Seuraa 

Kommentit (3)

Hei,

Kirjoitit "B-vitamiineja ja erityisti B12-vitamiinia on jo ehditty kutsua uudeksi D-vitamiiniksi, sen verran yleistä sen puutos varsinkin iäkkäillä ihmisillä ja vegaaniruokavaliota noudattavilla on."

Mistä lähteestä tuo väite vegaaniruokavaliota noudattavien B12-puutetilan yleisyydestä on peräisin? En löytänyt linkkaamistasi jutuista mitään tietoa siitä. Terveyskirjaston jutussa sanottiin "B12-vitamiinin puutetta on pääasiassa ikääntyneillä" mutta ei mainittu muita ryhmiä.

Hei, kiitos kommentista, hyvä huomio. Vegaaniruokavaliota noudattavillakaan ei ole puutetta B12-vitamiinista, mikäli he ottavat riittävästi B12-vitamiinia purkista. Kohta on nyt korjattu myös itse juttuun. - Marianne

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kyllä erikoisruokavaliota noudattavat ottavat selvää, mitä purkista pitää syödä. B12 on mainittu vegaaniliiton sivuilla.

D-vitamiinia tarvii ihan kaikki kohdusta hautaan 50-125µg/vrk.

Vanhuksilla on suolisto monesti niin huonossa kunnossa, johtuen huonosta ruokavaliosta, että B12 ei imeydy. B12-vitamiinia on kaikissa eläinkunnan tuotteissa ja sen varastot kestävät lähteestä riippuen 3-10 vuotta. Muut ravinteet kestää päivistä viikkoihin.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat