Vierailija

Lapsella todettiin eskariaikaan psykologin testeissä adhd. Diagnoosin hakemista tosin on lykätty koska ainoa "hyöty" siitä olis lääkityksen saaminen. Koulussa se ei vaikuta kouluavustajan tms. saamiseen, eikä ole haluttu lasta leimattavan tuolla diagnoosilla. Tähän asti koulussa on pärjätty muilla tukimuodoilla (tokaluokkalainen), mutta nyt vaikuttaa siltä, että lapsen kaverisuhteet kärsii hänen impulsiivisuudesta ja vauhdista. Leikit on rajuja ja lyhytkestoisia. Itsestäni lääkitys on viimeinen vaihtoehto noin pienelle, kertokaa millaisia kokemuksia teillä on adhd lääkkeistä!

Kommentit (5)

Ei muuta kuin positiivista kokemusta! Oltaispa lääkitystä tarjottu jo aikaisemmin. Lapsi aloitti 3. luokan alussa lääkitykse; todistus parani huomattavasti, kavereiden kanssa konfliktit loppui ja muutenkin itsetunto nousi kohisten. Lääkitys menee vain koulupäivinä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Eipä ne tukitoimet paljoa voi auttaa, jos lapsen pään sisällä käy myllerrys ja ei pysty keskittymään, pienetkin risahdukset vie huomion yms.

Alussa laadittiin tehostettu tuki, sitten erityinen tuki. Hojksit on laadittu. Tukitoimina mm. eriytetty istumapaikka luokassa (tai tarkkaan mietitty missä istuu), läksyjen vähentäminen, erityisopetus 2 kertaa viikossa (tai toinen tukiopetusta), kokeet sai tehdä itsekseen, pienryhmäopetusta, kynässä "stressipallo", kuminauha pulpetin alla jaloille yms yms. en muista mitä kaikkea koitettiin. Lääkityksen jälkeen kaikista näistä tukitoimista on luovuttu, lapsi ei tarvitse enää erityistukea tai erityisopettajaa. Lääkityksenä taitaa nyt olla Equasym Retard. Lapsi käy ihan normaali koulua, normaali luokassa ja menestyy nyt hyvin. Kavereiden kanssa ongelmat oli lähinnä sitä huonommuuden ja epäreiluuden tunnetta, näki kaiken hyvin mustavalkoisena, ei nähnyt ristiriitatilanteissa kuin omalle kohdalle sattuneen "vääryden". En oikein osaa selittää, mutta tappeluita tuli usein, enää ei tule.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat