Seuraa 

Kommentit (4)

Riippuu paljon ympäristöstä. Rauhallisessa maalaiskylässä tai metsässä sijaitsevalla tontilla pienikin lapsi voi leikkiä lyhyitä aikoja yksin ulkona. Kapungissa olisin varovaisempi sillä siellä on kaikenmoista lapsille sopimatonta, kuten rikkinäisiä pulloja, huumeruiskuja, aikuisia tai isompia lapsia joilla on pahat mielessä ja tietysti liikenne jonka seassa ei ainakaan alle kouluikäinen pysty vielä ihan kehityksensä puolesta turvallisesti kulkemaan.

Aikaisintaan 6-v ilman aikuisen valvontaa pihoille, 7-8v turvallisinta, mutta kerrostalolähiön kasvattina ja kaikenlaisiin naapurinsetiin törmänneenä turvallisinta vasta 10v itekseen, eli 7-10v AINA KAVEREITTEN KANSSA JA PORUKALLA, EI YKSIN. Omatoimisille kauppareissuille voi laittaa pyörällä 7-8v, jos lähikauppa aivan kulmalla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kyllä meillä ovat omalla pihalla leikkineet yksin jo 4-vuotiaina kaikki kolme isompaa ja elossa ovat vieläkin, ilman isoja kommelluksia. Keittiön ikkunasta näkee pihalle, joten siitä pystyy ruoam´nlaiton lomassa vilkuilemaan, mitä puuhailee.

Neljävuotias leikkii yksin omakotitaloalueen pihapiirissä ja viereisten talojen pihoilla muiden lasten kanssa. Yhdessä aikuiset katsovat perään, kenen pihalla lapset ovatkin. Lähipuistoon tms. ei ole lupa lähteä. Reviirillä olemista ja sen laajentamista täytyy harjoitella, kahden ja puolen vuoden päästä täytyy osata kuitenkin kävellä itse kouluun reilu pari kilometriä...,

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat