Vierailija

Jos on ollut koulussa elämänkatsomustiedon tunneilla ja menee riparille. Onko tämän ja konfirmaation jälkeen pakko osallistua koulun uskonnon tunneille? Eikä voi jatkaa ET:ssä?

Kommentit (4)

Ei ole, jos kouluun on ilmoitettu, että käyt ET:n tunneilla. Riippuu vähän kouluista toisissa kysytään uskontoa: esim. ev.lut., ort., kat., islam tai uskonnoton / ateisti, jonka mukaan jaetaan sitten "perus" uskonnon tunneille, et:hen tai muuhun vastaavaan. Lähinnä kyse on siitä, että opetustunti määrät tulevat täyteen hyväksytysti, ei käytkö et:ssä vai ev.lut. suunnatuilla uskonnon tunneilla.

Jos kuulut evl seurakuntaan niin sinun on osallistuttava uskonnon tunneille.

Vain jos et kuulu kirkkoon tai kuulut johonkin muuhun seurakuntaan niin silloin voit valita et-tunnit.

Jos käy konfirmaation ja liitetään seurakuntaa, niin ei voi enää osallistua ET:n opetukseen. Tällä hetkellä tilanne on valitettavasti tämä. Toiseen kahdesta valtionkirkosta kuuluvalla oppilallaa ei ole valintaoikeutta uskonnon ja ET:n välillä. Toisin päin valintaoikeus on olemassa, eli uskonnoton voi valita ET:n ja uskonnon välillä.

Suosittelisin siis käymään vain riparin, jos sinne halua mennä, mutta jättämään konfirmaation väliin. Se ei ole mitenkään pakollinen osa rippikoulua.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat