voisi löytyä myös pikkupönttö. Luksusta on esim. Ikeassa, kun hoitohuoneesta löytyy ns. varavaippoja, jos oma on unohtunut.  Lastenlistoilla on usein vain paneroitua lihaa. Olisi mukava tilata lapselle ruoka, joka olisi hieman muutakin.

 

Hollannista myös toinen kokemus: pöydissä ruoka-alustat olivat lapsille kertakäyttöiset, paperiset, joissa oli värityskuvia (sama kokemus on myös Tampereelta Huviretki -ravintolasta). Tarjoilijat toivat värikyniä ja lapset saivat odotellessa värittää itselleen ruoka-alustan. Mielestäni hyvä idea eikä vaadi suurta investointia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat