Seuraa 

Kommentit (2)

Joillekin se lottovoitto on valitettavasti se kolme ja varanumero. Jotkut äidit joutuvat kokemaan väkivaltaa, henkistä tai fyysistä puolisonsa taholta, jotkut joutuvat taistelemaan kroonisten sairauksien kanssa, omien tai lastensa, joihin ei apua löydy. Kaikilla ei ole minkäänlaista tukiverkosta, jotkut taistelevat toimeentulovaikeuksien kanssa, asuvat sisäilmaongelmaisissa asunnoissa, käyvät töissä homeisilla työpaikoilla, kärsivät omassa lapsuudessa kokemastaan väkivallasta ja kaltoinkohtelusta koko ikänsä ja yrittävät selvitä päivästä toiseen. Sanoisin, että on lottovoitto syntyä hyväosaiseksi suomalaiseksi äidiksi, mutta valitettavasti se ei osu kaikkien kohdalle.

Ensimmäiselle kommentoijalle: totta kyllä ettei kaikilla mene ollenkaan hyvin, mutta minkä yhteiskunta mahtaa kroonisille sairauksille joihin ei ole apua, tai homeisille rakennuksille, tai lapsuuden tapahtumille? Jos puoliso on väkivaltainen, poliisi kyllä Suomessa aina auttaa (monissa maissa miehellä on oikeus tehdä vaimolle mitä vain - tässäkin asiassa Suomessa on asiat paremmin!)

 

  Ei missään täydellistä maata ole, ja joka yhteiskunnassa on aina niitä jotka voivat todella huonosti. Siten voidaan kyllä olla tyytyväisiä tähän Suomen sijoitukseen. Mikä on se maa, jossa kaikki keskeiset asiat olisivat paremmin kuin Suomessa?

 

  Jos hyväosaisella tarkoitat hyvätuloista, olen eri mieltä. Suomessa on monen hyvä olla ja saada lapsia pienituloisenakin. Lastenhoitoon on aivan mahtavasti tukia. Ei niillä tietenkään leveästi juhlita, mutta suurimmassa osassa maailman maita ei ole mitään kotihoidontukia tai lapsilisiä, eikä välttämättä edes äitiyslomaa, hyvinvoivissa länsimaissakin äitiysloma saattaa olla vain muutaman viikon. Entäs äitiyspakkaukset, sairaan lapsen hoitovapaat, neuvolajärjestelmä, ilmainen koulu...

 

Terveydenhoidossa ja koululaitoksessa on varmasti parannettavaa, mutta taaskin: parhaita maailmassa ollaan. Ei muualla sen parempaa ole. Vauraammissakin maissa saattaa kunnon hoitoa saada vain, jos on varaa maksaa - tai on ollut varaa maksaa vakuutus. Suomessa lähtökohtaisesti hoidetaan kaikki.

 

  Suomessa ei kenenkään tarvitse kuolla nälkään tai jäädä lapsineen taivasalle. Suomessa nainen saa päättää omista asioistaan ja kävellä vapaasti kadulla. Pelkästään nämä asiat eivät ole mitään itsestäänselvyyksiä!

 

  Minusta on todella hyvä kohtalo syntyä Suomeen. Vaikka lähtökohdat olisivat heikommat, on periaatteessa mahdollisuuksia nousta vaikka minne.

 

 Ja vielä muistuttaisin, että ihan kaikki ei ole yhteiskunnan vastuulla... Aina kun joku on huonosti, ei tarvitse olla ensimmäisenä marisemassa että Suomi on p*ka paikka. (En nyt tarkoita sinua, eka kommentoija, tämä vaan yleisesti:)

 

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat