Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Seuraa 

Sivut

Kommentit (25)

Meidän lapsilla on ollut myös kiusana molluskat. Kun aloimme syödä ihan muusta syystä Lyslin Omega 3 kalaöljyvalmistetta (sitruunan makuinen)päivittäin, huomasin jonkin ajan kuluttua että molluskat on kadonneet. Kannattaa ainakin kokeilla!

Meidän 3,5-vuotiaalta pojalta ontelosyylät eli molluskat (joita oli PALJON) lähti viime kesänä kun syötimme hänelle osterivinokas-valmistetta Remasan. Apteekista ainakin saa, ehkä jostain Prismoista, Sittareista myös. Ne tehosivat ihan sikahyvin. Arvelen tosin, että auringonvalolla oli hyvä lisävaikutus myös. Annoimme 2 kapselia aamuin illoin, kesto kuurille vajaa 2 pakettia eli olisko hoidettu jotain 1,5 kk. Avasimme kapselin ja sekoitimme jauheen mehuun tai johonkin hedelmäsoseeseen tms. Makean mehun kanssa pillillä meni ihan iisisti. Meillä kävi tuuri kun poika jotenkin tykkäsi valmisteen mausta. Onnea matkaan, ne on ällöjä ne molluskat! 

Sit kun ne syylät alkaa räjähdellä/irtoilla/repeillä, kannattaa suojata pienillä laastareilla ettei valu verta ja etteivät tulehdu.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Meillä oli pojalla molluskoja todella paljon peppualueella ihan jokapuolella. Rikoin molluskat erittäin terävällä pienellä neulalla (noin kuukauden aikana muutaman kerran). Sillä hävisi. Poika antoi hyvin rikkoa ne ei itkenyt eikä mitään. Molluskasta tulee pikku tippa verta ja hygieniasta kannattaa huolehtia kun tekee tuon toimenpiteen.

Mitään tulehduksia ei tullut ja molluskat ei uusiutuneet (asiasta jo vuosia). Ohjeen rikkomiseen sain allergialääkäriltä.

Meillä ja muutamalla kaveriperheelläkin on molluskat lähteneet, kun on lapset uineet merivedessä. Lähinnä siis etelässä loman aikana. En tiedä auttaisiko, jos kotona vaikka kylpyveteen lisäisi suolaa jonkin aikaa.

Meillä ei auttanut mitkään osterivinokaskapselit yms. PIti vaan odottaa aikansa. Syylät taas lähtivät kun lapsi siivosi takan lasia tuhkalla :)

Keskellä pimeintä talvea kaksi lasta oli etelänlomalla ja molluskat hävisivät saman tien. Eivät uineet meressä mutta uima-altailla kyllä.

Meillä kokeiltiin osterivinokasta, teippiä päälle pahimpiin, teepuuöljyä ja tiikerisalvaa. Ei mikään auttanut. Lapsemme molluskat olivat vielä valitettavasti kasvoissa lähes kaikki.

Kunnes jostain palstalta huomasin jonkun mainitsevan Dexem -nimisen apteekkivoiteen auttaneen, ja hommasin sitä. Meni ehkä kuukausi, ja sain kaikki katoamaan!

Olen käyttänyt lapseni 3v molluskoihin parin kuukauden ajan kesällä sinkkivoidetta ja siinä vaiheessa kun ne ovat lähdössä pois kentianaviolettiä ja nyt ne ovat vihdoinkin poissa.

Remasan-osterivinokasta kannattaa kokeilla, mutta saa varautua siihen että pari pakettia saa kapseleita syödä ennen kuin syylät häviävät.

Kannattaa myös kokeilla rautalisää, esim Floradix. Jos lapsella on raudanpuutetta, niin se laskee vastustuskykyä ja syylät ym tarttuvat hanakammin. 

Kun mulla oli pienenä molluskoita kainalossa niin muistan, että äiti otti ne multa irti pinseteillä, niin kuin pyöräyttäen. Vähän kuin poistaisi esim punkin. Eivät tulleet sen jälkeen takaisin. Kirpaisi vähän mutta ei voinut kivuksi kutsua.

Tuo osterivinokas on tosi tehokas. Suosittelen! Meillä kolmevuotiaalla oli erittäin runsaasti niitä ja osa todella tulehtuneitakin. Tuo 1,5 pakettia Remasania meilläkin meni ja kaikki hävisivät jälkiä jättämättä. Olin tosi epäilevä asian suhteen, mutta epätoivoisesti kokeilin. Ajattelin, ettei paljo menetä vaikkei auttaiskaan. Mutta auttoi!

 

meillä tehosi vain aika. Annettiin olla, ei puhkottu. Muutama puhkesi itsekseen (silloin tuli sellainen valkoinen pallero sieltä sisältä ja aika paljon verta). Itsekseen paranivat ilman poppakonsteja noin vuodessa.

Sivut

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat