Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Miksi petivaatteiden tuulettaminen kannattaa?

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Kommentit (3)

Osta luonnonkuituiset höyhen- ja villapetivaatteet, niin ei tarvitse kuin tuulettaa. Jatkuva pesemisen tarve johtuu tekokuiduista. Samalla saat hengittävän nukkumisympäristön ja paremmat unet. 

Pesen tyynyt n. joka kolmas vuosi, muuten vain tuuletan ja käytän kahta tyynyliinaa päällekkäin. Peitot pesen n. joka viides vuosi tai harvemmin, riippuen siitä, sattuuko kohdalle parin, kolmen päivän jakso lämmintä ja kuivaa ilmaa.  Villaisia petauspatjoja vain tuuletan. 

Sängyn imurointi ei ole mitään hifistelyä, sen näkee omilla silmillään. Pölypunkkeihin ei kannata kiinnittää mitään huomiota: niitä ei voi saada hallintaan, vaikka voihan sitä päällystää petivaatteensa muovipusseilla.

Ikivanhat, 30 vuotta käytössä olleiden höyhenpetivaatteiden sisukset voi pistää kompostiin pienissä erissä ja puuvillaiset päälliset räteiksi. Vanhat höyhenpetivaatteet voi myös pestä ja päällystää uudelleen. Villaiset petauspatjat voi möyhentää ja päällystää uudelleen tai käyttää huovutukseen. - En ymmärrä, mitä syytä on ostaa tekokuituisia petivaatteita. Eivät ne tule edes halvemmiksi.

Keski-Euroopassa ei luonnonkuituisia petivaatteita pestä lainkaan, tuuletetaan vain. Porukka on paljon terveempää  kuin täällä. 

 

Pikku vinkki sukkarumbaan! Varaa jokaiselle oma pesupussi jo pyykkikoriin, jonne jokainen siis omansa tuo. Pesupussi sopii erinomaisesti myös alusvaatteiden, etenkin rintaliivien, pesuun. Myös muut herkät vaatteet peseytyvät hyvin pyykkipussissa. Monikäyttöinen, hintansa tienaava hankinta.

 

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat