Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Olen kahlannut monia keskusteluja läpi mutta aivan samanlaista tilannetta ei tunnu kenelläkään olevan joten kysyn nyt täällä.

Miehelläni on siis käännytyspäätös olemassa mutta sen käytäntöönpano on siirretty. Tahtoisimme mennä naimisiin mutta maistraateissa kysellään oleskeluluvan perään. Miehellä on omasta maasta tilattu esteettömyystodistus, voimassa oleva passi, työskentelylupa ja maksaa verot suomeen.

Ymmärrän, että käännytyspäätöstä ei naimisiinmeno välttämättä kumoa, mutta haluamme siitä huolimatta naimisiin muista syistä (siis rakkaus, naimisissa olon symbolinen arvo, uskonto jne).

Nyt kiinnostaa lähinnä se, että onko edes naimisiin meno mahdollinen, kun oleskelulupaa ei ole. Mies ei siis ole laittomasti maassa, koska käännytyspäätöstä on lykätty.

Kiitos jos joku osaa vastata.

Kommentit (1)

En osaa vastata tuohon, mutta tiedän tapauksen että oli miehelle tulossa karkoituspäätös niin yritti kaikenlailla saada suomalaisen tyttöystävänsä menemään naimisiin hänen kanssaan -kuulin tästä vasta kauan myöhemmin. Oli väkivaltainen usein ollut häntä kohtaan jo aiemmin, mutta vielä puhelilitse kosi ja yritti jatkaa, huh.

Hyvä jos ajoissa saisi selville onko varmasti kyseessä oikeasti rakkaus, siis liittyykö milläänlailla painostamista, houkutusta, manipulointia, vääristelyä asiaan. Joskus väkivalta voi tulla esiin vasta todella kun ei saakaan tahtoaan läpi, joskus voi olla viitteitä jo piankin. Parempi katsoa kuin katua, itsellä karvas kokemus nuoruudesta. Liian hyväuskoinen ja kiltti ei kannata olla. Onko teillä sama uskonto, vai oletko joutunut luopumaan omastasi?Kääntyikö hän kristityksi vain sinun takiasi?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat