Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Seuraa 

Kommentit (7)

Yksi unohtui: Lelu, joka tarvitsee jonkun erikoiskokoisen patterin toimiakseen, joka ei tietenkään kuulu pakettiin... Perus AA ja AAA-pattereita toivottavasti jokainen lapsiperhe jo osaa varata aatoksi, ettei ilo muutu itkuksi.

Oletteko tosissanne? Että on joulun "kammolahja" sellainen, jossa lapset ja aikuiset "joutuvat" tekemään asioita yhdessä (pelaaminen, lelujen kokoaminen)? Muut vielä ymmärrän, mutta tuota en. Mikä sitten olisi oikeanlainen lahja? Älypuhelin, jonka parissa lapsi istuu tuntikausia hiljaa aikuista häiritsemättä? Huh huh...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Olen samaa mieltä, että kammolahja ei ole lautapeli tai jokin yhdessä koottava lelu (legot tms.). Oma paras joulumuisto on se, kun pelasin jouluaaton iltana isäni ja veljeni kanssa lautapeliä. Sitä peliä pelattiin myöhemminkin yhdessä ja ystävien kanssa. Jouluna toivottavasti jokainen lapsi saa vanhempiensa seuraa ja läsnäoloa.

Kammolahja on turhake, sellainen, jolla lapsi ei tee mitään ja mikä pian unohtuu lelulaatikon pohjalle. Esimerkiksi joku "limapallo".

Olen varmaan ollut huono äiti, kun edelleen ostan joka joulu pukinkonttiin jonkun lautapelin, sitä sitten yhdessä perheenä pelaamme heti jouluna ja isompien lasten asuessa kotona vietimme yhden pelipäivän viikossa, toinen oli leffailta, näihin saivat kaveritkin osallistua ja meillä oli usein paljon lapsia :( Olenpa kasvattanut lapset kieroon, sillä edelleen he muistelevat näitä iltoja ja kun kokoonnumme ( tai he kokoontuvat keskenään ) tämä tapa on pysynyt, eivät he ymmärrä edes alkoholin juomisen hienoudesta, meillä kaivetaan pelit, kun muualla kaivetaan oluet :( 

Meillä vietetään 23+ ikäisten kavereiden kesken isolla porukalla kuukausittain pääasiassa holittomia lautapeli-iltoja kotona. Rellestäminen ei kiinnosta, mitä nyt joskus joku haluaa oluen tai kaksi ottaa illan mittaan. Suurin osa pelaajista vielä miehiä, vaikka voisi ehkä ensi alkuun luulla toisin. Kyllä on lautapelit turhia ja turmiollisia, pitäisi varmaan mieluummin vetää piriä ringissä.

Tuskinpa kukaan perinteisiä, ihania lautapelejä kuten Kimbleä ja Afrikan tähteä kokee rasitteeksi, mutta annas olla, kun paketista kuoriutuu jokin vaikeasti avautuva "uutuus" joka vaatii vanhemmilta kahden tunnin perehtymistä sääntöihin ennen kuin lapsi pääsee pelistä jyvälle. Meillä meni toissajoulun aatto Angry Birds -lautapeliä väkertäessä. Lapsi pelasi sitä noin minuutin. Muutama vuosi sitten viheliäinen uutuus oli nimeltään Velhojen yö. Hirveä rakentaminen, lyhyt ilo. Hohhoijaa. Sen jälkeen ko. pelit ovatkin pölyttyneet laatikossa. Vievät muuten myös säilytyksessä paljon tilaa ja menevät kirpparilla huonosti kaupaksi, kun potentiaaliset ostajat epäilevät, ovatko kaikki palat tallella.

Huono lautapeli = huono lahja

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat