Vierailija

selitän mahd lyhyesti tilanteen: eli mut sijoitettiin toukokuun lopussa (30päivää) ryhmäkotiin syömishäiriön takia, koska en suostunut osastohoitoon enkä täyttänyt pakkohoidon kriteerejä ja vanhempani eivät pärjänneet kanssani.

tilanne huononi ja oireilin osittain myös sen vuoksi että mut vietiin ''kavereilta ja kotoa''. tehtiin 30päivän kuluttua uusi sijoitus (toiset 30pvä) jotta tilanteeni parantuisi niin että olisi mahdollisuus kotiutua. hyväksyin kuitenkin jossain vaiheessa tilanteen, ja aloin panostamaan parantumiseen. kesäkuun 11. päivä menin vapaaehtoisesti osastolle, ja olin siellä reilut 3 viikkoa.

tilanne on korjaantunut oikeastaan täysin, kriteerit kiireelliselle sijoitukselle olivat että
*enballerine sairastaa vakavaa syömishäiriötä
*pakkohoidon kriteerit eivät täyty
*ei ole sitoutunut hoitosuunnitelmaan
*lopettanut hänelle määrättyjen lääkkeiden syönnin ja vastustaa lääkehoitoa
*vaarantaa vakavasti terveydentilansa (oksentelin ja nälkiinnytin itseäni)
----
kyllä, sairastan syömishäiriötä edelleen sillä siitä ei parannuta kahdessa kuukaudessa. olen sitoutunut hoitoon ja suostuin aloittamaan lääkityksen uudelleen, sekä sen nostoon maximiin asti. en ole myöskään oksentanut kuukauteen ja labra-arvoni ovat hyvät. syön myös riittävästi ja paino pysynyt samana. hakeuduin myös itse silloin osastohoitoon josta OLI apua toisinkuin sijoituspaikassa...

sosiaaliviranomaisen mukaan tilanteeni on niin vakava että kotiutuminen tai avohuollon sijoitus on mahdotonta. onko ihan lainmukaista, että päätös tehdään ikäänkuin vanhojen tietojen perusteella? mielestäni pitäisi katsoa nykyhetkeä.

olen myös sanonut että mikäli tilanne huononisi uudelleen, olisin suostuvainen osastohoitoon TAIKKA huostaanoton voisi tehdä sitten? mutta miksi nyt, kun kaikki on alkanut menemään hyvin?

oon ihan vitun romuna ja tuntuu et millään ei ois mitään väliä. miks yrittäisin kympillä parantua kun en kumminkaan pääse kotiin. en silti heitä pyyhettä kehään koska vanhempani vastustavat tuota myös, mutta onks meillä mitään mahdollisuuksia sosiaaliviranomaisia vastaan?

Kommentit (2)

Koskettava kirjoitus. Nuoren elämässä voi tapahtua kahdessa kuukaudessa niin paljon.

 

Toisinaan julkisen keskustelun perusteella saa sen käsityksen, että sosiaaliviranomaiset voivat yksinään päättää lasten ja nuorten sijoituksista. Ihan niin asia ei kuitenkaan ole. Jos olet yli 12-vuotias, niin kuin viestistäsi päätellen jo olet, niin voit itsekin hakea ihan virallisesti muutosta tilanteeseesi. Myös vanhemmillasi on siihen oikeus.

 

Jos huostaanotettavan lapsen vanhemmat vastustavat huostaanottoa, niin sosiaaliviranomaiset eivät voi tehdä huostaanottopäätöstä yksin, vaan joutuvat tekemään asiasta hakemuksen hallinto-oikeuteen, joka ratkaisee asian. Hallinto-oikeuden päätökseen voi hakea muutosta, vaikka päätös olisi jo tehty. Lisäksi sosiaalihuollon asiakas voi tehdä muistutuksen kohtelustaan sosiaalihuollon johtavalle viranomaiselle.

 

Tällaisten asioiden hoitaminen on vaikeaa. Siksi jokaisessa kunnassa on lain mukaan oltava sosiaaliasiamies, jonka tehtävänä on toimia sosiaalihuollon asiakkaan oikeuksien edistämiseksi. Hänen palvelunsa ovat maksuttomia.

 

Suosittelisin siis, että otat joko yksi tai yhdessä vanhempiesi kanssa yhteyttä kunnan sosiaaliasiamieheen ja pyydät päästä häntä tapaamaan. Yhteystiedot saat kotikuntasi neuvonnasta tai internet-sivuilta.

 

Toivottavasti näistä ohjeista on sinulle apua. Toivotan sinulle voimia ja kärsivällisyyttä!

Tällaisissa asioissa on käyttöä paremminkin lakimiehelle.

"Sosiaaliasiamies toimii asiakkaan apuna ja tukena mikäli asiakas joutuu hoitamaan asioita yksin. Hän on yleisneuvoja, mutta ei toimi valitusasiassa avustajana."

http://www.nurmijarvi.fi/perhe_ja_hyvinvointi/perhe-_ja_sosiaalipalvelut/sosiaaliasiamies

Pakkolääkitykselle en näe perusteita. Esim. terveyskirjaston artikkelissa sanotaan:

"Lääkehoidosta ei yleensä ole hyötyä, ellei potilas kärsi samanaikaisesta vakavasta masennustilasta."

http://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_artikkeli=dlk00111

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat