Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Antaa palaa!

Kommentit (7)

Voinko työskennellä Ruotsissa Suomessa opiskellulla juristin tutkinnolla vai pitääkö sitä täydentää Ruotsissa? Onko maiden lainsäädännössä siis suuresti eroa? 

Onko alalla ikärasismia eli minkäikäisen ei enää kannata opiskella juristiksi? 

Onko ihmisoikeusjuristeilla nykyään töitä?

 

Kiitos etukäteen vastauksista. 

Kiitos kysymyksistäsi!

Juristi ei ole lääkäri, joten ammattia voi harjoittaa lähtökohtaisesti missä maassa tahansa ilman erillisiä lisäopintoja. Joihinkin juristin tehtäviin (esim. Suomessa asianajaja) vaaditaan kuitenkin kansallisessa lainsäädännössä erityisiä täydentäviä opintoja tms. Ulkomailla toimiessa toki kansallinen lainsäädäntö on hyvä tuntea. Toisaalta meillä alkaa olla enenevässä määrin ylikansallista sääntelyä (esim. EU), jonka asiantuntijana voi toimia mahdollisesti oikeinkin hyvin tuntematta asuinmaansa kansallista lainsäädäntöä kovinkaan syvällisesti.

Aina kannattaa opiskella. Jos oma ala löytyy myöhemmin kuin ennemmin, niin vanhempanakin. En ole havainnut alalla ikärasismia. Henkilökohtaisesti olen tuntenut muutamankin vanhempana opiskelleen ja heillä on mennyt oikein hyvin. Hyvä tyyppi pärjää aina. :)

Ihmisoikeusjuristeille on varmasti aina töitä. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Jos lastensuojelu toteaa lapsille välittömän uhan kasvuympäristössään, kuinka nopeasti heidän on lain mukaan toimittava? Porin tapaus on nostattanut kysymyksiä pintaan; siellä huostaanotto tehtiin kiireellisenä, mutta päätöksestä huostaanottoon kului yli viikko.

carlino

Hei,

jaetaanko hautausavustus kuitenkin lasten kesken tasan tilanteessa, jossa yksi lapsista saa testamentin mukaan vain lakiosan perinnöstä?

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat