Seuraa 

Sivut

Kommentit (16)

Tyttäreni täyttää 12v. ja nyt ei ole kaverisynttäreitä tiedossa ollenkaan; viime vuonna pidettiin hohtokeilaussynttärit, jotka tuli maksaa n.200.- kavereita taisi olla n10. Aiemmin pidetty hohtominigolf-,HopLop- ja Hesburger-synttärit. Kotisynttäreitä(kavereille) ei ole järjestetty kertaakaan. Nyt on tulossa vain sukulaiset kahville, rahaa menee tarjottaviin n.40.-

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kotona, mutta ei ihan tavallisesti, vaan lapsen valitsemalla teemalla. On ollut mm. merirosvo-, palomies- ja ritarisynttärit. Teen siis koristelut, tarjoilut ja ohjelman teeman mukaan, en mitään tosiöveriä, mutta kuitenkin. Etenkin ritari-prinsessasynttärit oli huiput, vaikka itse sanonkin.

Vietämme synttäreitä läheisen laskettelukeskuksen vuokramökillä, joten vuokra on suurin kustannuserä, mahdollinen laskettelupäivä myös. Kakkukahville kutsutaan sukulaisia, kummit ja lapsen pari kaveria saa halutessaan yöpyä mökillä. Mitään sen kummempaa teemaa ei ole. Kaverisynttäreitä ei ole erikseen pidetty koskaan, aloitamme vasta lapsen ollessa yläkoulussa.

Kodin ollessa pienen pintaremontin alla viemme 7-vuotiaan eskarikaverit läheiseen urheilukeskukseen sporttisynttäreille. Vuosi sitten sama sankari juhli helmikuussa ulkona laskiaisteemalla. Kustannuksissa siis reilu ero näiden välillä, mutta tilanteen mukaan mennään.

Minun lapsilla on iso ikäero. Voin siis kertoa kokemuksen syvällä rintaäänellä, että synttäreiden järjestämin on paisunut naurettaviin mittasuhteisiin. Ainakin joillain. Pidin aikonaan pojalleni kaikki synttärit kotona. Teemoja ei ollut, ohjelmaa kylläkin. Ikäluokan mukaista.

Nuorin täytti juuri viisi vuotta. Ja aion jatkaa sammalla linjalla hänen kanssaan riippumatta siitä miten fancypancyjä synttäreitä muut järjestävät. Kotisynttärit, viisi-kuusi kutsuvierasta,  kakkua ja pientä ohjelmaa.

Viimeksi, kun täytti 8, oli keilaussynttärit, jotka maksoi sankarille ja seitsemälle kaverille 130 euroa sisältäen tunnin keilausta ja kaikki tarjoilut ja tilat. Sitä ennen on aina juhlinut kotona (5-vuotiaana ensimmäiset kaverisynttärit) haluamillaan teemoilla reilusti alle 100 euron budjetilla. Sukulaissynttärit meillä isompi kuluerä, iso ihan lähisukukin ja paljon lapsia silloinkin mukana.

Viisi vuotta täyttävälle pidetään pienen porukan kaverisynttärit kotosalla, kuten viime vuonnakin. Mitään erityistä teemaa tuskin tarvitaan, ellei lapselle tule jokin fiksaatio juuri ennen kekkereitä... Leikkiminen ja napostelu riittänevät, vaikkakin "onginta" on tuttujen lasten synttäreillä huomattu suosituksi ohjelmanumeroksi, ehkä sen järjestän. Pelkistä ilmapalloistakin on riehaannuttavaa hupia toviksi. Pääasia, että sopu säilyy ja kaikilla on kivaa.

tyttäreni täyttää pian 2-vuotta ja olen ajatellut järjestää ihan tavalliset synttäri juhlat neidille.... Eli kakku, mehua/limpparia, karkkia, sipsiä,  ilmapalloja, kahvia aikuisille ja mukavaa yhdessä oloa.. :)

Meillä on kaikille lapsille pidetty aina kotisynttärit perinteisin pikkuleikein. Koristelussa on jokin teema tai väri mutta mitään sen kummosempia ei ole. Tärkeämpää on että kaverit pääsee mukaan kuin että joutuisi alkaa tekemään jakoa kavereiden kesken kuka pääsee ja kuka ei. Ainakin vielä tässä alakouluvaiheessa kun kavereita on paljon. Itse olen kokenut että näistä lapset tykkää ja niistä on puhuttu koulussa vielä pitkään jälkeenpäin. Ja kun kaikki esim. luokan tytöt on kutsuttu (paikalle pääsee kuka pääsee) niin ei kenenkään tarvitse itku kurkussa kuunnella vierestä. Meillä ei lähdetä kuka-keksii-erikoisimmat-synttärit touhuun mukaan.

Vanhempi lapsi täytti 4v. Siltikään en vielä pitänyt kaverisynttäreitä, vaikka moni hänen kavereistaan on pitänytkin. Juhlimme kotona lähisuvun ja kummien, sekä heidän lastensa seurassa. Ja aina on ollut mukavaa. Kakun on saanut päättää itse, mikä on yhteistuumin leivottu ym. tarjottavaa laidasta laitaan. Leipomiseenkin saa yllättävän paljon rahaa menemään.

Meillä ei vielä kertaakaan ole pidetty kaverisynttäreitä, lapset ovat vielä niin pieniä, 4- ja 2-vuotiaita. Juhlimme sukulaisten ja kummien kanssa. Lähipiiriin kuuluu suunnilleen samanikäisiä lapsia, joten vauhtia kyllä piisaa! Teeman saa päättää juhlakalu ja leivomme siihen sopivan kakun ja jos löydämme, myös sopivat koristelut (ilmapallot, servetit, mukit jne.) Mtään ihmeellistä ja erikoista emme järjestä, vaan hyvin perinteisellä ja kotoisalla kaavalla mennään. Sitten aikanaan, kun kaverisynttärit tulevat ajankohtaiseksi, voimme järjestää naamiaisia ja muita hauskoja juttuja, kunhan kustannuksiin ei mene kohtuuttomasti rahaa. 

Luulin viime vuonna pääseväni kotona vietettävien 1-vuotis synttäreiden suhteen edullisesti. Jo pelkät tilpehöörit (ilmapallot, serpentiinit, servetit) nielivät jo oman osansa loppusummasta. Eniten järkytti juhlatarjoilujen hinnat; äkkiä tuli kauppalaskusta 140€ suuruinen. Vaikka tarjolla olikin "vain" kahden kerroksen täytekakku, voileipäkakku, suolaista naposteltavaa, piirakka, keksejä ja yksi pussillinen paperikarkkeja. Eli kutakuinkin 200€ meni näihin ensimmäisiin kotisynttäreihin.

Meillä on vasta tyttö 2-v  joten mitään erikoista ei olla järkätty. Ihan ollaa kotona ystävien ja sukulaisten kanssa tyttön synttäreitä juhlittu. Siitä huolimatta vaikka itse kaiken leivon, kakut, piirakat, ym. niin kyllä niille synttäreille hintaa meidän suomen hinnoilla kertyy äkkiä 150e riippuu tietty aina mitä innostuu tekee ja laittaa :) <3 

Kyllä sitä äkkiä se 100e hujahtaa leipomuksin yms. Eikä tarvi mitään ihmeitä olla. Meillä on sovittu että 12v synttärit jotka on viimisest kaveri synttärit niin saa pitää jossain erikoisessa paikassa, esikoinen piti keilahallissa, silloin ei tuo satanen riittänyt... meillä ei osteta niitä vastalahjoja vieraille, en näe siinä mitään järkeä..

Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat