Täytyy saada lisää kokemustietoa kuumeesta.

Tytöllämme (1v7kk) on moneen kuukauden tauon jälkeen sairastelua. Eilen yöllä nousi korkea kuume (en pystynyt mittaamaan, mutta aamulla herätessä tuntuman perusteella sama tilanne ja kainalosta mittasin yli 39 astetta). Yöllä ei suostunut lääkettä eikä vettä ottamaan, aamulla sentään Buranasiirappi maistui. Lounaaksi lapsi näytti ihan terveeltä eikä merkkejä kuumeesta ollut. Kun taas päikkäreiden aikana kuume taas pääsi korkealle eikä laskenut illaksikaan Panadolilla. Iltapalan yhteydessä annoin taas Buranaa ja nyt odotan, että edes vähän tehoa. Lapsi on ollut kipeän näköinen ja itkuinen koko illan. Muita oireita ei vielä näy, paitsi rupesi itkiessä hiukan yskimään (onko nuhakin tulossa?)

Terveyskeskuksen takaisinsoitolla sain ohjeen seurata tilannetta ja hoitaa kuumetta suositusten mukaisesti. On kuulemma enterorokko liikkeellä joka menee parissa päivässä ohi - siis todellako?

Yritän pitää asunnon viileänä,mutta kun lapsen pää on tulikuuma ja jalat jääkylmät, en oikein tiedä, miten se viileä ilma auttaa. Itsellä kun on korkea kuume aina palelluttaa. Mitään kylmäpakkauksia tai vastaava lapsi ei suostu yöllä pitämään, yritän nyt kuitenkin.

Onko siis kellään neuvoa tuohon oireettomaan kuumeiluun? Miten hoitaa kylmät jalat ja kuumat kädet ja pään? Sukatkin lähtee heti pois :(((

 

Kommentit (1)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat