Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Sivut

Kommentit (21)

Pariossa ei olla koskaan yksin vaan opitaan toimimaan ryhmässä yhteiseksi parhaaksi tai toisten auttamiseksi. Partiossa opitaan hyväksymään erilaisuus. Partio ei ole yhden lajin suorittamista vaan partion sisällä on monta harrastusta, lapsen ei tarvitse olla hyvä jossain yhdessä tietyssä asiassa (kädentaidoissa, liikunnassa, ruoanlaitossa, ensiavussa jne.) vaan jokainen tuo ryhmään oman vahvuutensa.

Partiossa lapsen maailma avartuu sellaisiinkin suuntiin, johon vanhemmat eivät olisi välttämättä osanneet katsoa. Partiossa lapsiin luotetaan ja he oppivat toimimaan ryhmässä, joissa on erilaisia ja eri ikäisiä ihmisiä. Lapset kasvavat terveeseen luontosuhteeseen ja voivat päästä myös ulkomaille, sillä partio on hyvin kansainvälinen harrastus. 

Molemmat lapseni käyvät partiossa, koska Partion kasvatustavoitteet ovat todella hyvät ja tekemällä oppiminen on mahtava tapa päästä noihin tavoitteisiin. Käyn itsekin partiossa sen takia. Pojalle se oli selkeästi erittäin sopiva harrastus heti alusta pitäen, koska ei pitänyt juurikaan joukkueurheilusta, mutta tykkää silti olla ryhmässä. Partiossa ei tarvitse kilpailla koko ajan kaikesta toisten kanssa ja se on tuonut pojalle rennon otteen harrastukseen ja kannustanut selkeästi jatkamaan. Partiotaitokisat tai vastaavat tapahtumat sitten antavat sen riittävän haasteen ja kilpailun muita vastaan. Jos poikani ei olisi niin innostunut partiosta kuin nyt on, niin pitäisin silti harrastuksesta kiinni kynsin ja hampain. Luulen, että näin murrosiän kynnyksellä on tärkeää kuulua johonkin ryhmään ja saada olla oma itsensä siellä, niin vältytään isommilta myrskyiltä elämässä. Jotenkin minusta tuntuu, että Partio asennekasvatuksensa vuoksi vähän vähentää teineille tuttua hällä väliä asennetta, joka voi joskus olla jopa vaarallista liiallisuuksiin mennessään. Partiossa opittu toisten kunnioittaminen, auttaminen ja erilaisuuden hyväksyminen vähentää sitä riskiä, että kiusataan ja käyttäydytään huonosti esimerkiksi kylällä viipotettaessa. Tyttäreni käy partiossa edellämainittujen lisäksi siksi, että on kovin sosiaalinen, tykkää olla ryhmässä ja leikkiä ja laulaa. Hän ei ole vielä oikein innostunut retkistä, jotka ovat partiotoiminnan suola, mutta ehkä hän vielä joskus. On kuitenkin ollut mukana välillä. Tyttäreni on lopettanut todella monta harrastusta puolen vuoden tai vuoden kuluttua aloittamisesta, mutta partiota olen häntä aina houkutellut jatkamaan. Toistaiseksi olen siinä onnistunut. Toivottavasti se kipinä jossakin kohtaa syttyy uudelleen ja jaksaa jatkaa partiotoimintaa aikuiseksi saakka. Partio ei ole vain lasten harrastus vaan mukaan voi lähteä myös aikuiset, oli sitten ollut partiossa lapsena tai ei. Itsekin lähdin mukaan ihan ummikkona ja rakastuin kuin hullu puuroon ;) Toimin tällä hetkellä lippukunnanjohtajan apulaisena ja vedän viikottain ystäväni kanssa partioryhmää.

Fiksua puuhaa ja arjen taitoja ruoanlaitosta ajanhallintaan, nikkaroinnista projektijohtamiseen, ensiavusta viestintään, lauluista ja leikeistä ryhmätyötaitoihin sekä vaikkapa suunnistamisesta ongelmanratkaisukykyyn tai luonnontuntemuksesta vastuullisuuteen. Partiossa ei opita vain yhtä taitoa tai yhtä lajia vaan oman partioryhmän kanssa arjen taidot karttuvat monipuolisesti. Ihan paras harrastus. Kun haen lapseni pois retkiltä tai partioilloista on iloisen pulinan määrä mahtava. Ei ole hetkeäkään kaduttanut, että vein lapseni partioon. :)

Partiotoiminta  on mielestäni todella hyödyllinen harrastus. Siinä oppii monia käytännön asioita ja myös vastuuta. Meillä molemmat lapset ovat partiossa mukana ja molemmat vetävät jo omia ryhmiä. Tätä voi suositella lämpimästi kaikille.

Meidän lapset tykkäävät partiosta. Siellä on kivaa, oppii hyödyllisiä asioita, pääsee retkille ja leireille sekä saa uusia ystäviä. Nämä siis lasten omia mielipiteitä. Vanhempana olen samaa mieltä. Yhdessä tekemistä ja monipuolisesti sellaisia elämässä tarvittavia hyviä juttuja. Hinnaltaankin hyvä harrastus. 

Lapsi käy partiossa, koska siellä on kivaa. Siinä sivussa sitten opitaan niitä taitoja. Yksittäisiä taitoja tärkeämpänä pidän kuitenkin sitä asennetta joka partiosta tarttuu: Vastuunottaminen, itse tekeminen jne.

Partio on meille koko perheen harrastus. Yhdessä tekemällä oppiminen, ryhmässä toimiminen ja pikku poikien ilo ja into keräilyyn ja partio aatteeseen kantaa pitkälle aikuisikäänkin. Monipuolinen sosiaalinen toiminta niin ryhmässä kuin yksin, lähimmäisestä ja luonnosta välittäminen ja aktiivinen vastuunkanto lienevät niitä tärkeimpiä oppeja.

Ainoa harrastus, jossa on niin positiivinen, kaikkia erilaisiakin kannustava, opettava meininki! Lisäksi monipuolisin, siellä voi oikeastaan tehdä kaikkea. Voi harrastaa tilanteen mukaan eikä heti tipu pois, jos vaikka jää yksi kokous tai retki tai vaikka koko vuosi väliin. Parhaimpina puolina pidän vastuunkantamisen oppimista, positiivisuutta, luonnon kunnioittamista ja kaikkea :)

Molemmat lapseni ovat käyneet partiossa, nyt molemmat ovat jo aikuisia. Tällä hetkellä elämäntilanteensä ovat sellaisia, että ei mahdu partiota elämään. Partiossa oppii toimimaan ryhmässä, johtamaan ryhmää, huolehtimaan itsestään sekä myös kavereistaan, selviytymään erilaisissa, joskus yllättävissäkin tilanteissa. Partiossa oppii kansainvälisyyttä, eli tulemaan toimeen monenlaisten ihmisten kanssa ja aika monista näistä erilaisista ihmisistä tulee ystäviä. Yhtenä tärkeänä seikkana haluaisin vielä nostaa esille sen seikan, että partiosta voi tulla koko perheen harrastus. Koko perheen harrastus, jossa on runsaasti luontokokemuksia, ei mitenkään voi olla muuta, kuin huippujuttu.

Partiotoiminta kantaa pitkälle elämässä. Retkiltä, kisoista, leireiltä saa elämänikäisiä kokemuksia. Partiossa lapsi saa vastuuta ja hän oppii ottamaan vastuuta itsestään, omasta toiminnastaan, toisista ja luonnosta. Myös erilaiset käytännön taidot (tulenteko, ensiapu, suunnistaminen jne.) karttuvat pikku hiljaa partiotaipaleella. Ystäviä partiosta saa myös. Ehkä tärkeintä, partiossa saa epäonnistua ja yrittää uudestaan. Yhdessä toisten kanssa.  

Partiossa saa sellaisia yhteistyö- ja pienryhmätaitoja, joita tarvitsee aikuisenakin monessa paikassa eikä vähiten työelämässä. Partiossa koetaan ja opitaan yhdessä eikä kilpailla yksilöinä. Partion kasvatus antaa juuri ikään sopivia haasteita. Partiossa oppii luottamaan omiin taitoihinsa, tarttumaan toimeen. Partiolaisena voi vaikuttaa maailmaan ympärillään, toisiin ihmisiin, yhteiskuntaan ja omaan itseensä.

Ensimmäinen lapsista lähti partioon kaverin innoittamana. Pari vuotta, kun oli kulunut, toinen rupesi kyselemään, koska hänkin pääsee partioon, kun siskolla on aina siellä niin kivaa ja pääsee retkille ja leireille.. Kolmannen kohdalla asia oli jo itsestään selvyys. Monipuolista mukavaa tekemistä, jossa pääsee oppimaan uutta, kokeilemaan rajojaan ja harjoittelemaan johtamista itselle sopivissa annoksissa ja kivassa kaveriporukassa. Me perheen neljä partiolaista ollaan nautittu yhdessä tapahtumista, retkistä, kisoista, leireistä - lapset ovat saaneet turvallisen ympäristön kasvaa, kehittyä ja oppia monenlaisia hyödyllisiä kansalaistaitoja. Äitinä olen päässyt olemaan enemmän mukana lasteni harrastuksissa, kun olen ryhmiä ollut vetämässä. Samalla olen nähnyt monen lapsen kasvavan ja kehittyvän vastuuntuntoisiksi nuoriksi, jollaisia yhteiskunta tarvitsee. Partio on aivan mahtava koko perheen harrastus.

Partio on hyvä harrastus kaupunkilaislapsille. Se opettaa yhteisöllisyyttä ja pääsee myös ulos kaupungin melskeestä hengittämään raitista ilmaa metsään. Partiojohtajat tekevät työtään vapaaehtoisesti, joten he ovat motivoituneita ja turvallisen tuntuisia, vaikkakin usein niin kovin nuoria.

Partio on myös rehellisesti sanottuna yksi niistä harrastuksista joihin monilapsisilla perheillä on helposti varaa. Vuodessa partio kustantaa n. 50 euroa ja siihen retket päälle, jotka maksavat usein 15 e viikonlopulta. Kesäleirin hinta on viikolta ollut 60 euroa.

Viikonloppuretket ja kesäleirit ovat antaneet myös meille vanhemmille yhteistä aikaa.

 

 

Lapseni käy valitettavasti partiossa vain minun vuokseni. Kun olen tiedustellut mikä viikkotoiminnassa mättää, vastaus on jotain sen suuntaista, ettei siellä tehdä mitään jännää vaan kaikki on tylsää ja on liikaa hälinää. Hän ei myöskään halua puhua partioharrastuksestaan esim. koulussa, koska se on noloa. Jos leirejä ei olisi, hän tuskin olisi enää partiossa ja jos minä en hieman lahjoisi ja painostaisi, hän ei olisi viikkotoiminnassakaan mukana. Johtajien mielestä hän on yksi reippaimmista lapsista. Kun tietäisivätkin...

Syy, jonka vuoksi haluan hänen partiota harrastavan on se, että kaupunkilaislapsen on hyvä päästä lähelle luontoakin välillä ja partio on siihen oivallinen keino. Haluan tyttäreni myös oppivan sahan, kirveen ynnä muiden perustyökalujen käytön ja että hän näkisi pystyvänsä vaikka millaisiin suorituksiin, kunhan vain yrittää. Kasvatustavoitteet partion taustalla ovat hienot ja uskon niihin, mutta ne eivät tunnu ainakaan viikkotoiminnassa tavoittavan tyttäreni kiinnostusta (tyttäreni on ensimmäisen vuoden seikkailija). Leireille ja reissuihin hän lähtee mielellään koska, "siellä tehdään asioita oikeasti". Ehkä viikkotoiminta on liian köykäistä esiteinille? Tai hän ei vielä kykene hahmottamaan, mitä hyötyä on viikkotoiminnan puitteissa opetella esim. karttamerkkejä (jotka reissussa pitäisi jo osata, että voi suunnistaa).Tämä on varmasti iso haaste johtajille ja heille, jotka ohjelmaa suunnittelevat. 

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat