Vierailija

Alkoholismi on niin vaikea sairaus, että on ihan tosiasia ja fakta se, että jopa Downin syndrooman omaava päihteetön ja raitis ihminen on paljon järkevämpi kuin alkoholisti jolla ei ole Downin syndroomaa. Monet alkoholistit esim saattavat nähdä harhanäkyjä ja olla viinan takia psykoosissa.

Ja joka on oikeasti alkoholisti, niin se tila ei ole mikään ihannetila. En tuomitse, ihmisiä ne alkoholistit on siinä kuin muutkin eikä alkoholisti ole ihmisenä sen vähempiarvoisempi kuin kuka tahansa muukaan ihminen, mutta toivon, että siitä ongelmasta, jos esim joillakin tämän blogin lukijoilla se ongelma on, pyrkisivät siitä ongelmasta eroon. Se ongelma ei ole pelkästään sitä, että sinä juot ja meet sekasin ja siten unohdat vähäksi aikaa vastoinkäymiset joita sulla on. Se helpotus mitä saat viinasta, kestää vain hetken ja kohta on sulla huono olo ja vastoinkäymiset tulevat joka tapauksessa sinua vastaan taas uudelleen. Sen lisäksi, jos pitkään jatkat tuota, että juot viinaa jatkuvasti, niin elimistö ja aivotoiminta ja psyyke menee sinulla siitä huonoon kuntoon. Saat diabeteksen ja reuman, joissakin tapauksissa jopa epilepsian, sinusta voi tulla sokea kun aivojen näkökenttä menee pilalle, lisäksi saatat sairastua skitsofreniaan tai psykoottiseen masennukseen, saatat alkaa nähdä harhoja ja menetät arvostelukykysi ja alat käyttäytyä asiattomasti, lapsellisesti ja järjettömästi. Alat arvostella muita ihmisiä ja ulla ilkeäksi pahantapaiseksi ja saatat myös ruveta kiroilemaan ja myös kärsimättömäksi tulet ja hermot menee joka asiasta. Saatat löytää myös pulikavereita ja niitten kanssa yhdessä juoda ja myös pulin saatat löytää seurustelukumppaniksesi tai aviopuolisoksi. Se puli saattaa olla myös väkivaltainen ja hyvin rajustikin väkivaltainen.

Onko tuollainen elämä sellaista elämää, mitä aikoinaan itsellesi halusit? Se, että alkoholin käytön päättää lopettaa, on helpommin sanottu kuin tehty. Se on vaikeaa ja moni saattaa ajatella, että "ei vanha koira opi enää uusia temppuja". Mutta siihen raitistumiseenkin on tarjolla monenlaista apua, jos vaan avun tarvitsija ensin tunnustaa olevansa alkoholisti ja tunnustaa sen, että hän tarvitsee apua. Hänen on tärkeää myös tiedostaa kaikki ne vaarat, joita tuo elämäntapa aiheuttaa. Kaupungin A-klinikalle saat lähetteen terveyskeskuksesta ja A-klinikalla yhdessä pohdit lääkärin kanssa, että miten ja millaista apua sinä itsellesi hankit. Apua voi tarjota muun muassa anonyymien alkoholistien ryhmä eli AA-ryhmä. Myös yksityinen psykiatri joka on Joensuussa Tatjana Aaljoki, omaa hyvän asiantuntemuksen siinä mitä tulee päihdeongelmaan. Tatjana voi esim määrätä lääkkeitä tai kirjoittaa lähetteen esim hoitokotiin tai tehdä b-lausunnon sairaspäivärahaa tai eläkettä varten. Tatjana ottaa vastaan vain aikuispotilaita ja on erikoistunut vain teini-ikäisenä tai aikuisena alkaneisiin mielenterveyden ongelmiin.

Tatjana työskentelee Itä-Suomen lääkärikeskuksessa ja osaa Suomea ja myös englantia ja jos joku venäläinen alkoholisti joka ei osaa suomea mutta osaa kommunikoida englanniksi, lukee täällä tätä, niin hän voi jos rahaa on, matkustaa Venäjältä Suomeen asiantuntijaa tapaamaan ja tässä on nettilomake, jolla voi sekä suomalaiset, venäläiset, ruotsalaiset että myös yhdysvaltalaiset, englantilaiset, hollantilaiset, saksalaiset ja japanilaiset, kiinalaiset ja ketkä vaan englantia osaavat, varata aikaa ja sinne voi tulla mistä maailman kolkasta tahansa, kunhan vaan osaa englantia ja on varaa matkustaa Joensuuhun. Tämän blogin tekstit on translate-ohjelmalla käännettävissä kaikille maailman kielille ja joku vierasmaalainen, esim brasilialainenkin henkilö voi matkustaa Suomeen asiantuntijaa tapaamaan mikäli vaan on rahaa ja kielitaitoa. Mainostaisin tuota Aaljokea asiantuntijana siinä mitä tulee psykoosin hoitoon, syömishäiriön hoitoon, kaksisuuntaisen mielialahäiriön hoitoon ja päihdeongelman hoitoon. Tehdään hänestä rikas ja maailman kuuluisin psykiatri ja näin ollen varatkaa hänelle aika tästä linkistä ja jos ette saa selvää Suomen kielestä niin soittakaa neuvontaan ja kysykää: henkilöä nimeltä "psykiatri Tatjana Aaljoki": https://ssl.ite.fi/

Alkoholiongelman hoitoon on tarjolla paljon apua niille, ketkä todella oikeasti haluaa raitistua ja jotka ennenkaikkea tunnustavat olevansa alkoholisteja. Se pitää ensin tunnustaa ja tiedostaa se ongelma. Alkoholisteille on tarjolla päivätoimintaa ja työtoimintaa joka on nimellä "terapeuttinen työtoiminta" ja siihen terapeuttiseen työtoimintaan pääsee joko mielenterveyshoitajan tai esim psykiatrin lähetteellä. Terapeuttista työtoimintaa järjestää muun muassa täällä Joensuussa Työvalmennus Kaski, Siniristi, Soroppi/Kansalaistalo, Kuntokievari ja Kotikartanoyhdistys. Lisäksi myös n.s tavallisellekin työpaikalle on mahdollisuus päästä terapeuttiseen työtoimintaan, esim vanhainkodille vanhuksia avustamaan, kehitysvammaisten asumisyksiköille, laitokseen tai päivätoimintakeskuksille kehitysvammaisia avustamaan, sairaalaan esim siivoojan avuksi siivoamaan tai kanttiiniin tai keittiölle avustamaan keittiöllä. Sairaalan kanttiinissa on jo keittiöapulainen mutta voihan sitä kysyä, onko siellä mahdollisuus ottaa toinenkin keittiöapulainen hänen lisäksi sinne. Työtoiminnan lisäksi on alkoholisteilla mahdollisuus myös päästä hoitokoteihin hoitoon. Naisille on esim Hoitokoti Tuhkimo täällä Pohjois-Karjalassa ja miehille on KAN-koteja eri puolilla Suomea. Myös erilaisia lääkkeitä ja hoitoja ja psykoterapiaa järjestetään alkoholisteille. Myös hoitojakso Paiholan sairaalan päihdepsykiatrisella osastolla on mahdollinen.

Apua on tarjolla ja sitä yhteiskunta alkoholisteille järjestää. Ketään ei auteta väkisin, mutta niitä mitkä tunnustaa olevansa alkoholisteja ja haluavat raitistua, niin heitä autetaan koska heillä itselläänkin on motivaatio päästä elämässä eteenpäin.

Mutta kaikkein tärkein apu, joka alkoholistia voi vapaaksi auttaa ja joka todella voi vapaaksi synnin orjan ja vangitun sielun tehdä, on Jeesus Kristus, lihaksi tullut Jumalan Poika, joka on suostunut jättämään taivaan kirkkauden ja loiston ja Golgatan keskimmäisellä ristillä kärsinyt ja ristiin naulittu juuri sinun syntiesi tähden. Jeesus on verellään lunastanut juuri sinut vapaaksi syntiesi orjuudesta. Kun teet parannuksen ja uskot evankeliumin, niin saat tulla uskoon ja saat kokea vapautumisen synnin ja pimeyden kahleista. Jeesus Kristus on sama eilen, tänään ja iankaikkisesti. Kun tulet uskoon, niin silloin tärkeää on uskovien yhteys ja Joensuussa erittäin hyvä hengellinen kokoontumispaikka on torstaisin kello 18.30 osoitteessa Malmikatu 2, jossa on hengellisiä tilaisuuksia ja tässä linkki noille sivuille ja jos lisää haluat tietää, niin siinä on palauteosio ja yhteystiedot joihin otat yhteyttä: http://www.perinteinensana.com/
Uskoon tullessa tärkeää ja myös rukoilla ja lukea Raamattua. Raamatussa sanotaan, että etsikää ensin Jumalaa ja hänen vanhurskauttaan, niin sen ohessa kaikki muukin teille annetaan. Kun tulet uskoon, teet parannuksen, lähdet koko sydämisesti Jeesusta seuraamaan, niin hän sinua johdattaa elämässä eteenpäin ja tämän lisäksi myös nuo edellä mainitut kuntoutusmenetelmätkin on hyviä ja suositeltavia silloinkin ja Jeesus voi vaikuttaa sinua hoitavissa henkilöissä tahtoa ja tekemistä järjestää se oikein ja parhain päin.

Joh.3:16 Sillä niin on Jumala maailmaa rakastanut, että hän antoi ainokaisen Poikansa, ettei yksikään, joka häneen uskoo, hukkuisi, vaan hänellä olisi iankaikkinen elämä.
3:17 Sillä ei Jumala lähettänyt Poikaansa maailmaan tuomitsemaan maailmaa, vaan sitä varten, että maailma hänen kauttansa pelastuisi.
3:18 Joka uskoo häneen, sitä ei tuomita; mutta joka ei usko, se on jo tuomittu, koska hän ei ole uskonut Jumalan ainokaisen Pojan nimeen.
3:19 Mutta tämä on tuomio, että valkeus on tullut maailmaan, ja ihmiset rakastivat pimeyttä enemmän kuin valkeutta; sillä heidän tekonsa olivat pahat.
3:20 Sillä jokainen, joka pahaa tekee, vihaa valkeutta eikä tule valkeuteen, ettei hänen tekojansa nuhdeltaisi.
3:21 Mutta joka totuuden tekee, se tulee valkeuteen, että hänen tekonsa tulisivat julki, sillä ne ovat Jumalassa tehdyt."

Matt.6:33 Vaan etsikää ensin Jumalan valtakuntaa ja hänen vanhurskauttansa, niin myös kaikki tämä teille annetaan.
6:34 Älkää siis murehtiko huomisesta päivästä, sillä huominen päivä pitää murheen itsestään. Riittää kullekin päivälle oma vaivansa."

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat