Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

 

 

Kirjoituspyyntö lapsuudessa tai nuoruudessa vanhempien riitaisan eron kokeneille

Hei,

Opiskelen Lapin yliopistossa ja pääaineenani on sosiaalityö. Olen tekemässä pro gradu –tutkielmaa, joka käsittelee lapsuudessa tai nuoruudessa koettua omien vanhempien riitaisaa eroa ja lapsen kokemusta siitä.

 

Pyytäisin tutkielmaani varten ihmisiä muistelemaan ja kuvaamaan lapsuuden/nuoruudenaikaisia kokemuksia vanhempiensa riitaisasta erosta. Haluan jättää vapauden kirjoittamisesta kirjoittajalle enkä halua ohjata kirjoitelmaa muutoin kuin, että se olisi kertomusmuodossa. Kertomusten tavoitteena on ymmärryksen lisääminen erotilanteessa olevaa lasta ja hänen tuntemuksiaan kohtaan ja sitä kautta myös lastensuojelutyön kehittäminen.

 

Pyydän kirjoittajia pohtimaan kysymyksiä:

 

 Millainen vanhempiesi erotilanne oli? Minkälaisia tapahtumia ja tilanteita siihen liittyi? Kuinka koit lapsena/nuorena  tapahtumat? Minkälaisia tunteita eroprosessiin ja ajanjaksoon liität? Minkälaisia kokemuksia, tunteita ja merkityksiä sinulla liittyy vanhempiesi riitelyyn, eropäätökseen ja eropäätöksen jälkeiseen aikaan? Miten ero muutti suhteita vanhempien ja lasten välillä? Mitkä olivat tilanteen käsittelyä ja siitä selviämistä auttavia tekijöitä?  Mitkä olivat erotilanteen myönteiset ja kielteiset puolet?

 

Mainitse kertomuksessa oma ikäsi, sukupuolesi ja ikäsi vanhempien eron aikana. Tulen käsittelemään tietoja luottamuksellisesti ja varjelemaan kirjoittajien yksityisyyttä sekä arvostamaan kokemusten avaamisella ilmennyttä luottamusta tutkielmaa kohtaan. Tutkielmassa noudatetaan hyvän tieteellisen käytännön mukaisia toimintatapoja ja tutkielmassa ei tule näkymään tietoja, jotka paljastaisivat kirjoittajien henkilöllisyyden.

 

Kertomuksia voi lähettää sähköisesti sähköpostiini: hranta@ulapland.fi tai kirjeitse maapostitse tutkielman ohjaajan osoitteeseen Jari Lindh (yliopistonlehtori), Lapin yliopisto PL 122, 96101 Rovaniemi.

 

Tutkielmaan liittyviin lisäkysymyksiin vastaan mielelläni sähköpostin kautta.

 

Hanna-Maria Ranta, sosiaalityön opiskelija, Lapin yliopisto

 

 

 

 

 

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat