Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Seuraa 

Kommentit (6)

Tällä palstalla ihmiset tuntuvat laskevan vaipat, shampoot ym. ruokalaskuun mukaan. Itse lasken RUOKAlaskuun vain ruoka-/juomamenot (myös ne pizzeriakäynnit yms.). Kauppalaskuun toki lasken kaikki ostot mukaan!

Valitettavan suuria ruokamenomme usein on (osittain johtuen allergioista), vaikka pyrin ostamaan ale-tuotteita; välillä yleisesti tarjouksessa olevia tuotteita, välillä -30% tuotteita. Tuolla systeemillä ei tosin voi tehdä "viikon ruokalistaa" - ainakaan kovin helposti - mutta sillä voi säästää välillä monta euroa viikossa.

Monet tuntuvat antavan vinkkiä, että käydä kaupassa vain kerran tai pari viikossa, mutta ainakaan itse en jaksa kantaa niin paljoa kerralla bussilla kulkien (en omista autoa). Toinen juttu lähikauppojen suosimiseen on se ettei viitsi lähteä kovinkaan usein toiselle puolelle kaupunkia johonkin isoon markettiin..., ja lähikauppojen olemassa olo on hyvä juttu! ;)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Me käymme (pääosin) Lidlissä. Muualta löytää yksittäisiä tuotteita ja tarjouksia edullisemmin, mutta koska kauppakassin kokonaishinta on tuntuvasti huokeampi Lidlissä, emme juokse muualla tarjousten perässä. Paikkakuntakohtaisia eroja löytynee kauppojen hintavertailuissa, ja kotitalouden ruokatottumuksetkin vaikuttavat. Silti yli 800 €/kk nelihenkiseltä perheeltä on paljon. Samassa suhteessa meidän perheeltä kuluisi melkein kaksi tonnia kuussa ruokaan. Todellisuudessa selviämme tonnilla. Summa sisältää vaipat ja pesuaineet. 

 

Voisitko toimittaja avata lisää omia ostoksianne -mistä kaupasta, onko paljon valmisruokaa tai puolivalmisteita tai herkkuja? Säästääkö etukäteen mietityn ruokalistan mukaan tehdyllä ostoslistalla oikeasti?

 

Mun mielestä etukäteislistoja parempi säästökeino on, että kaupasta ostaa reilusti kaikkea tarjouksessa olevaa (pakollisten kotoa puuttuvien elintarvikkeiden lisäksi). Niistä sitten suunnittelee ruokalistan tai kokkaa mitä minäkin päivänä hoksaa. Riittää, että kauppalistaan kirjoittaa, montako kiloa hedelmiä, vihanneksia, lihaa/kalaa/kanaa, maitoa jne. suunnilleen tarvitaan. Jos karjalanpaisti on tarjouksessa, ostaa sitä useamman rasian. Osasta tekee viikolla ruokaa. Osan säilöö pakastimeen, ja ottaa sieltä tilalle kanaa (jota osti edellis viikolla tarjouksesta useamman rasian, käytti osan, pakasti osan) ja jotain muuta (jota on aiemmin ostanut tarjouksesta jne.). Jos omenat ja banaani ovat tarjouksessa, tällä viikolla syötävät hedelmät ovat niitä. Jos mysli on tarjouksessa, ostetaan sitä monta pussia. Silloin kuluvalla viikolla aamupalat ovat enimmäkseen mysliä. Seuraavalla viikolla taas voi olla vaikka suurelta osin leipää ja joskus loppuja myslejä. Perusjuureksia ja pakastevihanneksi ostetaan monta kiloa, muita kasviksia tarjousten mukaan tai pieniä eriä tuomaan vaihtelua. 

 

Sama muutenkin: jos juustoja/leikkeleitä on tarjouksessa, niitä voi tulla montakin erilaista samalla kertaa. Jos tarjouksia ei ole, ostetaan jotain perustuotetta tai ei ollenkaan. Maustamattoman tai kreikkalaisen jukurtin ollessa tarjouksessa sitä ostetaan useita litroja ja viikolla siitä tehdään välipaloja, iltapalapirtelöitä, salaattikastikkeita, käytetään ruuanlaitossa tai leivonnassa... Kun kaupassa on jokin teemaviikko (esim. kreikkaliset ruuat), ostetaan teematuotteita. Jne. 

 

Idea varmaan selvisi. Eli: "pakollisten" (maito, vaipat, pyykkipulveri, munat, jauhot, öljyt, mausteet...) lisäksi paljon tarjoustuotteita ja perusedullisia ruokia. Lopuksi jotain ekstraa, jos budjetissa on tilaa. Niistä (ja kotoa ennestään löytyvistä) sitten luovasti viikon ruokalista.

 

 

 

 

 

 

Meillä on ihan sama malli.

Lidlistä ostetaan ja tarjousten mukaan mennään.

Ruokalasku on puolittunut siitä mitä se oli silloin, kun ostimme Prismasta ja etukäteen tehdyn listan mukaan!

 

 

Meilläkin nelihenkinen perhe ja en kyllä millään saisi pelkkään ruokaan menemään 800 euroa kuussa! MUTTA. Se mihin menee rahaa on lasten laktoosi-intoleranssi... Todella ketuttaa, laktoosittomat tuotteet on erittäin harvoin tarjouksessa. Esim. 1kg maustamaton jogurtti laktoositonta maksaa 2,99€!

Elikä meillä kauppalaskua nostaa laktoosittomat tuotteet, joista erityisesti maito on törkeän kallista. Ja lapsethan tarvii maitoa! Ainoa valikoimassa oleva laktoositon maitolitra maksaa meidän lähikaupassa 1,99€ (isommassa marketissa 1,49€ mutta siellä ei äydä kovin usein). Lidliä tai sellaista ei ole lähellä, joten niistä hinnoista en tiedä. Mutta siis: olen laskeskellut,että meillä maitoa menee noin 8 litraa viikossa. Jos ostaisin tavallista maitoa (lähikaupassa usein 0,79€/l) niin säästäisin melkein kympin. Viikossa. Neljäkymppiä kuukaudessa. Melkein 500 euroa vuodessa!!! Maitorahka, ruokakerma... Kaikki on tuplahintaista ilman laktoosia. Puhumattakaan siis jogurtista. No, sitä ei usein olekaan...

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat