Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Liikaa vaatteita ja leluja? Anna ne pois.

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Kommentit (9)

Vierailija

Kaksosperheet tarvitsevat tukea. Varsinkin kaksosten yksinhuoltajat. Kaksoset saavat molemmat äitiyspakkauksen, mutta sen jälkeen on kaikki ostettava kahtena, 18:aan ikävuoteen asti. Ei ole pikkusisarusta, jolta jäisi nuoremmalle. Tätä epäkohtaa EI OLE KORJATTU, vaikka esim. lapsilisä pitäisi ehdottomasti olla isompi kaksosperheillä. Kaksosten maailmaantulon ei pitäisi olla elämän romuttamo. 

Vierailija

Leluista voi koota osan pois käytöstä varastoon. Lapset kaipaavat niitä vähän aikaa, mutta unohtavat sitten. Lelut otetaan esille taas muutaman kuukauden kuluttua, ja ne ovat lasten mielestä kuin uusia tai  jopa parempia, koska niiden mukana tulee myös muistoja. Jos perheen rahat ovat tiukalla, näin lapset saavat "uusia" leluja vaikka jouluksi tai syntymäpäivikseen. Toimii!

Vierailija

Myös kierrätyskeskukseen tai hyväntekeväisyyskirpputoreille voi lahjoittaa, mutta kirpputorille ei kannata lahjoittaa huonokuntoista tavaraa - ostaisitko muka itse lumppua tai rikkinäisiä leluja? Kierrätyskeskus lajittelee kyllä huonokuntoisemmankin tavaran eteenpäin. Toisinaan myös roska-astia voi olla oikea paikka.

Vierailija

Ihan muistutuksena: lahjaksi saatu lelu on lapsen omaisuutta, jota vanhemmalla ei ole (lelun vähäisestä arvosta huolimatta) lupa myydä ilman lapsen lupaa. Lapsen omaisuus (vähäarvoinenkaan) ei ole vanhemman omaisuutta ja toivoisi, että tämän myös toimittajat muistaisivat!

Vierailija

Jos lapselta kysyisi luvan joka ikisen rojun myymiseen, vastaus on selvä: Ei. Siinäpähän sitten pyörittelisit loputtomiin niitä tavaroita asunnossasi, kun niistä ei lapsi osaa luopua. Aivan älytöntä. Aikuinen päättää tällaiset asiat, ei lapsi.

Vierailija

Hope yhdessä ja yhteisesti ry toimittaa lahjoituksena saadut käytetyt ehjät lelut ja vaatteet suomalaisiin vähävaraisimmalla perheisiin, vapaaehtoisvoimin. Netistä löydät info puh numeron ym.

Vierailija

Tavaroista on helpompi luopua kun on saanut uutta tilalle. Kyllä lapsen kanssa voi neuvotella, mutta johtuen keskittymiskyvyn lyhyydestä olisi hyvä tehdä se neuvottelu muutamassa erässä. 1." Joulu on tulossa ja tulet saamaan uusia vaatteita ja leluja. Joillakin lapsilla ei ole lainkaan. Mitä jos katsottaisiin mitä voitaisiin antaa pois? " 2. Jouluna voidaan varmistaa että mitä vanhoista varmasti säästetään eli mitkä ovat suosikit. 3. Joulun jälkeen on jo helppoa katsoa onko turhia kaksoiskappaleita tai liian pieniä vaatteita ja lapsi paremmin luopuu ei-niin-mieluisista tavaroista. Olen toistaiseksi lapseton.

Vierailija

431Ja muistattehan rakkaat ihmiset, että huonokuntoisilla ja likaisilla vaatteilla ja leluilla ei hyväntekeväisyydessäkään tehdä mitään - ne vain haittaavat keräyksiä! Vaikka vaate olisi periaatteessa lämmin ja käyttökelpoinen, ei esim. kamalan nukkaisia mihinkään toimiteta. Ei voi ajatella että "köyhille pitäis kelvata, kiitollisia vaan saavat olla" - ajattele mieluummin millaisia itse voisit vielä käyttää. Kannattaa todella kriittisellä silmällä katsoa tavaroiden kuntoa: omassa jokapäiväisessä käytössä hiljalleen hiutuneiden tavaroiden kuluneisuutta ei välttämättä itse edes huomaakaan:)

Vierailija

Kierrätyskeskuksista myös huonokuntoinen vaate kierrätetään eteenpäin. Vaatekuitua (lumppua) uudelleenkäytetään monissa tuotteissa. Kannattaa siis kierrättää myös hieman huonokuntoisetkin (mutta puhtaat!) vaatteet.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat