Seuraa 

Kommentit (9)

Ulkovalot (ne EIVÄT ole jouluvalot, mieluummin vaikka kaamosvalot! ;) on viritetty iltaisin palamaan jo parin viikon verran ja ensimmäiset tortut paistettiin lokakuun puolivälissä. Tänään on tasan kaksi kuukautta jouluun (ja ensilumikin satoi juuri sopivasti), joten on sopiva aika korkata joululaulujen kuuntelu.

 

Syystalvi on niin pimeää ja masentavaa aikaa, että joulun odottaminen ja valmistelu tuo valoa pimeään sekä konkreettisesti että ajatuksen tasolla. Joulun jälkeen puolestaan kyllästyn joulukoristeisiin supernopeasti, ja viimeistään uutena vuotena kaikki joulutavara siivotaan pois (odottamaan taas seuraavaa lokakuuta) :).

Kotiin jouluviikolla aikaisintaan. Eikä silloinkaan kuin pari joulukukkaa puutarhalta. Pikkujoulut ja yhteistyökumppaneiden joululounaat sekä kauppojen ennen syyslomaviikkoa alkava jouluhössötys rittävät, ei tarvitse kotiakin varustaa jouluun puolta vuotta aiemmin. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Aloitin syyskuussa haalimalla kirppiksiltä pikkuyllätyksiä lasten kankaisiin joulukalentereihin. Nyt on valtaosa lahjoista hankittu ja joulukortin kuva lapsista otettu ja tilattu. Joulusuklaista, pipareista ja tortuista tykkään niin, että niitä tulee syötyä varmasti jostain marraskuusta lähtien, mutta koristelut ja muut odottavat kyllä reilusti lähemmäs joulua.

aloitan jouluvalmistelut adventin jälkeen. Laitan kodin joulukuntoon ja samalla vaihdan verhot. Jouluruokien hankinta jää jouluviikolle.

Joululaatikot ja maustekakun teen vrmasti jo tulevalla viikolla, nyt on aikaa, kun työrintamallakin on hiljaista. Näillä näkymin uusi työni alkaa vuoden vaihteen tietämillä. Onpa kerrankin aikaa tehdä jouluhommat rauhassa. Voisin kehitellä vielä jonkun jäädykkeen jälkiruoaksi, niin sekin olisi hoidettu pois alta.

Adventtina laitan jouluvalot ja jotain pientä koristetta muutenkin. Pari satsia pipareita varmaan paistellaan. Lahjoja sitten pikkuhiljaa viime viikoilla. Muutama joulukukka, kynttilöitä ja pikasiivous aatonaattona niin se on siinä. Yleensä emme ole jouluna kotosalla, joten en hanki kotiin esim.jouluruokia.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat