Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Nyt riittää suomalainen kriminaalipolitiikka, jossa lapsiin kohdistuvista seksuaalirikoksista annetaan lieviä tuomioita ja pelkkiä sakkoja!

Käykää allekirjoittamassa kansalaisaloite
LAPSIIN KOHDISTUVIEN SEKSUAALIRIKOSTEN RANGAISTUSASTEIKON KOVENTAMISESTA

1.Törkeän lapsen seksuaalisen hyväksikäytön (RL 20:7§) minimirangaistuksen nostamista 2 vuoteen vankeutta. Käytännön tasolla tämä tarkoittaa sitä, että ehdolliset tuomiot kyseisistä rikoksista jäävät pois ja vankeus on aina ehdoton. 

2.Seksuaalipalvelujen ostaminen nuorelta (RL 20:8a§), 
Lapsen houkutteleminen seksuaalisiin tarkoituksiin (RL 20:8b§), 
Sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan lasta koskevan esityksen seuraaminen (RL 20:8c§), 
Sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan kuvan levittäminen (RL 17:18§), 
Sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan lasta esittävän kuvan hallussapito (RL 17:19§) 

– rikosten minimirangaistusten nostamista 4 kuukauteen vankeutta, jotta jokaisesta lapsiin kohdistuneesta seksuaalirikoksesta jää vähintään merkintä tekijän rikosrekisteriin.

Perustelut
Lapsiin kohdistuvissa seksuaalirikoksissa on kysymys vakavista lapsen perus- ja ihmisoikeuksien loukkauksista. Suomessa on jo pitkään sitouduttu tietynlaiseen lievään kriminaalipolitiikkaan, jonka vuoksi useat rangaistukset ovat riittämättömiä eivätkä vastaa tavallisen kansalaisen oikeustajua. 

Sukupuoliyhteyteen johtaneesta törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä tuomitaan toistuvasti ehdollisia tuomioita, jolloin tekijä ei joudu vankilaan ja voi jatkaa rikollista toimintaa. 

Seksuaalipalvelujen ostaminen nuorelta, lapsen houkutteleminen seksuaalisiin tarkoituksiin, sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan lasta koskevan esityksen seuraaminen, sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan kuvan levittäminen ja sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan lasta esittävän kuvan hallussapito ovat kaikki rikoksia, joista minimirangaistus on sakko. Tämä mahdollistaa sen, ettei rikoksista välttämättä jää merkintää rikosrekisteriin. Toisin sanoen edellä mainittuihin rikoksiin syyllistyneitä henkilöitä voi hakeutua puhtain paperein työskentelemään lasten parissa esimerkiksi päiväkoteihin, kouluihin, kerhoihin tai leiriohjaajiksi.

linkki kansalaisaloitteeseen: https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/852

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat