Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Haluaisin kuulla kokemuksia onko muiden lapsilla ollut silmien luomirakkuloita,ovatko tulehtuneet ja ovatko poistuneet itsestään vai poistetttu kirurgisesti. Tyttärelleni ensimmäinen luomirakkula tuli 2kk ikäisenä ja poistui itsestään. Nyt tyttäreni on kolme ja puoli vuotias. Vasempaan silmään tuli ylä sekä alaluomeen luomirakkulat, jotka lähtivät parantumaan itsestään, mutta yhtäkkiä yksi rakkula alaluomen ripsirajan alla lähtikin kasvuun. Rakkulaa on hoidettu antibiootti voitein ja tipoin eikä mikään auta. Patti vaan on ja pysyy ja ihan tulehtunut..  Erittää pikkuhiljaa "mätää" siten että rakkulan päälle kertyy aina rupea, joka tippuu pois, mutta patti ei vaan pienene. Kesäkuussa saatiin lähete silmäpolille kun antibiootit eivät auttaneet ja käytiin näyttämässä rakkulaa. Saatiin lämpöhaudehoito ohjeet mukaan. Rakkula vain paheni ja mentiin uudelleen heinäkuun puolessa välissä käymään näyttämässä tulehtunutta rakkulaa. Silmäpolilta annettiin antibioottivoiteeseen uudelleen resepti sitä varten että sitä voi sitten sivellä kun rakkula "puhkeaa",että kyllä se siitä nyt itsellään alkaa kutistumaan. Mutta eipä ole puhjennut. Erittää vain pikkuhiljaa ja pysyy samankokoisena... Tyttäreni valittaa aina, että patti vaivaa kovasti ja siitä kun sanon sanovat vain että harmiton ja ikävä vaiva ja näin pienillä ei herkästi lähdetää leikkaamaan kun on kuutenkin ihan nätisti luomirajassa eikä peitä silmän näköä mitenkään.Olisi kiva tietää, että kuinka kauan tuollainen iso tulehtunut luomirakkula sitten tarttee lapsella olla ennen kun sitä aletaan kirurgisesti poistamaan??

Kommentit (6)

Meillä pojalla operoitiin alaluomesta iso patti pois noin 7-vuotiaana. Poisto tehtiin yksityisellä puolella. Oli kuulemma pienin potilas, mitä ollaan siellä paikallispuudutuksella operoitu.

Operaatio sattui ihan kamalasti ja oli hirveää kuunnella sitä huutoa leikkaussalin ulkopuolella :( Poisto oli kuitenkin lääkärin suosittelema toimenpide ja poikani totesi heti jälkeen päin, että oli kiva päästä patista eroon, vaikka se vähän sattuikin.

Jälkeen päin on tullut yksi uusi patti, mutta se poistui itsestään lämpöhauteilla ja huuhtelulla.

Uskoisin, että ihan pienillä kyseeseen tulee nukutus ja sen vuoksi ollaan varovaisia. Toki kustannuskin on iso eli sen vuoksi päätöstä ei tehdä ripeästi, jos patin uskotaan poistuvan itsestään.

Tsemppiä - tiedän kokemuksesta miten vaikeaa on lapsen kanssa päivästä ja viikosta toiseen, kun joka päivä monta kertaa patti harmittaa, sattuu ja sitä pitää hoitaa.

Meille sanottiinkin, että näin pienelle operaatiota ei pystytä ilman nukutusta tekemään mikä juurikin syy siihen ettei lähdetä herkästi operoimaan minkä kyllä ymmärrän. Siksi halusinkin kuulla muiden kokemuksia, että kuinka kauan odotettu, minkä ikäisenä poistettu ja jos ollut kovin tulehtunut niin onko parantunut ja poistunut itsestään. Kamalaa vain kun lapsi joka päivä asiasta sanoo, ja kertoo että patista aiheutuu kipua. Kovasti patti myös "häiritsee" ja koko ajan nyppii sitä vaikka olen koittanut kieltää. Tarvii vain jatkossakin olla yhteydessä silmäpoliin ja käydä näyttelemässä pattia ellei tästä ala katoamaan ja koittaa huuhdella pattia hyvin. Niin tuntematon asia vain minulle kun netistä löytyy TODELLA vähän asiasta kokemuksia, eikä ketkään läheisetkään tiedä asiasta tai ole kokemusta. "Ulkopuoleltakin" tulee koko ajan kovasti "painostusta" poistoon liittyen kun kaikki ihmettelee asiaa, että miksi patille ei tehdä mitään vaikka vaatisikin nukutusta ja kun itsekään ei oikeen asiaan osaa kauheasti vastata mitään muutaku kovin riskialtista tietenkin noin pienelle... Olis kiva tietää vähän et mihin asti pitää odottaa, et koska sit viimeistään tehdään jotain ja millon pitää ottaa yhteyttä jonnekinja onko normaalia et patti erittää koko ajan... Ku tuntuu ettei ne silmäpolin lääkäritkään ihan aina oikee tiedä, sanotaan vaan et otat yhteyttä jos se alkaa vaivaamaan lasta niin paljon ettei pysty sen kanssa olemaan..:/ Ikäviä kyllä ja meillekin jo sanottiin, että aina kun yksi lähtee niin helposti toinen tulee :(

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tuo lämpöhaudehoito on vain kovin vaikeaa toteuttaa 3,5 vuotiaalla kun itkee kovasti joka kerta, eikä jaksaisi pitää haudetta kuin minuutin tai pari :/

Meidän vajaa kaksivuotiaalla tytöllä on juuri kuvailemasi kaltainen tulehtunut luomirakkula. Vaiva alkoi syksyllä normaalista näärännäpystä, joka sitten joulun aikana jostain syystä alkoi kasvamaan ja tulehtui pahasti. Nyt rakkula/patti kasvaa alhaalla sisäluomessa ja on jo niin iso, että tulee reilusti silmän päälle. Koko on ehkä noin 1x0,5 cm. Olemme käyneet monta kertaa lääkärissä (kunnallisessa ja nyt myös yksityisellä silmälääkärillä) ja ensimmäisenä saimme antibioottivoiteen ja sen jälkeen kaksi erilaista antibioottitippaa. Mistään ei ole ollut hyötyä ja patti edelleen erittää samalla tavalla kuin kerroit, eikä ole pienentynyt. Hankalaa on myös se, että lääkäri ei ole osannut varmaksi sanoa tarttuuko tulehdus ja siksi lasta ei voida viedä hoitoon. Tällä viikolla saimme lähetteen julkiselle kirurgiseen operaatioon. Lääkärin mukaan jono saattaa olla kuukausia. Harkitsemmekin vievämme tytön yksityiselle leikkaukseen. Todella epämiellyttävä vaiva. Tavallaan harmiton, mutta on ainakin meillä hankaloittanut koko perheen elämää. 

Vierailija

Hei olisi kiva kuulla miten teillä kävi loppujen lopuksi tuon luomirakkulan kanssa? Miten parani, kauan kesti kaikenkaikkiaan, millainen oli paranemisprosessi ja oletteko saaneet mitään selvyyttä syyksi mistä luonirakkula sai alkunsa?!?!! Minun kohta 2,5vuoden ikäisellä pojalla on ollut 3kk luomirakkula vasemman silmän yläluomessa ja aivan samanlailla käyttäytynyt kun kuvailitte. Lisäksi pojallani on molempien silmien alaluomissa (sisäpinnassa) kuin perunapeltona (yhden lastenlääkärin kuvaamana) patteja. Usein tulee uusia näärennäppyjä ja ne muuttuvat kotelomaisiksi pateiksi sisäluomeen. Ollaan käyty kunnallisella, yksityisellä ja sairaalan silmälääkärillä. Epäilivät koira-allergiaa ja me mansikkaa. Kumpikaan ei näytä olevan syypää koska kohta 1kk ajan laitettu allergiatippoja. Tuntuu kamalalta lapsen puolesta :(

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat