Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Seuraa 

Kommentit (6)

Tottakai pitää ansaita. Ei lapsia saa kasvattaa kuvittelemaan, että raha tippuu käteen taivaasta, ilman että pitää evääkään liikuttaa. Jos jotain haluaa, sen eteen pitää tehdä töitä.

Ei se raha minullekaan itsekseen tule, vaan joudun käymään töissä ja antamaan siellä hyvän työpanoksen, ja yleisesti ottaen minun pitää hoitaa asiani kunnolla ja käyttäytyä hyvin, jotta sitä rahaa löytyy myös tulevaisuudessa. Samat vaatimukset myös lapsille.

Meillä maksetaan kotitöistä eli ei ole viikkorahaa. Lapset osallistuvat muutenkin yhteisiin puuhiin, kaikesta ei tarvitse maksaa, mutta joistakin saa maksun.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Haluan että lapset oppivat käyttämään rahaa, säästämään ja miettimään mitä haluavat ostaa. Annan siis heille pieniä summia rahaa ilman kotitöitä, mutta olen valmis maksamaan ekstraa pikkuisista kotitöistä.

Lapsi saa viikkorahaa, kun hoitaa perusasiat hyvin. Koulu/läksyt, oman huoneen siisteys, keittiön siivous aamupalan ja välipalan jälkeen, muutenkin yleissiisteys kotona plus muita mitä pyydetään. Isommista urakoista (apuna puuhommissa) maksetaan sovitusti lisää.

Jos hommat ei hoidu niin vähennetään viikkorahaa. Jos vastuuta lisätään kasvaa myös viikkoraha. Jos haluaa enemmän viikkorahaa keskustellaan mitä sen eteen tekisi..

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat