Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Seuraa 

Kommentit (8)

En ole koskaan ollut ns. jouluihminen. Vanhoista asioista johtuen se jopa ahdistaa, varsinkin kun tuntuu että vuosi vuodelta siitä hössötetään aina vain aikaisemmin. Nyt lapsen myötä toivoisin, että löytäisin joulun ilon uudelleen.

Lapsuudenkodissani itsenäisyyspäivän aikoihin ripusteltiin jouluvalot, paistettiin ensimmäiset joulutortut jne. Jouluaaton aamuna sitten loput koristelut! Joulukoristeet on nimenomaan _joulu_koristeita. Ei talvikoristeita - ne menettää hohtonsa jos ne joulutontut ja jouluvalot roikkuu pihapuskissa ja ikkunoissa koko talven. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Neljättä lasta odottavana perheenä, täytyy minun aloittaa ajoissa valmistelut, ettei joulustressi yllätä. Laatikot teen pakkaseen ja ensimmäinen kinkku varattu jo alkusyksystä. Lahjoja on ostettu jo alkuvuoden alennusmyynneistä ja tietenkin toivelistojen mukaan kierretään kaupoissa, mutta jo ennen marraskuuta. Haluan että perheeni viettää aina yhteisen joulun, vielä silloinkin, kun lapsillani on perhettä. Luon perinteet jo nyt. Vielä kun löytäisimme hyväkuntoisen reen ennen joulua, voisimme mennä koko perhe joulukirkkoon hevosreellä!

olen ollut päiväkodeissa ja kouluissa töissä ja niissä ne valmistelut alotetaan jo marraskuun alussa viimeistään. kun on kolme kuukautta laulanu joululauluja ja tehny kaiken maailman tonttuaskarteluja, ei halua tehä samaa enää kotona muutenkuin vasta lähempänä joulua.

Joululahjoja on tullut ostettua jokunen kappale jo, ja viikonloppuna laitettiin ulos kahteen lyhtyyn kirkas valosarja pimeyttä torjumaan, mutta muut valmistelut saavat odottaa vielä pari viikkoa. Meillä on nimittäin talo aivan sekaisin käynnissä olevan keittiöremontin takia. Siitä kun selvitään, aloitan jouluun valmistautumisen siivoamalla koko huushollin katosta lattiaan, ripustan keittiöön jo punaiset verhot ja kaivan kätköistä vähän lisää jouluvaloja. Joulu on minulle juhlista rakkain, siksi nautin jo siitä joulunodotusajasta täysin siemauksin.

Tykkään neuloa ja siinä on helppo ideoida lahjat lähipiirille. Kun alkaa lehdet kellastua, niin neulomisintokin herää kesän jälkeen ja alkaa puikot viuhua. Siinä sitten pitkin syksyä valmistuu lahjoja pikkuhiljaa, muuten en ennen joulukuuta aloita valmisteluja. Jouluvalot laitan ikkunaan vasta joulukuussa, minusta on ihan älytöntä, että niitä palaa syyskuusta asti koko ajan ja kaupassakin oli jouluvalot esillä jo ennen lokakuun loppua, oli hauskaa, kun jouluvalojen edessä roikkuu Halloween-kummituksia...

Marraskuussa laitan jouluvalot torjumaan pimeyttä. Kaivan kynttilät esiin. Ostan pikku hiljaa joululahjat. Läheiset kaverit saa jotain pientä ja kummilapset. Ja oma joulu on pilalla jollei saa muutamaa pkt. Jouluruokaa tulee jo maisteltua reilusti ennakkoon.  Jouluverhot on oltava jossain huoneessa ikkunoissa. Ja lasten riemu kruunaa aaton.

Ensimmäiset lahjat hankitaan jo joulun alennusmyynneistä. Näin ainakin ennen nyt miehen lapsi alkaa jo olla niin vanha että joutuu keksimään joko paremman piilon tai lahjat jää siihen mitä kuukauden aikana ehtii kerätä. Perheessämme(suvussamme) käytetään myös minun sukupolvessani ahkerasti kirpparia ja usein saankin sisaruksiltani kirpparilöytöjä lahjaksi samoin kuin sisarukseni. Lapsille yritän löytää myös edullisia uusia lahjoja pakettiin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat